Bin Ladin získal kontrakt na železnici v Saudské Arábii

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2009/02/2994-bin-ladin-ziskal-kontrakt-na-zeleznici-v-saudske-arabii.htm

Společnost Bin Ladin Group sdružená s francouzskou zbrojní firmou Thales získala multimiliónový dolarový kontrakt na ambiciózní projekt severojižní železnice v Saudské Arábii.

Království vybralo dvě firmy, které mají vybudovat signalizační a bezpečnostní systém hlavní části železnice, která bude měřit 1800 kilometrů (1,115 mil), za 2.8 miliard dolarů, napsal londýnský MEED magazín.

O zakázku se ucházel také německý Siemens.

Saudská společnost Bin Ladin Group je mezinárodní stavební konglomerát a holding, jež vlastní rodina Bin Ladinů a jehož hlavní sídlo je ve městě Jeddah v Saudské Arábii.

Železnice bude spojovat bohaté bauxitové a fosforové doly na severu s Ras al-Zour na pobřeží Zálivu, kde je plánováno následné zpracovávání a export.

Další část tvořící 600 kilometrů bude postavena později a bude zahrnovat osobní přepravní linku spojující Rijád s Al-Zubairah na severním konci linky.

Thales ani Bin Ladin Group se zatím ke kontraktu nevyjádřili.

MEED dále oznámil, že se očekává, že konsorcium vedené al-Rajhi Group vyhraje první kontrakt na výstavbu rychlodráhy pro osobní dopravu spojující svatá města Mekku a Medinu za 5-6 miliard dolarů.

Článek Bin Laden wins Saudi railway contract \' vyšel na serveru www.presstv.ir 1. února 2009.

Článek byl publikován 6.2.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.