Vysoce postavení činitelé varují před vládním terorem

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2008/05/2576-vysoce-postaveni-cinitele-varuji-pred-vladnim-terorem.htm

Různí současní i bývalí vysoce postavení američtí činitelé nedávno varovali, že se Bushova administrativa pokouší zavést v USA diktátorský systém a aby toho dosáhla, hodlá zinscenovat falešný teroristický útok

Agenti FBI, Time Magazíne, Keit Olbermann, The Washington Post a Rolling Stone vesměs potvrdili, že vláda vyhlašovala pohotovost vůči teroru založenou na nepatrných podkladech ve snaze sjednotit lidi ve chvílích, kdy ztrácela v průzkumech veřejného mínění. To naznačuje, že hodlá nakládat rychle a svévolně s fakty, aby pro své politické cíle nahnala lidem strach.

Bývalý přední republikánský kongresman a úředník CIA Bob Barr prohlásil, že Spojené státy nejsou daleko od toho, aby se staly totalitní společností a že Bushova administrativa využívá strachu, aby si zajistila, že se tak stane.

Generál Tommy Franks se nechal slyšet, že pokud dojde ve Spojených státech k dalšímu teroristickému útoku, „ústava bude pravděpodobně odložena ve prospěch vojenské formy vlády“.

Podle současného kongresmana Rona Paula je vláda „rozhodnuta vyhlásit stanné právo“ a doufá, že lidé „budou dost zastrašeni, aby lidi v Bílém domě akceptovali“.

Daniel Ellsberg prohlásil, že v případě dalšího teroristického útoku „věří, že prezident dostane to, co chce“ včetně diktatury.

Teror americké vlády vůči občanům Spojených států?

Ale mohla by vláda skutečně zabíjet vlastní lidi, aby vyvolala takový strach, že by si mohla dělat, co chce? Přečtěte si, co říkají velmi zkušení lidé, a pak sami posuďte:

Ray McGovern, po 27 letech práce penzionovaný analytik CIA, který připravoval a předkládal denní výtahy pro prezidenta a sloužil několika prezidentům jako vysoce postavený analytik, prohlásil, že kdyby v USA došlo k dalšímu většímu útoku, vedlo by to ke stannému právu: „Musíme se mít na pozoru, kdyby někdo spáchal takovou provokaci, nějaké velké výbuchy, nesmíme věřit slovům pánů ve Washingtonu, že to byl nějaký teroristický útok, protože by to mohla být provokace, která by jim dovolila nebo zdánlivě dovolovala dostat to, co chtějí.“

Bývalý viceministr financí Reaganovy vlády Paul Craig Roberts nazývaný „otec reaganomiky“, který byl vydavatelem a sloupkařem listů Wall Street Journal, Bussiness Week a Scripps Howard News Service, řekl: „Ptejte se: zdráhala by se vláda, která nás lhaním dostala do dvou válek a chystá se vehnat nás lží do útoku na Írán, zinscenovat ,teroristické‘ útoky s cílem odstranit opozici?“

Chce-li Bushova administrativa pokračovat ve svých válkách na Blízkém východě a zavést doma „jednotnou exekutivu“, musí provést nějakou falešnou operaci, která Američany zastraší a rozhněvá a způsobí tak, že akceptují Bushovo vyhlášení „národní pohotovosti“ a obnovení odvodů. Případně postačí, když administrativa prostě nezabrání provedení nějakého skutečného teroristického komplotu.

Série zinscenovaných nebo skutečně spáchaných útoků by mohla být nesvobodnými médii vydávána za důkaz správnosti neokonzervativní islamofobní politiky, jejímž záměrem je zničení všech blízkovýchodních vlád, které nejsou americkými loutkami. Zdar této politiky by poskytl Spojeným státům kontrolu nad ropou, ale jejím hlavním záměrem je eliminovat jakýkoli odpor vůči úplném pohlcení Palestiny Velkým Izraelem.

Zamyslete se nad tímto: Pokud se nechystá jiný „bezpečnostní nezdar“ typu 11/9, proč si vládce vnitřní bezpečnosti Chertoff dal tu práci s přesvědčováním Chicago Tribune, že se Američané stali lhostejnými vůči teroristickým hrozbám, zatímco on má „dobré tušení“, že Amerika bude co nevidět tvrdě zasažena?

Člen britského parlamentu George Galloway prohlásil, že „existuje velmi reálné nebezpečí“, že americká vláda zinscenuje falešný teroristický útok, aby jím ospravedlnila válku proti Íránu a získala doma plnou kontrolu.

Bývalý národní bezpečnostní poradce Zbigniew Brzezinski sdělil senátu, že v USA může dojít k teroristickému aktu z něhož bude falešně obviněn Írán a tím poslouží k ospravedlnění války proti této zemi.

Exprezident Jimmy Carter nedávno nepřímo přiznal, že existuje riziko zinscenované provokace k zahájení války proti Íránu.

Bývalý senátor Gary Hart varoval Američany, že Bílý dům může vytvořit incident typu „tonkinská zátoka“ nebo „pamatuj na Maine“, které umožní válku proti Íránu.

Býval inspektor OSN pro kontrolu zbraní Scott Ritter, Američan, který před začátkem irácké války tvrdil, že tam nejsou žádné zbraně hromadného ničení, teď prohlašuje, že nemůže vyloučit teror inscenovaný americkou vládou.

Náhodou vyzrazený oběžník GOP (Grand Old Party, tj. Republikánské strany USA, pozn. překl.) nabízí nový teroristický útok jako způsob odvrácení úpadku strany.

Ne, to je nesmysl!

Zdá se vám to opravdu jako nesmysl?

Je mi líto, že vám to musím říct, ale „falešný teror“ – to je státem sponzorovaný terorismus, svádějící vinu na vybrané „zlé hochy“ – prastarý trik, který byl používán vládami po celém světě po tisíce let, aby posloužil ke konsolidaci moci a získal podporu lidu. Viz požár Reichstagu a věčná finta těch, kdo se derou k moci.

I poslední události poskytují letmý pohled do světa falešného teroru:

Respektovaný bývalý indonéský prezident Abd ar-Rahmán Wahíd věří, že indonéská vláda mohla sehrát roli v bombových útocích na Bali.

Američané oblečení jako Arabové zjevně odpalovali v Iráku auta naplněná výbušninou (zjevně proto, že se zjistilo, že některá z aut použitých v Iráku tímto způsobem nedávno dorazila z USA; podle oficiálního vysvětlení se americká auta do toho zapletla pouze proto, že byla nedávno ukradena Američanům a pak dopravena do Iráku – ale dává to smysl, aby iráčtí povstalci kradli auta v USA a pak je transportovali do Iráku?). (www.freemarketnews.com/WorldNews... a www.smh.com.au/news...)

Bývalý ředitel Národní bezpečnostní agentury William Odom řekl: „Spojené státy používaly terorismus na každém kroku. V letech 1978-79 se senát pokoušel přijmout zákon proti mezinárodnímu terorismu – podle výkladu právníků mohly být USA v ohrožení.“

Historie dokazuje, že varování činitelů před teroristickým útokem vlastní vlády je odůvodněné.

Článek High-Level Officials Warn of Fake Terror vyšel 30. dubna na serveru blogspot.com. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 27.5.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.