Odkud to smrdí?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2008/01/2394-trestni-oznameni-na-zvedavce-aneb-odkud-to-smrdi.htm

Dan Kučera

Na vydavatele portálu Zvědavec.org bylo podáno šokující trestní oznámení pro podezření z několika údajných trestných činů (veřejné schvalování trestného činu, podněcování k nenávisti, podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka).

Je bohužel realitou naší údajné demokracie, že se snaží zmíněné paragrafy někteří lidé použít na všechny nepozitivní informace o židovské komunitě u nás i ve světě a nositelé těchto informací bývají mnohokrát neoprávněně hystericky obviňováni z antisemitismu. Nemohu si pomoci, ale připomíná mi to situaci s cikány, kteří označují za rasisty všechny, kteří používají označení cikán (přitom je to česky správně) a kteří poukáží na cokoliv negativního v jejich komunitě. Tato zvrácenost a logika naruby v obhajobě jejich postoje, který bych nazval "obranný zpětný útok", má bohužel určitou oporu v zákonech, které jsou dle mého špatné a to zcela záměrně!

Člověk, který na p. Stworu a na Občanské sdružení Zvědavec podal trestní oznámení, se jmenuje Petr Jakeš a pracuje pro LPA (Liga proti antisemitismu).

Podrobnosti naleznete na zde: www.zvedavec.org/zvedavec/2008/01/2392-trestni-oznameni-na-zvedavce.htm

Co je ta "Liga proti antisemitismu" a co za lidi za ní stojí ?

Podíváme-li se na některé její první signatáře (většina samozřejmě židovského původu), zjistíme zajímavou věc, a to, že aktivně podporují americkou radarovou základnu v Brdech.

Seznam prvních signatářů naleznete zde: http://eretz.cz/content/blogsection/12/196 (pokud je stránka nedostupná, použijte http://www.archive.org/index.php)

Jiřina Šiklová - socioložka, blízká Václavu Havlovi, známá svým prohlášením: "Raději se budu mýlit s Bushem, než mít pravdu s Putinem."

Jaromír Štětina - senátor, známý mj. svým nepřátelstvím k "Putinovu" Rusku a velký zastánce Bushovy zahraniční politiky.

Jiří Asher - Klub Peace for Izrael

Publikuje články na eportál.cz, kde je mimochodem čtenářská anketa "Znáte nesympatičtějšího člověka ve svém okolí než je David Rath?" (není právě toto podněcování k nenávisti ?), autor např. článku "Kauza amerického radaru podle osvědčeného scénáře KGB" ve kterém tvrdí, že za lidmi nesouhlasícími s americkým radarem stojí neonacisté a KSČM (článek zde: Kauza amerického radaru podle osvědčeného scénáře KGB

Peter Bachrach - předseda Židovské obce Ostrava

V roce 2004 se chtěl obrátit na mezinárodní soud. Jde o uznání nájmu za část sadu Dr. M. Horákové. V sadu býval židovský hřbitov a obřadní síň. Od roku 1997 členové Židovské obce jednají s městem Ostrava o placení nájemného za to, že park je veřejným prostranstvím a slouží městu i občanům. Město nabídlo roční nájemné čtyři koruny za metr čtvereční, ale Židovská obec chtěla deset korun, později vyjednávala o sedmi korunách. K dohodě ale nakonec nedošlo.

zdroj: http://www.holocaust.cz/cz2/news/2004/p0402

Mojmír Kallus - ředitel české pobočky Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ)

ICEJ nezastupuje žádnou vládu, denominaci, církev, organizaci, skupinu nebo politickou stranu. Zastupuje pouze své členy, biblicky věřící křesťany, kteří milují a ctí židovský národ a kteří touží poslouchat Boží vůli ohledně Židů. Cílem ICEJ je:

zdroj: http://www.icej.cz/kdo_jsme/cile.php

Mgr. Michal Foršt - pěvec a chazan, tenor Pražského filharmonického sboru

Dle ostatních členů sboru je problematickou osobou. Při zkoušce došlo k incidentu, kdy Michal Foršt dostal facku. Ublížený Žid rozpoutal s pomocí svých souvěrců slušnou kampaň - židovská obec a rabín Sidon žádali odvolání ředitele souboru, který prý mezi pěvci šíří antisemitské nálady. Trestní oznámení na Foršta chtělo podat vedení souboru a to kvůli poškozování dobrého jména Pražského filharmonického sboru.

napsal o něm František Nonnemann

(žije v Praze, dokončuje studium na Právnické fakultě UK. Publikuje na stránkách cz.altermedia.info).

zdroj: http://cz.altermedia.info/z-domova/hydra-antisemitismu-se-rozlz_704.html

Adam B. Bartoš - šéfredaktor www.eurabia.cz

Jiří Asher, Mojmír Kallus a Adam B. Bartoš stojí spolu s jinými také za prohlášením "Uctění památky obětí islámského terorismu" z 11.9.2006, které stojí za přečtení.

Citace z prohlášení V. „ANO“ raketové základně v ČR:

Tuto nenávist ztělesňuje v současné době nejvíce íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád, který se netají výroky o zpochybnění holocaustu a potřebě vymazat Izrael z mapy světa. Jaderné zbraně v rukou takto nebezpečného člověka / režimu jsou však hrozbou nejen pro Izrael, ale i pro celý svět, pro Evropu, potažmo i pro naši zemi. Vyslovujeme se tedy pro nekompromisní postoj světových mocností v případě íránského jaderného programu. Nejen v této souvislosti pak plně podporujeme výstavbu raketové základny v České republice, která významně zvyšuje naše šance ubránit se případným útokům tohoto typu.

Celé prohlášení naleznete zde: http://www.virtually.cz/index.php?art=12502

Článek vyšel v blogu Dana Kučery na serveru nezakladnam.cz. Dan mi k tomu napsal (snad se neurazí, že cituji ze soukromého emailu bez výslovného svolení pisatele: )

... chci Vás jen upozornit, že vzhledem k článku, který jste zveřejnil ohledně trestního oznámení na Vaši osobu, jsem na stránkách www.nezakladnam.cz uveřejnil článek na Vaši podporu, viz. link níže. Zaujme-li Vás to, zveřejněte to prosím na "Zvědavci".
Držím palce ke zdárnému dořešení této kauzy....

Děkuji, Dane :-)

Článek byl publikován 10.1.2008


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.