Vliv pazourku na zkázu lidstva

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/12/2929-vliv-pazourku-na-zkazu-lidstva.htm

Wenzel Lischka

Pazourek umožnil zabíjení zvířat a rozvoj opičího mozku, agresivity a zvýšení početních stavů primátů. Dnes se ještě ve skluzu hloupě jásá nad tím, jaký je to úspěch, že je nás více jak 6 miliard, ale náš bůh Ekonom, který nás nepříčetně průmyslově namnožil, již začíná být nad těmi kvanty lidoopů dosti skeptický. Již nepotřebuje masu pracovních sil k obdělávání země, jako v dobách feudalizmu, nebo k rukodělnému průmyslu, jako v počátcích kapitalizmu. Rozvoj vědy a techniky učinil miliardové masy lidí naprosto zbytečnými.

Náš bůh si nadále vystačí s elektronicky řízenými stroji. Jejich práce je kvalitnější, efektivnější, a hlavně ty mašiny drží hubu a makají. Při odstávce si nestěžují. Mimo pravidelný servis se při jejich provozu ušetří za zdravotní a sociální pojištění. A navíc důchody jim netřeba vyplácet. Ano, kůži si nezachrání ani finanční sektor, který leze lakotnému bohu nejvíce do zadku.

K likvidaci zbytečné pracovní síly (té i té) pak jenom stačí pořádný hydraulický lis. S ekologickými dopady se není potřeba nijak zabývat, neboť nebude lidí, kteří by požadovali nezamořené životní prostředí. A živá příroda bude člověkem zlikvidována před člověkem. Plastová a digitální trpět nebude.

Průmyslové přemnožení hladových, nemocných a chudých pracovních sil je v rozporu se zdravým rozumem vydáváno za obrovský úspěch lidstva, ačkoliv miliardy společensky nedůležitých lidí živoří na hranici chudoby a smrti hladem. Všichni bohužel nemohou být v božské  soutěžní hierarchii a mašinérii prvními. Někdo musí dělat několika pár vítězům stádo poražených.

Jistě vás jako vždy zajímá, kdo se na Mistrovství světa umístil na prvním místě. Takže, na prvním místě v soutěži jednotlivců jsem se umístil Já, na druhém Ty a na třetím (případně čtvrtém místě) On. V soutěži družstev jsme vyhráli My, na druhém místě jste Vy, a na třetím (případně čtvrtém místě) Oni. On a Oni jsou pochopitelně víceméně poražení. Ti zbylí oni mají na třetím místě na stupínku vítězů jenom své politické, úřední a kulturní zástupce. Když by zlobili, šlápneme ji snadno na krk. Je to snadné, když nám lížou nohy a lezou do zadku.

Ta agresivita vydávaná za zdravého podnikatelského ducha, budovatelské nadšení, touhu po poznání, vítězství, svobodě, pravdě, lásce a blahobytu, tak ta je k tomu soutěžní potřebná. Tvoří hnací motor ekonomiky.

S tím vyhlášeným a samolibým rozvojem mozku je to také na pováženou. Učebnice tvrdí, že využíváme jenom 10 % jeho kapacity, takže bychom se měli vzdělávat, učit, učit a učit, abychom byli dobře ekonomicky využitelní, abychom se dobře zařadili do společnosti, ekonomicky prosperovali a byli šťastní. Realisté tvrdí, že využíváme jenom 4-2% mozkové kapacity. Mozková mrtvice potvrdí, co je vlastně správné.

Z těch údajů vyplývá, že asi takových 96% naší mozkové kapacity je úplně k ničemu. Snad díky palivu? Zbytečně jsme tedy zabíjeli mamuty, zbytečně jsme se přesunuli do mírného a chladného klimatického pásma. Zbytečně jsme se vzdělávali jak používat pazourek a počítačovou myš. Mozku jsme tím příliš nepomohli. Mohli jsme si v klidu bez přemnožení a přežírání se živočišnou bílkovinou hovět na Bahamách, Seychelách a jiných exotických ostrovech, kam prchají ti největší primitivové, kteří miliony a miliardy nás chytrých, rozumných, poctivých a vzdělaných lidí okradli o miliony a miliardy peněz.

Pokud by zůstal platidlem pazourek, těžko by ti první primáti, kteří jsou nejvíce vykrmení živočišnou bílkovinou, přestěhovali ty hromady kamení do teplých krajů. Takto jim bohužel nemůžeme jejich platidlo, které se jim zadřelo za pazoury, nijak zrušit. Naše zbylé „pazourky“ by se tím staly bezcenné. Musíme tedy způsobit světovou finanční krizi, a o ty zbylé pazourky, které Nám schází, okrást Vás, již předtím okradené. Pokud to nepomůže, naše hromady kamení si pochopitelně vyměníme za lepší platidlo, a Vám zase jako vždy zbudou pouze oči pro pláč. Vy jste totiž až na třetím a posledním místě. Na to druhé se dostali Oni.

Nevšimnuli jste si náhodou, jak se v životě bleskurychle střídají osobní zájmena, a s jakou kosmickou rychlostí se někdo stává mnou, námi, tebou, vámi, oním a jimi? Myslíte si, že za předpokladu, že existují druhá, třetí a poslední místa v pořadí vítězů, že vaše první místo je věčné? Myslíte si, že po vašem dočasném pozemském obhájení božského majestátu či slavíka, nadejde věčné nic, ona netoužebná věčná prázdnota? Myslíte si, že vám všechno, co jste druhým ukradli, bude pak najednou úplně ukradené? Nebo vám mrtvička vymaže z hlavy ta 4% pozemsky používané paměťové mozkové kapacity, a prostě se z Vás stanou Oni, z nich Vy, z Vás Já?

Ztráta vědomí je hrozná. Úplně jsme zapomněli, proč se po poslední potopě světa stal platidlem ženský a pěstní klín? Čtenář, který správně odpoví na tuto otázku, bude zařazen do slosování o V.I.P. s nejlepší využitelností kapacity svého mozku. Rozhodně se tím zvýší jeho existenční jistota a reprodukční možnosti, a ovšem také šance na neekologickou likvidaci.

Článek byl publikován 25.12.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.