Osobní zkušenost z demonstrace před Úřadem vlády dne 21.5.2008

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/05/2575-osobni-zkusenost-z-demonstrace-pred-uradem-vlady-dne-2152008.htm

Vladimír Prokeš

Zúčastnil jsem se demonstrace pořádané odbory dne 21.5. 2008 před úřadem vlády, protože osobně považuji to, co připravuje Topolánkova vláda ve zdravotnictví za loupež století, doslova vlastizradu a zločinné spolčení. Navíc zločinné spolčení lidí, které si platíme z našich daní. To je můj názor, který nikomu nevnucuji, ale za nímž si stojím a také mám právo ho vyjádřit. Proto jsem se této demonstrace zúčastnil.

V odborech nejsem, ale uvítal jsem jejich akci, jako možnost projevit veřejně svůj postoj v této věci.

Co mne ale rozhořčilo na nejvyšší míru, bylo zpravodajské pokrytí této demonstrace českými médii. Již na místě, kde jsem strávil cca 2 hodiny mi bylo divné, že hovořící řečníky a souhlasně skandujících cca 1500 účastníků demonstrace během této doby nesnímala žádná televize, přestože tam bylo současně hned několik kameramanů a poznal jsem i některé známé tváře TV reportérů např. z Novy apod.

Jediným momentem, kdy se najednou začalo natáčet jako o život byl moment, kdy byl policií zatčen přítomný zástupce Komunistického svazu mládeže, údajně proto, že měl na svém transparentu zakázané komunistické symboly, tj. srp a kladivo. To se pak u policejního auta, kam byl tento aktivista nasoukán, najednou tlačilo asi 6 nebo 7 kameramanů současně, jako by tohle bylo to jediné, co na celé demonstraci stojí vůbec za zaznamenání a točili jako o život. Nic jiného je z celé demonstrace nezajímalo…

Zbytek jsem pochopil večer při sledování televizních novin. Na všech kanálech o demonstraci nebylo skoro nic, maximálně to, že se sešlo cca 500 pomatených odborářů, anarchistů a komunistů. Žádné záběry řečníků, toho co říkali ani reakce přítomných. Jenom vteřinový záběr dvou, tří osamělých demonstrantů a pak jen detailní záběry soukání komunistického aktivisty do policejního auta. Hlavní událostí večerních zpráv ten den bylo, že v Liberci chodil po ulicích nosál…

Pochopil jsem z toho, že televizní štáby, které měly pokrýt tuto událost nebyly cenzurovány, ale byly předem instruovány, co mají na demonstraci natáčet a co ne, a jak má celá reportáž vyznít. Také se podle toho chovaly a tak vypadalo i večerní zpravodajství, které bylo překroucené, lživé a manipulativní.

Nejde tu o to, že informační hodnota zpravodajství v televizích je nulová. Na to už jsem si zvykl. Ale tohle byla totální účelovost a podvod. Ubožácká zbabělost, lokajství a prodejnost.

Samozřejmě, že v žádné TV neřekli, že tyto demonstrace budou pře Úřadem Vlády pořádány pravidelně i v následujících týdnech - konkrétně 28. května, 2. června a 9. června vždy v 15:00 hodin.

Největší strach mají naši mocipáni z toho, že by se o tom lidé dozvěděli a přišli také vyjádřit svůj názor. Vše se má ututlat a upéct v tichosti dříve, než se občané stihnou probudit a zaktivizovat. Pak už bude ukradený veřejný majetek soukromý a tudíž nedotknutelný. Navíc naše zdravotní pojištění či spíše zdravotní daně vybírané státem potečou do soukromých zdravotních pojišťoven, které nám z toho ale proplatí jenom část zdravotní péče a zbytek si budeme muset doplácet sami. Budeme si tedy tuto péči platit vlastně dvakrát.

O nárůstu cen této péče v novém "tržním prostředí" si také nedělám iluze. Soukromé pojišťovny si stanoví ceny péče, jaké budou chtít, aby dosáhly maximálního zisku pro své akcionáře. Vlastně se z toho stane dokonalý systém vydírání, kde nemocní se jen těžko budou moci bránit a tak budou masově ožebračováni, jako je tomu dnes v USA, kde jedna nezbytná operace často finančně zruinuje celou rodinu. To je to, co nám v tajnosti chystá Topolánek, Julínek, Bursík a další. Proč to vlastně dělají?

Pro gigantické provize z peněz takto ukradených občanům, které mají přislíbené od finančního velkokapitálu, tj. pojišťoven a bank. Pro vlastní chamtivost, lačnost, hrabivost, bezohlednost a nenasytnost. Tato vláda neumí vytvořit nic pozitivního a konstruktivního, ale ukrást dovede všechno, co ještě zůstalo.

Příznačné pro celkové chování naší nové vrchnosti je také to, že Topolánkova vláda se před výše popsanou demonstrací ujela schovat do Teplic.

Já sám jsem se o pořádání této demonstrace dozvěděl jen náhodou na internetu. Nikde v médiích žádné informace nejsou, prostě informační embargo jako hrom. Proto využívám toto možnost a prosím vás o zveřejnění této mé osobní zkušenosti s "demokratickými" médii v ČR a dále zveřejnění dvou plakátů, informujících o všech demonstracích pořádaných odbory, které jsem si stáhl z jejich stránek www.cmkos.cz Myslím si, že lidé mají právo být informování o tom, co se vlastně děje, aby mohli vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoli.

Článek byl publikován 26.5.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.