Teroristické „spiknutí“ odhaleno jako výrostci s plastikovými zbraněmi a ohňostrojem

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2009/04/3083-teroristicke-spiknuti-odhaleno-jako-vyrostci-s-plastikovymi-zbranemi-a-ohnostrojem.htm

Zpráva z 30. března o odhaleném „teroristickém spiknutí“ ve spojitosti s protesty proti schůzce G20 Londýně byla devalvována, když se při policejní razii v domě ukázalo, že tam jsou toliko modely zbraní z umělé hmoty a ohňostroj.

Tři muži ve věku 25, 19 a 16 a dvě dvacetileté dívky (všichni obvinění z přípravy teroristického útoku) žijí v Plymounthu a okolí.

„Jsou to političtí aktivisté a nejsou ve spojení s žádnou teroristickou organizací. Jsou ve vazbě podle protiteroristického zákona. Pekelné stroje byly vyrobeny z ohňostrojů,“ sdělila policie.

Přesto policie povolala odporníky z královského námořnictva, aby zneškodnili připravené „bomby“.

Policie rovněž sdělila, že našla „údajně extrémistické materiály“, aniž by blíže osvětlila, co tím pojmem myslí.

Na tiskové konferenci na policejní stanici v Crownhill v Plymouthu řekl policejní velitel Paul Netherton, že vyšetřování začalo, když byla zadržena pětadvacetiletá žena při sprejování nápisu na zeď městského centra v Plymouthu, nicméně neřekl nic o povaze a obsahu graffiti.

Později bylo zjištěno, že nápis byl jediné slovo: Antifa. Jde o o protirasistické hnutí prosazující násilí proti ultrapravicovým skupinám.

Původně byla skupina zadržena kvůli drogám, později to bylo překvalifikováno na teroristický čin.

Mezitím se objevily zprávy, že anarchisté chystají zdánlivě mírumilovné protesty, ve skutečnosti je jejích cílem šířit ve městě chaos.

Stovky demonstrantů doufají, že se jim podaří zmást policii předstíráním legitimní demonstrace před tím, než vyvolají útoky na městské banky. Tvrdí to London Evening Standard, kterému se údajně včera podařilo infiltrovat schůzi anarchistů.

Další zprávy informují, že SAS je připravena reagovat na jakékoliv „teroristické“ aktivity.

Celkem překvapující je oznámení, že celá síť kamerového systému v centru Londýna bude v průběhu protestů vypnutá, neboť byla označena za ilegální.

Článek G20 “Terrorist Plot” Exposed As Teenagers With Plastic Guns And Fireworks vyšel 31. března na serveru prisonplanet.com.

Článek byl publikován 1.4.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.