Trestní oznámení na Karla Schwarzenberga

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/07/2648-trestni-oznameni-na-karla-schwarzenberga.htm

Martin Kadrman

V den podpisu smlouvy mezi USA a CSR podal student třetího ročníku veřejné správy Martin Kadrman trestní oznámení na ministra zahraničních věcí ČR Karla Schwarzenberga. Oznámení podal symbolicky v 11.55, tedy za pět minut dvanáct. Martin mi text trestního oznámení poslal s tím, že jej mohu zveřejnit, což činím. O rekaci státních orgánů na toto oznámení vás budu informovat. Editor

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1
Nábřeží Edvarda Beneše 3
110 00 Praha 1

TRESTNÍ OZNÁMENÍ

V souladu se zákonem č. 140/1961 Sb. ve znění zák. č. 161/2006 Sb. dle § 168 tímto podávám na Karla Schwarzenberga, ministra zahraničních věcí ČR, úřadem: Nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Praha 1

trestní oznámení

pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele dle § 158, odst. 1, pís. c) a odst. 2, pís. c) trestního zákona. Dále pro podezření ze spáchání trestného činu vlastizrady dle § 91, pro podezření ze spáchání trestného činu rozvracení republiky dle § 92, odst. 2, pís. c) trestního zákona, A pro podezření ze spáchání trestného činu sabotáže, dle § 97, odst. 1, pís. a), odst. 3, pís. b) trestního zákona.

Odůvodnění:

Jmenovaný se měl trestných činů dopustit dne 8. července 2008 podpisem základní česko-americké smlouvy o vybudování vojenského zařízení na území České republiky.

Naplnění skutkové podstaty trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele shledávám zejména v § 158, odst. 1, pís. c), kdy veřejný činitel „nesplní povinnost vyplývající z jeho pravomoci“. Povinností vyplývající z pravomoci člena vlády ČR je hájení zájmů České republiky a rozhodování v zájmu lidu ČR. Oba tyto body byly i přes dlouhodobý odpor většiny obyvatel ČR porušeny.

Co se týče úmyslu spáchání t.č. zneužití pravomoci veřejného činitele, uvádím podezření, že jmenovaný Spojeným státům americkým prosazovaným záměrem vybudovat monitorovací zařízení a s tím spojenou stálou vojenskou základnu opatřil proti všeobecné vůli lidu České republiky strategicko-vojenské obsazení další evropské země a tím přispěl ke zvýšení vojenské nerovnováhy v regionu EU.

Dále cituji § 158 odst. 2, pís. c), kdy veřejný činitel „způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný důsledek“. Zvlášť závažným důsledkem podpisu česko-americké smlouvy je záměr vybudovat na území České republiky vojenské zařízení cizí mocnosti. Tento záměr je ohrožením bezpečnosti, zájmu obyvatel tohoto státu a v konečném důsledku ohrožením svrchovanosti republiky.

Naplnění skutkové podstaty trestného činu vlastizrady shledávám zejména v § 91, odst. 1. Cituji: „Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky“, dále dle § 92, odst. 2, pís. c) „způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu nebo jiný zvlášť závažný následek“.

Právě v § 92, odst. 2, pís. c) pojímám podezření pro naplnění skutkové podstaty  trestných činů vlastizrady a rozvracení republiky. Škodou velkého rozsahu a jiným zvlášť závažným následkem shledávám záměr vybudování cizího vojenského zařízení na území ČR, čímž dojde k narušení suverenity země a bezpečnostnímu ohrožení lidu České republiky. Spojením s cizí mocí lze v tomto případě chápat spojení s mocí cizího státu – v tomto případě Spojených států amerických, a to v jejich jednoznačný prospěch na úkor bezpečnostních zájmů ČR.

Naplnění skutkové podstaty trestného činu sabotáže shledávám zejména v § 97, odst. 1, pís. a) „Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost republiky zneužije svého zaměstnání, povolání, postavení nebo své funkce nebo se dopustí jiného jednání k tomu, aby… mařil nebo ztěžoval plnění důležitého úkolu státního orgánu, ozbrojených sil nebo ozbrojeného sboru, hospodářské organizace nebo jiné instituce“, dále v § 97, odst. 3, pís. b) „způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu nebo jiný zvlášť závažný následek“.

Zneužitím své funkce, tedy pozice ministra zahraničních věcí ČR a člena vlády ČR se obávám, že je naplněn skutek sabotáže. Tento krok je v rozporu s bezpečností země, jejích hospodářských a politických zájmů. Tím vzniká důvodné podezření, že svojí vysokou státní funkci Karel Schwarzenberg zneužil v zájmu cizí velmoci. Podpisem česko-americké smlouvy o vybudování amerického vojenského zařízení na území České republiky ministr Karel Schwarzenberg maří a ztěžuje plnění důležitého úkolu ozbrojených sil ČR a českých zpravodajských služeb, a tím je obrana státu a předejití možného bezpečnostního ohrožení země i jejího lidu.

Vzhledem k jednání jmenovaného vyjadřuji podezření z porušení senátorského slibu dle Ústavy ČR, Hlava II, čl. 23, zejména v jeho části „…Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu“. Vzhledem k tomu, že proti výstavbě amerického monitorovacího zařízení se již několik let s mírnými odchylkami vyjadřuje 70% obyvatel České republiky, porušení senátorského slibu je jednoznačné. Svými aktivitami a dnešním formálním krokem jmenovaný jednal „proti zájmu všeho lidu“.

Vzhledem k jednání jmenovaného rovněž vyjadřuji podezření z porušení slibu člena vlády dle Ústavy ČR, Hlava III., čl. 69, zejména v jeho části „…Slibuji, že budu zachovávat Ústavu… Slibuji na svou čest, že… nezneužiji svého postavení.“ Podezření ze „zneužití svého postavení“ jsem vyjádřil odkazem na § 158, odst. 1, pís. c) a odst. 2, pís. c) trestního zákona.

Žádám Státní zastupitelství o prošetření mého podezření a v případě potvrzení z naplnění skutkových podstat trestných činů žádám o kroky vyplývající z Trestního řádu ČR.

V Praze, dne 8. července 2008

Bc. Martin Kadrman, v.r.

Vyhotovení:

1x Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1
1x Karel Schwarzenberg, ministr zahraničních věcí ČR
1x PhDr. Jiří Pospíšil, předseda Mandátového a imunitního výboru Senátu PČR

Bc. Martin Kadrman

Autor mě požádal, abych zveřejnil jeho email a prosí čtenáře, kteří by následovali jeho příkladu, aby mu o tom napsali. Tak tedy email pana Kadrmana je martin (zavináč) kadrman (tečka) eu.

Článek byl publikován 11.7.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.