Proradarová vláda padla

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2009/03/3067-proradarova-vlada-padla.htm

V úterý 24.3. vyslovila Poslanecká sněmovna nedůvěru vládě Mirka Topolánka. Stalo se tak přesně týden poté, co tato vláda stáhla z projednávání radarové smlouvy.

Byla vyslovena nedůvěra vládě, které od svého vzniku pošlapávala principy demokracie, nehleděla na názor občanů a dokonce i svých voličů, a prosazovala umístění cizí vojenské základny na území České republiky. Rezolutně odmítala referendum k této otázce i přes fakt, že svou vůli rozhodnout v referendu deklarovala soustavně většina obyvatel této země.

Iniciativa Ne základnám prohlašuje, že je dobře, že tato nedemokratická a arogantní vláda padla. Zároveň je ale třeba připomenout, že jakákoli vláda, ať už ji sestaví a povede kdokoli, bude mít stejný osud, jako vláda Topolánkova, pokud se odváží znovu prosazovat cizí vojenskou základnu na našem území. Budeme pečlivě sledovat následující vývoj a připomínat sliby i postoje jednotlivých politických stran.

Rozhodnutí o smlouvách je otázkou domácí politiky.

Proto vyzývá Iniciativa Ne základnám všechny, kdo odmítají umístění radaru v ČR a žádají referendum k této otázce, aby se zúčastnili demonstrace u příležitosti návštěvy amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze. Protest se uskuteční 5.4. od 15.00h na Václavském náměstí v Praze. Kromě představitelů Iniciativy Ne základnám na demonstraci promluví zástupci Ligy starostů proti radaru, představitelé parlamentní opozice proti radaru a další hosté.

Článek byl publikován 25.3.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.