Bonbónek

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2008/03/2489-bonbonek.htm

Zajímavé a stejně nechutné, jako celá politika.

Kateřina Jacques-Pajerová pochází ze zámožné a dobře situované rodiny.

Přesto je o ní dostatečně známo, že má za sebou řadu deliktů násilné povahy a nemalou zkušenost s návykovými látkami. V polovině 90. let obývala se skupinou squatterů prázdný činžovní dům na Praze 7, poblíž Strossmayerova náměstí.

Narušovali zde veřejný pořádek, vyvolávali pouliční rvačky a napadali kolemjdoucí. Scénář i závěr těchto incidentů byl zpravidla stejný. Jakmile bylo zahájeno vyšetřování a trestní stíhání, objevil se rodinný právník, povolaný rodiči nezdárné dcerušky, a kontroval obviňováním těch, kdo byli přepadeni. Soudce přitom nevynikal žádnou zvláštní nestranností a v jeho snažení mu nepokrytě pomáhal. Neoficiální zdroje uvádějí, že v pozadí těchto právně-soudních intrik stál Jiří Dienstbier, politik, bývalý ministr a rodinný přítel. Přepadení, zbití a často i oloupení občané měli najednou vysvětlovat, proč se dopustili násilí na bezbranné dívce.

Fakt, že minimálně čtyři osoby musely po útoku Jacques-Pajerové a jejích kumpánů vyhledat lékařské ošetření, že Kateřina osobně ztloukla násadou od lopaty muže, jenž se pokoušel chránit svou těhotnou manželku, to vše připadalo panu soudci jaksi nedůležité.

Bezvýznamné a irelevantní. Všichni se jako mávnutím kouzelného proutku ocitli v roli podezřelých! O charakteru paní Jacques svědčí i to, že po celou dobu její squatterské "kariéry" se jí o nezletilého syna starali rodiče. Ona sama totiž jevila větší zájem o drogy, výtržnosti a pouliční rvačky, než o roli milující matky.

Orgán péče o dítě se přesto neodvážil zasáhnout, i když se tato skutečnost vícekrát objevila i v průběhu soudního projednávání. Ostatně, pan Jiří Dienstbier, otec oficiální milenky Martina Bursíka (předsedy SZ), nakonec na žádost rodičů pomohl Kateřině Jacques-Pajerové k politické kariéře.

VOLTE ZELENÉ !!!

Doplnění editora

S publikováním téhle zprávičky ve Zvědavci jsem malinko váhal. Je to trošku styl Blesk a trošku ve stylu jedna paní povídala. Ale pak jsem si říkal, ona si to Kateřinka zaslouží. Za to, co udělala (teď už bývalému) policistovi Čermákovi. Že ho vyprovokovala k akci, při které mu servala odznak a pak jí nebylo trapné tvrdit, že policista byl bez identifikace. A přestože existuje video o celé konfrontaci (kde je jasně vidět, jak mu strhává odznak), nikdy oficiálně nepřiznala chybu. A za spoustu dalších drobných i větších podrazů. A v neposlední řadě i za to, kolik škod udělá ona a Bursík straně Zelených. Mimochodem, to že ti dva pečou spolu, není náhoda. Ono se říká, vrána k vráně sedá a rovný rovného si hledá. Bursík je taková Kateřina v kalhotách. Co do křiváctví a bezcharakternosti jsou ti dva jako dvojčata. Prorokuji oběma skvělou kariéru.

Článek byl publikován 13.3.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.