Izraelský Mossad zapleten do pokusů o bombové útoky na německé vlaky

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2006/08/1728-izraelsky-mossad-zapleten-do-pokusu-o-bombove-utoky-na-nemecke-vlaky.htm

Sorcha Faal

Ruská bezpečnostní služba FSB 20. srpna oznámila, že pokus o bombové útoky na německé vlaky byl podle důvěryhodného zdroje dílem izraelské výzvědné služby Mossad, která podobných teroristických akcí úspěšně používala už v minulosti, aby získala podporu Západu pro své snahy vyvolat na Blízkém východě válku proti Sýrii a Íránu.

Tyto teroristické útoky proti západním zemím měly rovněž proamerické podpořit vůdce států, jejichž obyvatelé ostře vyjadřovali odpor proti akcím Spojených států a Izraele v jejich křižáckém tažení proti muslimským národům, a v tomto posledním případě měly být pokusem o posílení podpory německé proamerické kancléřky Merkelové, jejíž popularita po vypuknutí izraelsko-libanonské války dramaticky poklesla.

Útoky (počínaje teroristickým útokem ve Spojených státech 11. 9. 2001) nicméně přinesly Izraeli smíšené výsledky: pravicová španělská vláda, kterou měly výbuchy v madridských vlacích 11. 3. 2004 podpořit, padla, zatímco Blairova vláda podobné exploze v londýnském metru 7. 7. 2005 přežila.

Při tomto posledním pokusu se podle zpráv FSB členům německé tajné služby podařilo zmařit oba pokusy o odpálení bomb a identifikovat dva podezřelé, z nichž jeden, libanonský křesťan z Izraele a student křesťanské Albertovy univerzity v Kielu, byl zatčen při svém pokusu dostat se z Německa do vlasti.

Zprávy FSB dále tvrdí, že jak o zatčení podezřelého, tak znemožnění útoku se zasloužily také americké výzvědné služby rozbitím rozsáhlé izraelské špionážní operace, prováděné společností Comverse, jejímž vlastníkem je izraelská vláda.

Izraelsko-americký představitel společnosti Comverse Kobi Alexander, po němž FBI vyhlásila pátrání, nejen že unikl zatčení, ale podle tvrzení Američanů s sebou při útěku do Izraele odvezl 60 milionů dolarů. Další zprávy FSB dodávají, že Alexander žije v současné době v Izraeli, jehož vláda zásadně nevydává uprchlíky jiným státům.

Článek Israeli Mossad Implicated In Attempt To Bomb German Trains vyšel na ruském serveru iraqwar.mirror=world.ru 25. srpna. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 31.8.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.