Hotel Marriott zapálili Američané

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2008/09/2779-hotel-marriott-zapalili-americane.htm

Muhammad Taimoor

Z hotelu Mariott zůstal jen popel, jinak téměř nic. Ale podezřelé aktivity amerických orgánů pokračují. A navzdory tomu, co americká strana říká, požár v hotelu Mariott byl komplexnější než vypadá.

Z dosud nevysvětlených důvodů vnitřní hasící systém hotelu nebyl aktivován. Prvotní výbuch vyrazil okna a dveře, což pomohlo k rozšíření požáru.

Ale podle našeho korespondenta v Islamabádu začal požár v pokoji číslo 440 ve čtvrtém patře. Pokoj měl pronajatý agent CIA jménem Mathew.

Toto se stalo, když se sebevrah odpálil a když bomba v autě vybuchla. Po výbuchu všichni spěchali z hotelu ven.

Mathew také, ale nejprve nasypal na hromadu tajné dokumenty včetně svého notebooku a všechno zapálil. Poté opustil pokoj. Požár se rychle rozšířil do dalších pokojů, hořel nábytek, dveře a koberce. Plameny měly dosti kyslíku neboť okna i dveře byly vyraženy.

Podle některých zpráv bydleli v pokoji 440 a v dalších pokojích na čtvrtém a pátém patře agenti CIA a americká námořní pěchota. CIA měli sedm pokojů, v době výbuchů tam pobývalo celkem devět lidí. Skutečný počet mrtvých Američanů může být mnohem větší, než bylo oficiálně sděleno.

Přestože se hašení účastnilo 33 požárních vozů, hotel do třiceti minut vyhořel do základu.

Zdroje uvádějí, že Američané následně odvezli vše, co v troskách zůstalo, pákistánské úřady a média měla přístup na spáleniště zakázán.

Navíc British Airways přerušila 22. září všechny lety do Pákistánu a dosud je neobnovila.

Rovněž se ví, že 19. září přijeli do hotelu dva američtí vojáci s podivnými zavazadly, které nebyly u vchodu rentgenovány. Jeden z nich bydlel na pokoji 444 ve čtvrtém patře, druhý na pokoji 326 ve třetím. Oba hotel opustili v 5.30 ráno následujícího dne.

A téhož dne hotel vyhořel.

Hasiči, kteří zasahovali na místě, sdělili, že teplota hoření byla nesmírně vysoká.

Jeden investigativní zdroj uvádí, že vyšetřovatelé rovněž nalezli v troskách budovy tubu s neznámou chemikálii a odeslali ji na rozbor do laboratoře.

Jeden ze dvou oficiálně přiznaných mrtvých byl major Rodolfo Rodriquez z letecké základny Ramstein v Německu, patřil do 66. letky, která se specializuje na konstrukční práce a cvičné lety.

Američané dosud nevysvětlili, co Rodriquez v Pákistánu dělal.

Celá epizoda zdá se být předzvěstí vážnější situace v Pákistánu.

Chystají se Američané k většímu útoku na pákistánském území, zatímco válka dosáhla severozápadního města Kohat blízko afghánských hranic a jen 160 km od Islamabádu?

To se ukáže časem. Prezident Asif Ali Zardari hovoří o temných mracích na obzoru.

Článek Marriott Was Set Ablaze by Americans vyšel na serveru thetrueseeker.co.uk. Překlad editor.

Článek byl publikován 29.9.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.