Tak tady už končí sranda

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2006/10/1786-tak-tady-uz-konci-sranda.htm

Vladimír Stwora

Byl jsem upozorněn jedním čtenářem na příspěvek v nezvedavci.org. Ocituji jej tady:

Oznámit, neoznámit? Bonzovat, nebonzovat?

Autor: leho 10/03/2006 7:53pm

Jeden ze zdejších přispěvovatelů má "přísně tajné" (top secret clearance) osvědčení a pracuje v jednom z ministerstev ve Washingtonu D.C. Je to jeden z těch, kteří aktivně podporují Zvědavce malou peněžitou částkou každý měsíc. Jedná se o člověka, který fandí islámistům a nijak se tím netají. Je rovněž bojovný antisemita a jeho ideologie je podobná nacistické. Jelikož má tenhle člověk přísně tajné osvědčení a vzhledem k jeho místu práce, má přístup k nejkritičtějším pracovišťím fungování nejmenovaného ministerstva a celého státu. Mám důvod věřit, že tento člověk je duševně velmi nevyrovnaný a potencielně všeho schopný. Kdyby chtěl, tak v jeho moci je umožnění islámistům ochromit chod země, ve které žiji. Byl také mým kamarádem po dlouhá léta. Jsem velmi smutný z toho, k jakým koncům naše kamarádství došlo. Znám jeho jméno, adresu a telefon. Oznámit či neoznámit? Bonzovat či nebonzovat?

O těch těch třech nebo čtyřech žlučovitých dědcích vím svoje. Chlubili se už dříve, že se pokoušeli už o lecjaký krok, aby zastavili Zvědavce. Nejprve se snažili udat mě samotného všem možným i nemožným autoritám, americkým, kanadským i českým orgánům. Později vyhrožovali udáním mé manželky jejímu zaměstnavateli za to, že podporuje „fašisticko-komunistický web“, jak Zvědavce s oblibou nazývají.

Vím to, protože Řehořek mi s chutí posílal pravidelné emaily informující mě o svých krocích – některý den i tři za den. Když jsem si nastavil filtr, tak, že vše z jeho adresy bylo okamžitě mazáno jako spam, začal to vkládat do diskuzí ve Zvědavci.

Jestli něco z toho doopravdy udělali, nevím, žádné známky problémů jsem nezaregistroval. Nicméně tyto hrozby beru stále vážně.

Teď Kulísek alias leho zašel dokonce tak daleko, že vyhrožuje člověku, který podporuje Zvědavce menšími částkami již delší dobu. I tuto výhrůžku musím brát vážně. Jediný způsob, jak podlostem tohoto typu zabránit do budoucna a ochránit tak lidi, kterým jsem upřímně vděčný za jejich pomoc, je nezveřejňovat nadále jejich jména.

Od této chvíle přestávám publikovat detailní statistiky dárců. Budu postupovat pouze měsíc od měsíce a vždy na konci pouze zobrazím konečnou částku, která se na darech sešla. Tak, jako to dělají i jiné servery, např. Antiwar.com.

Není to něco, co bych dělal rád, ale věřím, že to lidé, kterým na Zvědavci záleží a pomáhají mi ho udržet, pochopí.

Pochopí a nenechají se odradit lidmi, kteří si z nenávisti udělali životní program.

Děkuji.

Článek byl publikován 15.10.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.