Jan Tamáš promluví k europoslancům ve Štrasburku

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/07/2641-jan-tamas-promluvi-k-europoslancum-ve-strasburku.htm

Ve středu 9. července proběhne ve Štrasburku setkání europoslanců na téma umístění prvků hvězdného štítu USA ve střední Evropě. Kromě několika europoslanců na setkání vystoupí také Giorgio Schultze z kampaně Evropa pro mír a Jan Tamáš z Humanistického hnutí, který bude europoslance informovat o silném nesouhlasu české veřejnosti s plánem USA a předá jim více než 130 000 podpisů pod online peticí www.NechciRadar.cz.

Setkání se koná den poté, co má být mezi českou a americkou vládou podepsána hlavní smlouva o umístění základny. „V době, kdy bychom měli usilovat o prohloubení integrace s našimi evropskými sousedy a o utváření společné obrany, podepisuje naše vláda bilaterální smlouvu s USA, ke které má spousta členských zemí EU výhrady“, říká Jan Tamáš. „Záměr umístit prvky Národní protiraketové obrany USA v ČR a Polsku nebyl na půdě EU projednán a Evropa se nevyjádřila. V mnoha evropských zemích probíhají protesty proti tomuto hvězdnému štítu, který ohrozí bezpečnost celé Evropy tím, že ji postaví do první linie v případném válečném konfliktu.“

Předpokládá se, že na setkání bude přijata deklarace europoslanců k tomuto tématu.

Setkání, které je otevřeno médiím, se uskuteční 9.7. v 16 hodin ve Štrasburku v Evropském parlamentu, budova LOW, místnost s2.1.

Kontakty: Humanistické hnutí – http://www.nenasili.cz Jan Tamáš, tel. 776 785 839, email: jan.tamas@humanisti.cz

Článek byl publikován 8.7.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.