Petice proti panujícím politickým poměrům a americké vojenské přítomnosti v ČR

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2007/01/1893-petice-proti-panujicim-politickym-pomerum-a-americke-vojenske-pritomnosti-v-cr.htm

Jiří Mašek

Nevážení politici,

s obrovskou mírou úleku a znechucení sledujeme poslední roky a zejména pak měsíce politický vývoj v České republice.

Poslední kapkou do mlýna je "pozvání cizích vojsk" do naší země, které v tichosti a tajně zahájila vláda Špidlova, pokračovala v tom vláda Grossova a nyní demonstrativně jeden den po svém zvolení (porušením pravidel demokratické soutěže stran) dovršila vláda Topolánkova. Tajně bývá často zván v noci do stavení zloděj, nikoliv oficiální spojenec. Protestujeme proti americké vojenské přítomnosti, pokud nebude odsouhlasena občany ČR v řádném referendu.

Žádáme vypsání celonárodní diskuse k otázkám zřízení základen cizích mocností na našem území. Žádáme vás, abyste seznámili občany se všemi riziky vyplývajícími z umístění americké základny v ČR a to včetně rizik zdravotních v blízkém okolí základny i zhoršení bezpečnostní situace ve vztahu k dalším zemím, zejména pak k Rusku. Žádáme vypsání referenda, jakékoliv jiné rozhodnutí budeme považovat za nelegitimní a nejen za zradu na voličích vaší strany, neboť jste nic takového v programu neměli, ale možná také jako podnět k posouzení nezávislých soudů, zda nebyl porušen zákon a vašim jednáním nebude naplněn zločin vlastizrady podle § 91 Trestního zákona.

Nejsme hloupí a necítíme se již být vámi zastupováni. Necítíme se totiž býti arogantní, mocichtiví, podlí, zkorumpovaní, lživí a podlézaví, pokud by mělo platit, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

Nechceme již mlčet. Nejsme vaše vlastnictví, to naopak vy jste našimi zaměstnanci!

Zcela jste na to zapomněli.

Věříme a doufáme, že již brzy vám vše spravedlivě sečteme a účty vyrovnáme.

V neúctě,
Vaši voliči

V Praze dne 21. 01. 2007

Poznámka: Tato petice není podle platných zákonů ČR platnou peticí dle petičního práva, neboť tu je třeba učinit písemně. Přesto je výraznou demonstrací odporu a síly proti současnému politickému establishmentu a v České republice panujícím politickým poměrům.

K textu petice se můžete připojit na: www.osud.cz/petice

Článek byl publikován 22.1.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.