Dlouhodobá Dalíkovská kriminalizace české politiky

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2007/01/1888-dlouhodoba-dalikovska-kriminalizace-ceske-politiky.htm

Vladimír Prokeš

Vzhledem k blížícímu se jednání poslanecké sněmovny ČR o důvěře druhé tzv. druhé Topolánkově vládě konstatuji, že především díky aktivitám podivně nedotknutelného pana Dalíka a jím vnitřně režírované ODS přestala být česká politika soutěží volebních programů a stala se pouhou rvačkou o moc jakýmikoli prostředky. K tomuto názoru mne vedou následující skutečnosti:

1.Sám Mirek Topolánek bezelstně přiznal, že kdyby ODS řekla voličům pravdu o tom, co chystá, nikdy by nemohla být zvolena.

2.Před dvěma roky byla při zatčení Marka Dalíka v rámci kauzy Kořistka u něj nalezena vizitka pana Kubiceho z  UOOZ.

3.V létě loňského roku, když to vypadalo, že ODS volby nevyhraje, byl pomocí tzv. zprávy téhož pana Kubiceho poslední týden před volbami neskutečným způsobem účelově kriminalizován lídr ČSSD Jiří Paroubek.

4.Poslanci ČSSD Pohanka, Melčák a další nejsou k  tzv. přeběhlictví upláceni, ale spíše podle téhož scénáře skrytě kriminalizováni a vydíráni.

5.Tento scénář pan Dalík osobně potvrdil ve známém skrytě natočeném rozhovoru, kde řekl, že jednání s ČSSD jsou pouze hrou o čas, dokud se nepodaří něco najít na některého z jejích poslanců a buď ho dát zavřít nebo ho donutit k  přeběhlictví.

6.Ministr vnitra Langer zřejmě rovněž potřeboval určitý čas, než prolustruje všechny poslance ČSSD a něco použitelného na někoho najde.

Věci do sebe zapadají a celková strategie ODS ve vší své odpornosti je náhle průzračně jasná. Jaké z  toho plyne ponaučení ?

a)Že ODS je schopná již naprosto všeho, neštítí se kriminálních praktik, vytvořila si z  UOOZ vlastní politickou policii a politiku zredukovala na zastrašování nebo uplácení protivníků. Marek Dalík hrdě se přirovnávající k  Martinu Bormannovi sám naznačuje, kam se tato strana stále více posunuje. Je všeobecně známo, že účelová kriminalizace politických protivníků byla nejvíce používána Adolfem Hitlerem v období před jeho převzetím moci v  Německu v  roce 1933.

b)Že ČSSD by měla od svých kandidátů do sněmovny i existujících poslanců vyžadovat nikoliv závazný slib jak budou hlasovat (který některé zbytečně vyhání z poslaneckého klubu ČSSD), ale spíše písemný slib morální integrity a bezúhonnosti, ve kterém se zaváží, že při odhalení zatajených skutečností jsou povinni okamžitě složit poslanecký mandát ve prospěch náhradníka z ČSSD.

Článek byl publikován 18.1.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.