Rabbi Shmuel Eliyahu: „Pověste děti teroristů na stromy!“

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2008/04/2511-rabbi-shmuel-eliyahu-poveste-deti-teroristu-na-stromy.htm

hestroy

Člověku to zní jako popis nacistických zvěrstev. Těžko říct, v kterém státě by tento výrok nevyvolal obrovskou nevoli a znechucení. Zabíjet děti je přeci jen trochu silná káva. A věšet je za trest na stromy, to si snad nedovolily ani jednotky SS. Dokonce i z Lidic a Ležáků děti odvezli na převýchovu, zatímco jejich matky do koncentráků a jejich otce postříleli.

Rabínovi Eliyahu se však pouhé zabíjení palestinských „teroristů“ zdá málo a požaduje po státu: „Musíme provést strašlivou pomstu za teroristický útok na Mercaz Harav yeshiva (yeshiva - akademie studia Talmudu), při kterém zemřelo 8 studentů minulý měsíc.“

[Eliyah]

Tento lidumil a skrz naskrz dobrý člověk dále pronesl: „Nemluvím o jednotlivcích, mluvím o státě, který je musí ztrestat do chvíle, kdy budou křičet 'Dost!', do chvíle kdy spadnou na obličej a budou křičet 'Pomoc!' Ne z důvodu uspokojení z pomsty, ale z důvodu zastrašení.“

Tuto výzvu zveřejnil v církevním časopise, který je distribuován v každé synagoze a mnohými věřícími jsou jeho slova považována za náboženský příkaz.

Dokážete si představit, co by se dělo, kdyby něco podobného řekl nějaký muslimský duchovní? Zcela v souladu se sionistickým názorem, že Arabové jsou rakovina, bezcenný odpad, tento moudrý rabín zapomíná, že při každém cíleném zabití palestinských „teroristů“ (většinou palestinských politiků), jsou vedlejší ztráty v podobě žen a dětí.

Dokonce i v diskusi pod článkem se většina židů podivuje nad tím, jak někdo něco takového mohl pronést...

Vyšlo v izraelském deníku Haaretz

Článek byl publikován 2.4.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.