Jenom nepodléhat mediální masáži

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2001/09/175-jenom-nepodlehat-medialni-masazi.htm

Gamaliel

V diskusi k článku New York: +7 hodin v Neviditelném psu se objevil komentář podepsaný Gamaliel. Nepodařilo se mi bohužel zjistit, kdo se za touto přezdívkou skrývá. Komentář je ale natolik zajímavý, že jsem se rozhodl jej zde uvést, aniž bych měl svolení autora. Přihlásí-li se, rád zde doplním jeho jméno.

Všichni jsme zděšeni z toho co se stalo, ale abychom pochopili Kdo, Co, Proč, a Jak? - musíme si položit jednu prastarou latinskou otázku: Cui Bono? (v čí prospěch?) Bin Ladin? - těžko, ostatně už teď je mrtvý muž. Všichni víme, že se k útoku nikdo nepřihlásil a zřejmě se ani nikdo nepřihlásí.

Vzhledem k rozsahu, dokonalé koordinaci, způsobu provedení soudím, že útok na WTC byl naplánován a proveden s vědomím a pravděpodobně s pomocí části bezpečnostních složek USA, protože nevěřím, že by účast cizího státu na tak rozsáhlé operaci unikla pozornosti tajných služeb státu - částečně oproti tvrzení tohoto experta - http://news.quick.cz. Protože není možné, aby tak vyspělá země s fungujícími službami FBI, CIA, DIA, NSA a dalšími, se špičkovými špionážním satelity, Echelonem, odposlechem, země s tak propracovanou počítačovou evidencí pohybu osob při platbách pomocí kreditních karet a dalších návazných služeb a hlavně s velkou zkušeností s teroristickými útoky (připomeňme namátkou: kasárna v Bejrůtu (Mossad o akci věděl ale neinformoval o ní USA, údajně proto, aby nedošlo k prozrazení zdroje!!!), Keni, Tanzánii, Saudské Arábii, Oklahoma City, Lockerbie, předchozí útok WTC atd.) nebyla schopna zaznamenat přípravy na tak gigantickou teroristickou akci jako byla tato.

Připadá vám to paranoidní a fantastické, že? Pro ty, kteří mají velmi krátkou paměť - vzpomene si ještě někdo na masakr na boloňském nádraží a atentát na rychlík Italia, který vedl k odhalení tajné organizace Propaganda 2, ve které byla zainteresována téměř celá politická, průmyslová a vojenská elita Itálie. (Jen tak mimochodem, jestlipak při tomto kataklyzmatu zahynul nějaký významný CEO?)

Podle mě tento útok měl politické pozadí, které je dáno:

Bude provedeno šetření celé akce, které prokáže, že bezpečnostní složky měly "kusé informace", že se něco chystá, ale že to "podcenily". Bude vyhozeno pár zpravodajských důstojníků (nejlépe těch, kteří za nic nemohou - budou nahrazeni těmi "správnými"), možná poletí jeden z nejvyšších šéfů CIA nebo FBI a svět pojede dál. Myslím si, že teroristé budou potrestáni. Teď jde jenom o to, aby to byli ti praví a aby byli všichni. Můj osobní názor je, že praví pachatelé tohoto megazločinu uniknou a nikdy nebudou odhaleni. Je velmi pravděpodobné, že další útoky s podobnými účinky budou následovat, jen se zřejmě změní prostředky (např: Antrax v zásobárně pitné vody např. v LA, nebo Londýně, nebo snad Paříži?) Vítejte do třetího tisíciletí, přátelé, New Order přichází.

Článek byl publikován 12.9.2001


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.