Newyorská policie zatkla židovský gang, který pašoval orgány alžírských dětí

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2009/09/3303-newyorska-policie-zatkla-zidovsky-gang-ktery-pasoval-organy-alzirskych-deti.htm

Předseda Alžírského národního výboru pro zdraví a vědecký výzkum dr. Mustafa Chájattí v neděli 6. září oznámil, že se newyorské policii podařilo pochytat židovský gang vedený Levym Rosenbaumem a zapojený do únosů dětí z Alžírska a pašování jejich orgánů. Rosenbaum byl rovněž spojen s nedávným případem prodeje lidských orgánů, který vyvolal silné reakce v USA a v Izraeli. K zatčení došlo poté, co Interpol odhalil, že alžírské děti byly unášeny z měst na západě Alžírska a dopravovány do Maroka ve snaze získat jejich orgány a prodat je po 20-100 tisících dolarů do Izraele a Spojených států.

„Zatčení židovských gangů pašujících orgány neznamená, že nebezpečí pominulo, vysocí činitelé a specialisté tvrdí, že existují další židovské gangy, které jsou nadále aktivní v několika arabských zemích,“ upozornil dr. Chájattí.

V americkém New Jersey bylo koncem července zatčeno 44 lidí včetně rabínů a starostů; všichni byli obviněni z praní peněz a prodeje lidských orgánů.

Minulý měsíc obvinila zpráva uveřejněná ve švédském listu Aftonbladet izraelské vojáky z únosů Palestinců na okupovaném Západním břehu a v pásmu Gazy, jejich zabíjení a odebírání orgánů, což naznačuje možné spojení mezi těmito zločiny a mafií odhalenou v USA.

V souvislosti s tím výbor pro humanitární pomoc při Svazu egyptských lékařů v pondělí 7. září vyhlásil, že hodlá zorganizovat v mezinárodních a arabských médiích kampaň za odhalení izraelských zločinů spojených s krádežemi orgánů Palestinců. V prohlášení výbor požadoval otevřené vyšetřování těchto zločinů a tvrdil, že do odebírání orgánů Palestincům je zapojena řada izraelských chirurgů.

Předseda výboru dr. Abd al-Kádir Hidžází prohlásil, že Svaz egyptských lékařů dostal dopis obdobného jordánského svazu s nabídkou spolupráce při zjišťování všech Izraelců zapletených do těchto zločinů.

Zdroj: http://watan.com/en/the-news/633-new-york-police-arrest-jewish-gang-trafficking-organs-of-algerian-children.html. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 17.9.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.