Dětská propaganda

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/12/2372-detska-propaganda.htm

brixenskyvezen

Zpočátku jsem nevěděl, zda si tvůrce vesele barevné stránky pro děti http://archibaldcampbell.com nedělá legraci. Vypadá to ovšem, že ne - v úvodní stati pod záložkou "Mission" prozrazuje autor, že cítí jako Američan, rodič a muž víry povinnost připravit budoucí generaci na příchod temné budoucnosti - budoucnosti plné teroristického nebezpečí - a proto hodlá vytvářet a zveřejňovat poučné a zároveň zábavné animované prezentace "v duchu tradičně amerických rodinných hodnot".

Zatím jediná interaktivní prezentace s názvem "Why Do The Terrorists Want To Hurt Me" (Proč mi chtějí teroristé ublížit) je vskutku edukativní - malý Američan se zde dozví, že teroristé (zobrazeni jako zlý ozbrojenci tmavé pleti v turbanech a šátcích) jsou plni nenávisti k věcem, které on má rád - hračky, zvířátka, pamlsky, ale také svoboda. Proto číhají naprosto všude - na koupališti, před školou, ale i doma v koupelně - a chystají se zákeřně udeřit. Nebezpečí lze odvrátit pouze absolutní obezřetností, hlášením podezřelých osob policii a hlavně - doslovně uvedeno OBEY YOUR LEADER! - poslušností vůdci.

Obrázek nechť si po shlédnutí udělá každý sám. Já to považuji za jeden z odstaršujících příkladů, kam až jsou protiterorističtí fanatici

Článek byl publikován 18.12.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.