Práva cikánů

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/humor/2007/11/2337-prava-cikanu.htm

* Cikán ti může vynadat do bílých kurev. Tebe se pak nikdo nezastane, protože se to považuje za jejich přirozený projev. Ale nedej bože, aby to bylo naopak.

* Cikán má právo na stejnou zdravotní péči, jako ty. To, že do zdravotní pokladny pravděpodobně nikdy nepřispěl je fakt, který je ovšem velice "rasistický", a proto to raději nikde neříkej.

* Cikán má právo tvoji vlast pomlouvat v zahraničí a má pak právo se vrátit a žádat u nás znovu podporu.

* Cikán má právo získat byt jen na základě své barevné odlišnosti. Vůbec nezáleží na tom, že na takový byt jiní čekají dlouhou dobu.

* Cikán má právo na tebe zaútočit se zbraní v ruce beze strachu z obvinění z rasistického útoku. V případě tvého útoku na cikána máš smůlu, že to kupodivu neplatí naopak. Budeš trestán za napadení a co víc za rasistický útok.

* Cikán má právo zneužívat náš sociální systém. Pokud to ale již přehání a my již tak svolní nebudeme, má cikán právo žalovat naší republiku v zahraničí, které mu pak v jeho jistě nezadatelném právu vyhoví. V konečném důsledku mu to pak stejně zaplatíš.

* Cikán má právo (ostatní mají povinnost) chodit do školy a má právo rušit tvého potomka, čímž vlastně znehodnocuje kvalitu výuky. Pokud se nic nenaučí, je to chybou výukového programu a ne jeho.

* Cikán má právo na neomezený počet potomků. Ty máš povinnost uhradit mu jeho finanční náklady na jejich tzv. "vychování" a to i v případě, že ty sám nemáš dostatek prostředků na svou vlastní rodinu.

* Cikán má právo demolovat cokoliv, dokonce i to, co mu nepatří. Ty máš povinnost uvést vše do původního stavu a to za své peníze. Pokusy o obranu se neslučují s právy cikánů na poklidný, slušný a důstojný život v naší zemi.

* Cikáni mají právo na důchod v stejné výši jako máš ty. To, že jsi celý život pracoval jako blbec, tě neomlouvá.

* Cikán má právo na zveřejnění pozitivních informacích o svém etniku. V případě pokusů o zveřejnění negativních informací o cikánech má právo cenzury, popř. žaloby a následné finanční kompenzace.

* Cikán má právo na utajení informací, které by veřejnosti prozradily skutečné náklady na jejich vydržování v Čechách. Položky "má dáti - dal" z tohoto pohledu nejsou oblíbeným tématem cikánských zastupitelů a mluvčích.

* Cikán má právo požádat o dotace na projekty rozvoje cikánské kultury a na různé cikánské spolky. Stát má pak povinnost jim vyhovět i když se třeba zjevně jedná o podvod.

* Cikán má právo na svá práva i v případě, že to omezuje práva necikánského byvatelstva.

* Cikán má právo znát svá práva. Cikán nemá povinnost znát své povinnosti.

TY MÁŠ PRÁVO DRŽET HUBU !!!

Tak funguje sociálně právní systém v ČR - je to sice dlouhé, bohužel však pravdivé.

Článek byl publikován 20.11.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.