Nepřítel civilizace Philip Atkinson

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/08/2236-nepritel-civilizace-philip-atkinson.htm

Dr. Kevin Barrett

Od skončení Studené války a zmizení rudého nebezpečí, které udržovalo vojenský industriální komplex v chodu, se skupina fanatických neokonzervativců snažila označit islám jako nového nepřítele západní civilizace.

Geopolitickým analytikům a dokonce tvrdému jádru, jako Brezinskemu, je to k smíchu. Žádná země, kde převažují muslimové, nemá zaznamenatelnou útočnou vojenskou sílu, která by mohla ohrozit kterýkoliv západní národ. Stejně tak není pravděpodobné, že by se některé z muslimských zemí podařilo takovou sílu vytvořit. V blízké budoucnosti budou Západ ohrožovat spíše ekonomičtí tygrové jako Čína a Indie spolu s jaderným Ruskem, tyto země jsou pro Západ potenciálním nebezpečím. Snad to nakonec bude sama Evropská unie, která už předehnala USA co do počtu obyvatel a ekonomické produkce, kdo ukončí americkou hegemonii a stane se příští supervelmocí světa. Skutečný konflikt nebude mezi civilizacemi, ale mezi stále slabšími USA spolu s dekadentními finančními elitami New Yorku a Londýna a kontinentální Evropou.

Dekadence anglických bankéřských elit je viditelná v jejich podpoře neokonzervatismu – kultu soustředěného kolem nacistického filozofa Lea Strausse, hlasatele Velké lží. Jak je postupně stále více vidět, odhalují neokonzervativci ve svých dementních, horečnatých fantaziích sami sebe jako největší nepřátelé civilizace, kterou – jak tvrdí – chtějí zachraňovat. Podívejme se například na nedávný článek Philipa Atkinsona, ve kterém žádá Bushe, aby spáchal nukleární genocidu a prohlásil sám sebe doživotním prezidentem a vládcem světa. Ne, on si nedělá legraci.

Vzhledem k tomu, že jsem samozvaný radikální muslim a pravý jihadista usilující o sesazení současných neokonzervativních vládců a navíc silný zastánce osvobození Palestiny, jsem patrně také pro Atkinsona jeho úhlavní nepřítel. Nepochybně by mě označil za nepřítele civilizace prvního řádu..

Ale moment. Kdo z nás dvou je SKUTEČNĚ nepřítelem civilizace? Pojďme udělat malý společný test některých klíčových civilizačních hodnot.

Na obranu americké ústavy

Barrett

Přísahal bránit Ústavu proti všem nepřátelům, zahraničním i domácím – a bere svou přísahu vážně.

Atkinson

Požaduje po Bushovi, aby z „toho pitomého cáru papíru“ zrušil to poslední, co zbylo z dokumentu, který přísahal chránit, a aby se prohlásil doživotním prezidentem a vládcem světa.

Oslava toho nejlepšího, co západní civilizace vytvořila

Barrett

Vede humanitní třídy, kde celebruje největší díla západní civilizace, vždy se stavěl za ochranu velkých děl a velkých knih, stojí proti neználkům, kteří tato díla znevažují a považují je za produkt mrtvých bílých mužů (dead white males). Požaduje nejen po muslimech, ale po všech Američanech, aby uznávali a ctili velká umělecká díla západních a jiných civilizací.

Atkinson

Webová stránka http://www.ourcivilisation.com/ neukazuje lásku nebo ocenění produktů západní civilizace s výjimkou dementního blouznění nacistického filosofa Lea Streasse.

Obrana amerického politického systému, demokratické republiky, odhodlání šířit svobodu

Barrett

Podporuje americké tradice demokracie, republikanismu a svobody, současně stojí proti nepřátelům těchto tradic – proti těm, kdo manipulují s volebními výsledky, ohlupují voliče, přenášejí moc na nevolené členy vojensko-industriálního komplexu, pokoušejí se změnit prezidentství na monarchii či impérium, oklešťují svobody prostředky, jako Patriot Act, identifikací Real ID, šmírováním NSA, zrušením habeas corpus, atd.

Atkinson

Nepřítel demokracie: „Nedostatečnost demokracie, vlády většiny, je nepopíratelná... Demokracie je nejhorší formou vlády. Prezident Bush se musí vypořádat nejen se situací v Iráku, ale i s demokratickou vládou“. Nerozlišuje mezi teoretickou demokracii a skutečnou demokratickou republikou oddanou svobodě, která v USA vydržela více než dvě století. Pokouší se zničit celý americký systém a nahradit jej fašistickou tyranii, ve které bude vládnout globální vůdce.

Obrana západních tradic hledání pravdy formou otevřené a svobodné debaty vedené rozumně a za pomocí důkazů

Barrett

Zve všechny, kteří nesouhlasí s jeho interpretací 9/11, k otevřené a čestné debatě vedené rozumně a na základě důkazů. Vzrůstající řady „galerie zbabělců“ odmítají takovou otevřenou diskuzi, na druhé straně se neštítí používat podvodné pseudoargumenty, např. osobní útoky na integritu odpůrců a odvolávání se k autoritám. Mezi tyto zbabělce patří například poslanec ve Wisconsinu Steve Nass, professoři Donald Downs a M.F. Onellian, bloggerka Ann Althouse, publicista Matt Rothschild, pseudovědec Manuel Garcia a nyní také Philip Atkninson, který na pozvání k diskuzi vůbec nereagoval.

Vážený pane Atkonisone,

se zájmem jsem si přečetl váš článek, ve kterém žádáte Bushe, aby spáchal genocidu, zrušil ústavu a prohlásil se doživotním prezidentem Vítězství nad nedostatky demokracie.

Studuji myšlení konzervativců (píši o tom svou příští knihu) a zajímá mě, co vás k těm názorům vede. Pokud byste byl ochoten promluvit o svém článku a podobných tématech na některém z mých tří radio programů, dejte mi vědět a já to zařídím.

Dr. Kevin Barrett

Svobodná a jasná debata by umožnila posluchačům orientovat se v tom, kdo je přítelem civilizace a kdo je jejím nepřítelem.

Bude mít Atkinson odvahu obhájit svůj názor?

Nebudu na tom očekávání příliš stavět. S celým svým bláznivým bušením se v prsa je Atkinson, stejně jako Bush, Cheney a další vojenské povinnosti se vyhýbající jestřábi se srdcem kuřat zřejmě jen další nafouklé pytle tchořích výkalů.

Článek The Civilizational Enemy: Philip Atkinson vyšel na serveru dr. Barretta tento měsíc. Překlad: editor.

Tento článek přímo navazuje na předchozí článek ve Zvědavci Neokonzervativec chce Bushe jako doživotního diktátora.

Článek byl publikován 31.8.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.