Afghánské zákony zachovávají patriarchát

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2009/04/3095-afghanske-zakony-zachovavaji-patriarchat.htm

Henry Makow Ph.D.

V Afghánistánu se kromě drog, ropy a neustálé války dostává tamním ženám požehnání západního feminismu. Dostává se jim výhod promiskuitního sexu, přenosných pohlavních chorob, potratů, nezaměstnanosti, lesbické lásky, rozvodů a svobodných matek.

Tento blahobyt je však ohrožen novými zákony Hamída Karzáího, které zachovávají patriarchální společnost. Podle nich žena nemůže manželovi odmítat sex déle než čtyři dny. Titulky a zprávy na Západě už mluví o „legalizovaném znásilnění.“

Zákony rovněž stanoví, že ženy nesmějí hledat práci či vzdělání ani opouštět dům bez manželova svolení. Zákon zajišťuje péči o dítě otcům a dědům.

Od afghánské války už část lidí pochopila, že „ženská práva“ byla velkým fíkovým listem imperialismu. Proto lidé na Západě vyjadřují zděšení nad tím, že Karzáí je ve skutečnosti „horší než Tálibán“.

Skřípání zubů je obzvlášť hlasité v Kanadě, která do afghánské „mise“ investovala přes 3 miliardy dolarů a více než 120 životů. (Dalších 750 000 dolarů Kanada vynaložila doma na „projekty určené pro zapojení mladých muslimů i nemuslimů do diskuze o diskriminaci, násilí a lidských právech“.)

Ministr obrany Peter McKay prohlásil „tento typ zákonodárství nemůže fungovat“. Členové NATO by měli na nejbližším summitu požadovat po Afghánistánu vysvětlení.

Není demokracie jedním z našich stanovených cílů? Karzáí zjevně v předvolebním období reaguje na politický tlak. Tento zákon je proti původní formě značně zlepšen. Např. věk pro uzavření manželství byl zvýšen z devíti na 16 let.

Feminismus je bankovním kartelem imperialismu

Stejně jako muži jsou i ženy programovatelné. Jsou zranitelné propagandou stigmatizující rodinu a oslavující místo ní „kariéru“. Islám má právo bránit se před zákeřným programem indoktrinace, který postihl nás na Západě.

Nesouhlasím s těmito novými zákony. Nejjednodušším způsobem, jak zprotivit ženě sex, je učinit z něj povinnost. Domov by neměl být vězením a ženy by měly mít právo vést život, jaký chtějí.

Nemáme však právo vnucovat naše hodnoty jiným kulturám. Jak by se líbilo nám, kdyby Tálibán přijel do Evropy a Ameriky s tanky a stíhačkami? Kdyby si nás jejich letouny pletly s povstalci a masakrovaly nás při našich piknicích? (Skutečné znásilnění je to, co pácháme v Afghánistánu.)

Jak by se nám líbilo, kdyby nutili naše ženy vzdát se kariéry a zůstat doma? Kdyby bičovali naše provokativně oblečená či polonahá děvčata. Kdyby zakázali hazard, pornografii a prostituci? Kdyby kamenovali homosexuály a lesbičky? Kdyby zakázali obscénnost, násilí a sex v televizi a filmech? Kdyby zakázali alkohol a drogy? Kdyby všechny nutili modlit se pětkrát denně k Alláhovi?

To co jim děláme, není o nic lepší. Feminismus je Rockefellerovo sociální inženýrství. Je to kulturní imperialismus prostřednictvím sociální dezintegrace. Ústřední bankovní kartel zkolonizoval nás a my kolonizujeme pro změnu Afghánistán. Maskulinizací žen a feminizací mužů feminismus podryl manželství. V roce 2007 se 40 procent amerických dětí narodilo mimo manželství, zatímco v roce 1957 to bylo pouhá čtyři procenta.

Feminismus vydávající se za „lidská práva“ využívá žen ke zženštění mužů. Ničí muslimskou rodinu a tím muslimskou společnost a kulturu. Je určen k tomu, aby oslabil jejich odpor a udělal z nich poddajné nemyslící nástroje.

A proto tleskám Hamídu Karzáímu a doufám, že bude trvat na svém. Respektujme jejich kulturu. Buďme „tolerantní“.

Článek NATO Spooked by Afghan Laws Upholding Patriarchy vyšel 3. dubna na serveru henrymakow.com. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 8.4.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.