Nahotinky jsou pryč

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2008/07/2636-nahotinky-jsou-pryc.htm

Vladimír Stwora

Stálí čtenáři Zvědavce si jistě všimli, že z hlavní stránky zmizel odkaz na Dívku týdne. Poslední dobou to byla spíše Dívka měsíce. Dlouho jsem se rozhodoval, zda erotiku ze Zvědavce odstranit nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl.

Důvod? Nejspíše vás napadne, že jsem se sklonil před požadavkem PayPal. Tato firma mi totiž na podzim minulého roku dala ultimátum: buď přestanu nabízet „pornografický materiál“, jak to nazvali, nebo přestanu používat PayPal. Psal jsem o tom v článku PayPal se pokouší cenzurovat Zvědavce.

Ale ne. Důvod je mnohem jednodušší. Prostě jsem začal být z té rubriky unaven. Nepřinášela nic nového, co by nebylo možno najít jinde. S nahotinkami se na internetu roztrhl pytel, lze je najít tak snadno, že jejich setrvávání ve Zvědavci je zbytečné a nadbytečné.

Stěžovalo si mi několik jedinců žijících v různých zemích, že jim jejich provider blokuje Zvědavce z důvodu „nudity“ – nahoty na těchto stránkách. Nejméně jeden filtrovací software má Zvědavce v databázi zakázaných stránek z téhož důvodu.

Cítím, že by to chtělo nějakou změnu. Novou rubriku, nový nápad, prostě něco nového. Pokud vás napadne, čím vyplnit prázdné místo na konci stránky, napište mi. Mohli bychom tam třeba uveřejňovat recepty na zajímavá jídla. Nebo – kdyby se našel mezi čtenáři odborník na něco, co lidi zajímá, a byl by ochoten otevřít si na Zvědavci poradnu, mohli bychom to také zkusit. Například právní okénko, filmové okénko, hudební okénko. Nebo bychom mohli uveřejňovat umělecké fotografie čtenářů.

Čas na změnu. Využijme toho.

Jo, a ten PayPal opravdu obnovím. Jsem zvědav, zda se opět najde důvod, proč ho nesmím používat. :-)

Článek byl publikován 5.7.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.