Ad: Je to střet civilizací

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2006/11/1806-ad-je-to-stret-civilizaci.htm

Lukáš Lhoťan

Dne 31.7.2006 zveřejnil deník Lidové Noviny rozhovor s bývalým šéfem izraelské tajné služby Šabtajem Šavitem. Ten mimo jiné řekl, že „jedna ze stran nesouhlasí s myšlenkou soužití. Jedna ze stran věří, že byla vyvolena Bohem všemohoucím, aby obrátila celý svět na islámskou víru, anebo ho zničila.“

Jeho slova jistě zapadají do konceptu šířeného medií v euroamerickém prostoru. Zlí přistěhovalci (vesměs muslimové) se snaží zničit Západ a jsou motivováni touho vnutit své přesvědčení Západu.

Pohádka je to sice hezká, ale již dostává trhliny. Jak jinak nazvat právě vyšlou knihu německého autora Uda Ulfkotte Der Krieg im Dunkeln (Válka pod rouškou tmy). Autor v knize píše o poznatcích britských a německých tajných služeb. Ty totiž zjistily, že za většinou násilnosti připisovaných muslimům v Evropě stoji provokatéři izraelské rozvědky.

Pokud by snad chtěl někdo obviňovat tohoto spisovatele z „lásky“ k muslimům měl by si to rozmyslet velmi dobře. Udo Ulfkotte totiž již napsal knihu, v niž tak silně kritizoval muslimy tak, že na něj byla podána žaloba.

Ulfkotte například cituje britskou tajnou službu MI6, jejíž členové tvrdí, že cílem Izraele je vykreslení muslimů jako nevypočitatelné hrozby a rozšiřovat tvrzení, že muslimové se nejsou schopni integrovat.

Zajímavá je také informace, že americké tajné služby varují, že izraelská tajná služba se snaží akce pod „falešnou vlajkou" organizovat i na území USA.

Myslím si tedy, že by si media měla dávat pozor na to, jestli vlastně „odborný“ názor bývalého šéfa Mosadu není jen dalším aktem desinformace.

Článek byl publikován 3.11.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.