Akce konzervativní strany – kdo tedy vlastně lže?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/04/2021-akce-konzervativni-strany-kdo-tedy-vlastne-lze.htm

Lukáš Lhoťan

Ministryně zahraničí a ministr obrany Spojených států napsali pro deník MF DNES článek jenž byl otištěn dnes (tj. 26.4.2007). V tomto článku tvrdí, že „tento systém je k ničemu proti obrovskému jadernému arsenálu balistických střel, jaký vlastní například Rusko. Řeči o novém „závodu ve zbrojení“ s Ruskem jsou anachronismem a nemají nic společného s realitou: ve smyslu moskevské smlouvy snižují Amerika i Rusko počty svých nukleárních hlavic na nejnižší úroveň za poslední desetiletí.“ Dnes jsem se spolu s mnoha obyvateli města Brna zúčastnil akce Konzervativní strany pod názvem „Radar? Jen malá splátka za svobodu!“.

Na dnešní (tj. 26.4.2007) veřejné akci, pořádané Konzervativní stranou, na podporu americké vlády a jejich aktivit jsem ale od věrných přátel vlády prezidenta Bushe slyšel tvrzení jenž jsou v rozporu s výše uvedeným tvrzením americké ministryně zahraničí a amerického ministra obrany. Podle Konzervativní strany a přítomných řečníku je případná americká základna v ČR zcela jasně namířena nejen proti Iránu, ale i a to hlavně proti Rusku.

Tak nevím buď nám americká ministryně zahraničí a ministr obrany (kdoví po kolikáté) lžou nebo lže Konzervativní strana a její stoupenci.

Rusko již na (skutečný) důvod americké snahy budovat základny ve východní Evropě reagovalo. Podle www.mosnews.com ruský prezident Putin oznámil, že Rusko odstupuje od smlouvy CFE (Conventional Forces in Europe) uzavřenou v létech 1989-1992 po rozpuštění Varšavského paktu.

Zdroje

Článek byl publikován 27.4.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.