Nejhorší je ta bezmoc

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2007/01/1892-nejhorsi-je-ta-bezmoc.htm

Vladimír Stwora

V sobotu (v době, kdy lidi se spíše věnují svým zájmům a až tak noviny nečtou) uveřejnily všechny české deníky oznámení, že se Američané rozhodli umístit na území naší země radarovou stanici jako součást jejich protiraketového štítu. Ano, čtete správně, oznámení o rozhodnutí. Nic jiného to nebylo. Amerika o to oficiálně „požádala“. Jak vypadá takové oficiální požádání? Jednoduchý telefonát v pátek večer to spraví. Asi jako když voláte manželce, že se zdržíte. Cituji z iDnes: „"Včera večer telefonoval náměstek amerického ministerstva obrany," uvedla ministryně obrany Vlasta Parkanová. Spojené státy tak oficiálně potvrdily zájem vybudovat v Česku protiraketový radar.“ Zprávu oznámil premiér Mirek Topolánek. Tedy nikoliv přednesl, přinesl, položil otázku. Ne. Jen oznámil.

"Referendum nebude", nechal se slyšet Topolánek. Podle premiéra není vhodné, aby o radaru hlasovali občané v referendu. "Je to otázka bezpečnosti a o těch by se v referendu rozhodovat nemělo," prohlásil. Hm. Otázka bezpečnosti? Zcela jistě. A proč o své bezpečnosti nemohou lidé sami rozhodovat? Protože tomu nerozumí? Jsou na to příliš hloupí? (diplomaticky řečeno neinformováni?) Ano? A co je tak dalece k rozumění na skutečnosti, že se mírumilovná země díky vábničce radaru sloužícího agresorovi stane primárním cílem případného útoku těch, kteří se agresorovi podřídit nemíní?

A dále noviny uvádějí jeho slova: „Těší mě, že se té aktivity účastníme, i když se jedná jen o radary... Prestiž je to první slovo, Až za ním následují bezpečnost a očekávané ekonomické výhody...“ Jen o radary? Dělá si srandu? Ne, obávám se, že nikoliv.

V normálně fungujícím státě by všechny, kteří se podíleli a podílejí na takovémto ohrožení bezpečnosti naši země (a balí to přesně ve stylu Orwella do frází o zvýšení bezpečnosti) patřilo obžalovat z vlastizrady a popravit. Protože o nic jiného nejde. Je to čistá vlastizrada, čin hluboko zrazující zemi, do jejíž čela se tato svoloč prodrala.

Jak správně uvádějí BL, lžou a lhali nám všichni politikové. Do jednoho. Jednání už probíhají řadu let, konkrétně od roku 2002. Za tu dobu se v nejvyšších postech vystřídala poměrně dlouhá řada grázlů. Cituji z BL: Tvrdík, 1. náměstek ministra obrany Š. Fülle, 1. náměstek ministra zahraničních věcí Kohout, sociálně demokratický ministr obrany L. Kostelka a další představitelé vlády. Lhal premiér Gross. Lhal premiér Paroubek. Po celou tu dobu naši politikové pokoutně po straně jednají s nebezpečným, fanatickým, fašistickým režimem o pro národ zásadní věci a mlčí o tom.

[Start]

Na iDnes běží anketa s otázkou Souhlasíte s umístěním radarů protiraketové základny USA na území ČR? Podezřívám masmédia, že se zrádci kolaborují a výsledky ankety upravují ve prospěch ANO, souhlasím. Ještě před chvíli tam většina odpovídala, že souhlasí, teď, ve chvíli, kdy toto píši, je to zhruba půl na půl. Nevěřím, že kdokoliv s IQ nad 20 by mohl souhlasit s takovou sebevraždou. Prostě nevěřím. Možná před internetem, před televizí, před novinami, v temném středověku, kdy většina lidí neuměla číst a psát. Ale ani tehdy ne, protože pud sebezáchovy přece fungoval i tehdy. I těm nejméně soudným přece musí být jasné při pohledu na mapu, jak idiotsky nesmyslná jsou tvrzení o zvýšené bezpečnosti pro ČR.

Nejhorší je na tom ta bezmoc řádového občana. Jsme těm vrahům vydání na milost a nemilost. Jistě, můžeme psát petice a tisknout protiamerická trička s nápisy, že nesouhlasíme. A to je tak asi všechno. Petice končí v koších, grázlové si odhlasovali, že k nim nemusí přihlížet. Odvolání politiků také nepřichází v úvahu, zrádcové jsou vůči tomu imunní, i toto si odhlasovali. O případném pohnání k zodpovědnosti formou žaloby není řeči. Dalo by se použít násilí, tomu by ta politická sebranka rozuměla, stačilo by zapálit pár aut v ulicích a rozmlátit pár oken, podobně jako v případě Czechteku, ale to my, Češi, nemáme v genech. Alespoň ne když jde skutečně o něco zásadního. Tak hold budeme mít to, co z pohodlnosti a ze strachu nedokážeme odmítnout.

Takhle by mohl radar vypadat. Opravdu milá stavba

[Radar]

Pětadvacet metrů vysoká uříznutá pyramida umožňuje radaru "vidět" ve všech směrech. Podstatná část řídicího zařízení je ovšem v podzemí, kde se nachází vyhodnocování dat a řídící a kontrolní stanoviště. Součástí zařízení je i vlastní podzemní elektrárna schopná plně zásobit energií všechno, co radarový systém potřebuje.

Zdi pyramidy o šířce jednoho metru jsou tvořeny zvlášť zesíleným betonem a jsou schopny odolat i jadernému výbuchu. Jsou odstíněny proti jakémukoliv elektromagentickému rušení, včetně toho, které vzniká následkem výbuchu jaderné bomby. Veškeré kritické zařízení je montováno tak, aby absorbovalo sebevětší otřesy a zůstalo funkční i v poloze hlavou dolů v průběhu jaderného útoku. Každé ze čtyř antenních polí měří v průměru přes čtyři metry a obsahuje více než 5000 antén.

Skutečně - na první pohled množství pracovních příležitostí pro místní, jak naší politikové a média neustále zdůrazňují. České stavební firmy se jistě budou podílet na stavbě zařízení podobně, jako jsme se podíleli na lukrativních kontraktech při obnově Iráku. V létě mohou naší lidé například sekat trávu před plotem okolo stavby. Pokud budou zvlášť prověření... Mohou uklízet uvnitř. Za předpokladu, že získají zvlášť vysoké security clearance z USA. A v neděli tam budou rodinky pořádat piknik a děti budou šplhat po pyramidě.

Foto převzato z http://srmsc.org/msr4000.html

Článek byl publikován 21.1.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.