Bajka o kočičce a ptáčkovi

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/humor/2001/09/170-bajka-o-kocicce-a-ptackovi.htm

I tohle povídání je z rodu internetovského humoru. Koluje formou e-mailů, občas se také najde na některém serveru. Domnívám se, že je nejen vtipné, ale i poučné.

Hladová mšice si našla krásný, šťavnatý, zelený lísteček a už se těší, jak si na něm pochutná. V té chvíli přilítne hladová beruška a říká:

˝Mšice, mšice, já mam hlad a tak tě sním˝.

A mšice na to: ˝Ale beruško, já jsem tak hubená, počkej až okousám ten list, pak se najíš i ty víc˝.

No a jak tam beruška čeká na to, až se mšice napapá, přilítne hladový ptáček a povídá: ˝Beruško, beruško, já mám takový hlad, že tě musím sezobnout˝.

A beruška na to: ˝Počkej ptáčku, počkej, já jsem taky hladová a čekám tady na mšici, která ukusuje list˝.

Tak už tam čeká i ptáček a nejednou se z ničeho nic objeví hladová kočka a povídá: ˝Ptáčku, ptáčku, já ti mám hlad, že tě hned sežeru˝

A ptáček na to: ˝Ale kočko, podívej jak jsem hubený. Počkej až mšice okouše list, beruška slupne mšici, já sezobnu berušku, no a pak se najíš i ty˝.

No a jak tam všichni čekají, tak se z křoví náhle ozve prapodivný zvuk. Všichni se leknou a ptáček vylétne do vzduchu. Ale hladová kočka nechce přijít o svého ptáčka a tak utíká za ním. Ptáček letí nad poli a kočka pořád za ním. Najednou ptáček vzlétne nad řeku a kočka po něm chňapne, mine se a spadne do vody.

A to je konec bajky.

Ponaučení:

Čím delší předehra, tím mokřejší kočička.

Článek byl publikován 4.9.2001


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.