Situace v Gaze a podivný postoj českých politiků

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/06/2116-situace-v-gaze-a-podivny-postoj-ceskych-politiku.htm

Lukáš Lhoťan

Ve stínu události v pásmu Gazy uniká pozornosti radikální zvrat v zahraniční politice České republiky vůči Blízkému východu. Od listopadové revoluce v roce 1989 byla Česká republika vnímána v oblasti Blízkého východu jako relativně objektivní a její zahraniční politika byla sice považována za spíše neutrální.

Toto vše se ale během posledních měsíců nenápadně změnilo. Sice i za vlády ČSSD a jejich partneru existovaly výstřelky, například slovní výpady Miloše Zemana na adresu Jasira Arafata, ale vždy byl někdo (například Jan Kavan) kdo vše urovnal.

Bohužel tato přirozená rovnováha ve chvíli uchopeni moci lidmi kolem Mirka Topolánka padla. Je třeba podotknout, že vyvážena zahraniční politika v otázce blízkého východu nebyla specifikem vlády pod taktovkou ČSSD, ale byla součásti zahraniční politiky i za vlády Václava Klause.

Když sleduji vytrvalý a úspěšný boj Izraelců za udržení civilizace v náporech barbarství, vzbuzuje to ve mně optimismus. Řekl premiér Mirek Topolánek na oslavě dne vzniku Izraele. Možná si to pan premiér neuvědomil, ale podobnou argumentaci se staví do linie světových pravicových jestřábu, kteří považuji všechny Araby (muslimy) apriorně za barbary a vše co Izrael učiní za civilizované. Je smutné, že zastánci této tvrdé linie vůči Arabům a zvláště vůči muslimům si neuvědomují, že dělají přesně to co si přeji teroristé. Arabové a muslimové vidí, že není možné s těmito západními jestřáby uzavřít kompromis a jediné řešení vidi v ozbrojené obraně proti politice těchto jestřábu.

Lidé jako je Mirek Topolánek vymysleli „islamofašismus“ - něco, co existuje pouze v jejich propagandě za účelem vyvoláni nenávistí vůči muslimům. Právě takovíto lidé odlidštili muslimy, vyrobili z nich monstra, která musí být za každou cenu zničena. Nedávná prohlášení Mirka Topolánka a Normana Podhoretze, zní jako blouznění. Podhoretz a Topolánek odepsali muslimy z lidské rasy. Požaduje, aby byla jejich kultura vykořeněna.

Situace v Gaze je právě důsledkem této politiky prosazované lidmi kolem Mirka Topolánka a ne zkorumpovanosti hnutí Fatah.

Autor ve svém emailu uvádí: Níže uvedený text jsem zaslal do redakce Lidových novin, ale pochybuji že ho zveřejní. Posílám vám ho, chcete-li, můžete ho zveřejnit. S pozdravem Lukáš Lhoťan

Článek byl publikován 20.6.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.