Pokud by vás někdy přepadli u bankomatu...

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2006/12/1846-pokud-by-vas-nekdy-prepadli-u-bankomatu.htm

Vladimír Stwora

Přišel mi email. Jeho obsah uvádím na konci článečku v originále. Zkrátka je to taková drobná rada, co dělat, jestliže vás nějaký zločinec přinutí pod pohrůžkou násilí, abyste pro něj vybrali peníze z vašeho účtu v bankomatu.

Aktualizace o 2 hodiny později: Je to hoax. Děkuji všem, kteří mě upozornili, a omlouvám se čtenářům za mystifikaci. Vysvětlení je zde: PINed Hopes.

Zde je ta rada. Podotýkám: nezkoušel jsem. Vložte váš pin obráceně. Např. je-li 1234, vložte 4321. Mašinka vám pořád ještě peníze vydá, jakoby se nechumelilo. Současně ale ztropí poplach. Uvědomí policii o místě, kde jste. Pokud se vám podaří tam zločince ještě chvíli zdržet, měli by tam dojet.

Platí to pro Kanadu. Je docela možné, že to platí i pro USA. Bylo by dobré vědět, jestli něco podobného existuje i v České republice.

Originál zprávy:

PIN NUMBER REVERSAL (GOOD TO KNOW)

If you should ever be forced by a robber to withdraw money from an ATM machine, you can notify the police by entering your Pin # in reverse.For example if your pin number is 1234 then you would put in 4321.

The ATM recognizes that your pin number is backwards from the ATM card you placed in the machine.The machine will still give you the money you requested, but unknown to the robber, the police will be immediately dispatched to help you. This information was recently broadcasted on TV and it states that it is seldom usedbecause people don't know it exists.

Please pass this along to everyone possible.

Článek byl publikován 8.12.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.