Zubatá děkuje vládě za radar: O práci se už nebojím

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/12/2895-zubata-dekuje-vlade-za-radar-o-praci-se-uz-nebojim.htm

V pondělí v 8 hodin ráno dorazilo před sídlo vlády pět „zubatých“ s doprovodem. Přišly poděkovat vládě za to, že díky schválení radaru budou mít v Česku dost práce. Přijíždějícím ministrům předaly děkovný dopis, neboť díky vládním stranám „se už o práci nemusí bát.“ Happening uspořádalo hnutí Nenásilí.

[foto z akce]
[foto z akce]
[foto z akce]
[foto z akce]
[foto z akce]
[foto z akce]

Text dopisu

Vážená paní ministryně, vážený pane ministře,

mockrát Vám děkuji za podporu projektu Hvězdných válek a umístění základny tohoto systému na území této země.

Jak jistě sami dobře tušíte, nejde o projekt obranný, ale útočný, a jako takový už nyní vyvolává zvyšování napětí mezi Evropou, USA a Ruskem. Kde je napětí, bývají i konflikty. A kde jsou konflikty, bývají i mrtví.

S koncem studené války pro nás, zubaté, nastaly těžké časy. Vyhlídky na práci byly čím dál černější. Odzbrojování a stále nové mírové dohody mezi dřívějšími nepřáteli nám naháněly hrůzu.

Naštěstí je ale dnes situace jiná, dnes již se nemusíme bát o budoucnost. Jen válka v Iráku nám přinesla přes milion duší. K tomu desetitisíce Afgánců, tisíce hladovějících Afričanů volající nás každým dnem, to vše pro nás znamená zlaté časy.

A nyní, díky Vaší vládě, budeme mít dost práce i zde, v Česku, tedy v oblasti, kde jsme už více jak půl století nemohly o pořádnou práci zakopnout. Díky Vám máme nyní naději, že zde umístěný americký radar skutečně vyprovokuje Rusko k nějaké reakci, že snad mudžahadínové konečně i zde zasáhnou, či že alespoň smrtelné radarové paprsky přinesou nějakou tu oběť.

Děkuji Vám tedy z celého srdce a vězte, že Vám tuto Vaši službu nikdy nezapomenu.

Vaše
Zubatá

Článek byl publikován 2.12.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.