Řetězovou hladovku podpoří herečka Tatiana Vilhelmová a plavkyně Yvetta Hlaváčová

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/06/2611-retezovou-hladovku-podpori-herecka-tatiana-vilhelmova-a-plavkyne-yvetta-hlavacova.htm

U příležitosti představení seznamu účastníků řetězové hladovky pro třetí týden bude v pondělí, 16.6. ve 13:00 hodin uspořádána tisková konference v komunikačním centru v Bělehradské 98 v Praze. Svojí účastí na tiskové konferenci přijdou řetězovou hladovku podpořit herečka Tatiana Vilhelmová a ČR v dálkovém plavání Yvetta Hlaváčová.

V úterý, 17.6.2008 bude řetězová hladovka pokračovat již třetím týdnem. I tento týden se přidají zástupci nejrůznějších oblastí společenského života na podporu požadavku přerušit jednání o radaru na jeden rok. Každý z nich bude držet 24hodinovou symbolickou hladovku a přijde také do komunikačního centra v Bělehradské ulici promluvit s návštěvníky centra a zodpovědět dotazy v online chatu www.nenasili.cz.

Dále se konference zúčastní Jan Tamáš, který se ve čtvrtek 12.6. setkal s místopředsedkyní Evropského parlamentu Luisou Morgantini a řadou dalších europoslanců, s nimiž mluvil o plánovaném rozmístění nových vojenských základen USA ve střední Evropě. Seznámí také s celosvětovou jednodenní hladovkou proti systému Hvězdných válek s radarem v Brdech jako jeho součástí, která proběhne 22. června.

Humanistické hnutí je společenství lidí po celém světě, které spojují myšlenky nového humanismu. Jejich společným cílem je nenásilná změna současného světa směrem k toleranci, nenásilí, míru, skutečné rovnoprávnosti, a skutečné demokracii. Důraz je kladen na posilování vnitřní koherence jednotlivce a vzájemnou solidaritu.

Kontakty:

Humanistické hnutí - info@nenasili.cz, www.nenasili.cz

Jan Tamáš, tel. 776 785 839, email: jan.tamas@humanisti.cz

Jan Bednář, tel. 608 731 162, email: janb@volny.cz

Dana Feminová, tel. 777 711 911, danafem@volny.cz

Článek byl publikován 16.6.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.