Prý je zamilovanost choroba

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2009/02/3022-pry-je-zamilovanost-choroba.htm

Jarmila Kubátová

Tisíce lidí tisíce let nadšeně opěvovalo lásku mezi mužem a ženou. Zejména básníci nikdy nešetřili superlativy, kdykoliv se dostali na téma láska. Také spisovatelé pěli o lásce ódy často a rádi. Nejen Shakespeare se proslavil svým mistrným psaním o lásce, těch mistrů je příliš mnoho, než aby je člověk mohl všechny vyjmenovat. A není divu. Zamilovanost je přenádherný lidský cit, který dovede obvykle šedý a nudný život, najednou zázračně prosvětlit. Zamilovanost, to je žhavé slunce v srdci, pod jehož paprsky náhle vše roztaje, rozkvete a zazelená se, jako příroda zjara.

Jaké ale bylo moje nemilé překvapení, když jsem se POPRVÉ V ŽIVOTĚ dozvěděla, že zamilovanost není vůbec nic nádherného, jak jsem se celý život mylně domnívala, ale je to ve skutečnosti zlá choroba, které bychom se měli vyvarovat. Tento neobvyklý názor jsem si přečetla v magazínu DNES, v rozhovoru nazvaném: Zamilovanost je NEMOC a škodí národnímu hospodářství. V tomto článku profesor sexuolog Petr Weiss zkráceně tvrdil zhruba toto: Svátek zamilovaných (svatý Valentýn) patří lidem, kteří trpí vážnou duševní poruchou. Diagnóza? Láska. Ale vlastně to není láska, je to jenom zamilovanost. Naštěstí takto ošklivě onemocnět můžeme jen párkrát za život. Zamilovanost totiž není normální. Život v neustálé zamilovanosti by se změnil v peklo. Lidstvo by patrně ještě neslezlo ze stromů. Naštěstí zamilovanost trvá omezeně a postižení lidé se vracejí do normálu. Choroba zvaná zamilovanost není dobrá pro nikoho. Může být příčinou jisté zmetkovitosti ve výrobním procesu, nebo dokonce tato choroba může být někdy i smrtelná. Lidi, kteří se z velké zamilovanosti vyléčí, musí trávit nějakou dobu v rekonvalescenci a hlavně by neměli činit žádná důležitá rozhodnutí. Brát si někoho v zamilovanosti je pošetilé a nebezpečné. Takovému kroku se často mylně říká sňatek z lásky, ale ve skutečnosti je to nesvéprávný akt. To už je perspektivnější oženit se z rozumu, na základě majetkové, náboženské, věkové podobnosti...

Novinář rozhovor uzavřel: Věřit by se sexuologovi Weissovi mělo, vždyť se sexuologií zabývá již 30 let.

Ale já vážení přátelé k tomu dodám pouze toto: Přestaňme již cokoliv věřit mainstreamu a jejich mainstreamovým manipulátorům. Nenechme se donekonečna oblbovat prodejnými a dobře zaplacenými vymývači mozků. Je načase odhodit definitivně ten prolhaný šunt a začít si vyhledávat veškeré solidní informace na internetu pouze v nezávislých zdrojích freestreamu. Jak říkali v Zeitgeistu: je velkou chybou, že spousta lidí přijímá pravdu autorit, místo aby přijímali autoritu pravdy.

Článek byl publikován 25.2.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.