Český premiér označil palestinský odboj za barbarství

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/05/2079-cesky-premier-oznacil-palestinsky-odboj-za-barbarstvi.htm

Arabský internetový server Jazeera.net oznámil, že český premiér Mirek Topolánek navštívil (datum bohužel neuvedeno – pozn. překl.) „izraelskou“ ambasádu v Praze a tam vychvaloval sionisty a urážel Palestince. Řekl, že je třeba, aby „Izrael“ pokračoval v boji s Palestinci, neboť jde o boj civilizace s barbarstvím. Takový vývoj prý přispěje k růstu „mezinárodního opitimismu“. Celý projev byl ukázkou jeho bezostyšné servility vůči „Izraeli“ a zášti k palestinskému odboji.

Toto provokativní prohlášení bude mít pravděpodobně dopad na česko-arabské hospodářské styky, zvláště proto, že český export do arabských států je dvojnásobný ve srovnání s vývozem do „Izraele“.

Mluvčí saúdskoarabského vyslanectví v Praze Mansúr bin Chálid as-Sa‘úd se rozhodl výroky českého premiéra nekomentovat, dokud se s ním 20. června nesejde.

Je třeba poznamenat, že nejde o první případ západního politika poklonkujícího „Izraeli“; před českým premiérem se v podobném duchu a proti Palestincům vyslovilo na mnoha fórech různých úrovní už mnoho evropských politiků, snažících se zavděčit „Izraeli“.

Článeek Czech Prime Minister describes Palestinian resistance barbarism vyšel na serveru iraqwar.mirror=world.ru 29.5. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 29.5.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.