Podíl kola na poničení člověka

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/naokraj/2009/01/2959-podil-kola-na-poniceni-cloveka.htm

Wenzel Lischka

Následky nemůžeme odstranit, když nezrušíme příčiny. Zvláště, když se pereme a vezeme na jednom velkém voze. Kolo je jedním z hlavních proklatých vynálezů, které se zasloužily o úpadek a zničení lidské rasy. Nemůžeme vyřešit narůstající následky, když není zrušena příčina všech jejich potíží. Světové krize, genocidy a konflikty nemohou být odstraněny, pokud se člověk pokorně nevrátí k chůzi po dvou končetinách, možná dokonce i raději k chůzi po čtyřech, a dokud nepadne na kolena.

Každý náš západně civilizovaný občan má nějakou vadu chůze. Plochýma nohama a plochým myšlením se dnes již vůbec nikdo nezabývá. Nepočítáme-li ovšem trvale udržitelné rozvíjení těchto defektů. Nemá dnes každé dítě zborcenou klenbu nožní a následnou výchovou a vzděláním i zborcenou klenbu lebeční“?

Člověk je fyzicky třírozměrný tvor. Pokud jej mentálně ochudíme o výšku, ztratí hlavní duševní rozměr. Bude nám potom růst jenom do šířky, a bludně do dálky kráčet potácivou chůzí stále vpřed. Vady nohou a chůze přirozeně způsobují těžké zdravotní problémy psychosomatické povahy. Jedná se o vady hybného aparátu (např. osteoporóza, artróza), dále vady páteře, držení těla, metabolizmu, vnitřních orgánů, ale i charakteru. V úvahu přichází také srdeční slabost, duševní nedostatečnost, šedivění a vypadávání vlasů, ponocování, pomočování a jiné neduhy.

Nakonec, aby se duševní zmrzačení způsobené smrštěním vědomí urychlilo, místo vleklého pohybu pomocí odumřelých nohou poskytneme lidem kola. Fyzické znehybnění dokončíme duševním pohybem v mediálním prostoru, v počítačově vytvářeném třírozměrném virtuálním prostředí monitorů televizí a počítačů. Nebude trvat dlouho, kdy mediální holografický obraz bude vysílán přímo do mozku, a kdy bude možné člověka úplně odpojit od zevních smyslů, a také od zdravého rozumu.

Za vrchol blahobytu je dnes pokládána fyzická nepohyblivost jedince, kterému všichni a všechno slouží. Je to vlastně bezvládný pobyt mrtvoly na jednotce intenzivní péče, kde ji všichni obsluhují a obskakují, a kde jsou pomocí atraktivního a nalíčeného personálu, přístrojů a počítačů plněny všechny její přirozené i podvržené sny, touhy, přání, chutě a tajná pomyšlení.

Naše děti se již nenarodí bez náročné lékařské péče. Jsou vlastně Frankensteiny geneticky slepenými z různě postižených předků. A opět, jistě nebude trvat dlouho, kdy z několika nedostatečných dětí budeme transplantací lepit a sešívat jedno dostatečné dítě „zdravé“. Výzkumy v oblasti implantace zvířecích orgánů a tkání úspěšně pokračují. Co nezvládneme, doplníme umělými přístroji a budíky. Několik čipů a satelitní navigace provozu vzniklé zrůdy dokončí úspěšný vědecký vývoj.

Pokud se člověk pohyboval pouze po svých končetinách, nemohl svojí nenažraností a agresivitou obsáhnout a zničit tak veliké teritorium jako pomocí vynálezu kola. Nemohl v takové míře obchodovat a převážet náklady. Neničil si vlastní půdu pod nohama, ze které žil, neuřezával si větev pod vlastním zadkem, a kvůli jablku nepodřezal strom. Tehdy vládla spanilá ekologie a bestie ekonomika se neodvážila ukázat lidem ani na oči. Nechuť k vlastnímu fyzickému pohybu vedla následně k dalším zlořečeným objevům globálního dosahu a hromadného ničení, které fyzickou nepohyblivost jenom rozvíjely – např. letadla, satelity a rakety středního a dlouhého doletu.

Za všechno zlo může kolo. Na to však při nejlepším přijdeme až na stará kolena. Byl to šílený nápad aplikovat princip kolen na kolo, a pomocí této protézy zavrhnout vlastní nohy. Jsme-li pohybovému ústrojí vlastního těla tak necitelní, jak budeme krutí k jiným? Ježíše přece ukřižovali, aby se nepohyboval a nemohl zlobit. Nepohyblivost a ukřižování jsou cílem naší veškeré kultury. Své tělo nesmíte vlastnit, abyste nám jej z kříže utrpení neukradli. Tělo přece patří peklu, duše již dávno.

Pokud se dobrovolně nevrátíme ke svým nohám, je marné hledat smír v raketovém ohňostroji, když jeho pravým účelem je dostat nás nohama zpět na zem, případně na kolena. Jedině uvědomělým oživením našich bezvědomých nohou pomocí své vůle a vědomí, lze roztáhnout naši smrštěnou dvourozměrnou mysl do nezmrzačené původní trojrozměrné podoby.

Všechny naše vládní a světové organizace i všichni občané by se měli vážně zabývat otázkou všeobecného zrušení kola. No, když nad tím tak kolem a kolem uvažujeme, tak oni na tom všichni konec konců vlastně poctivě ze všech sil pracují…

Článek byl publikován 14.1.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.