Ortodoxní židé žádají ukončení sionistických zvěrstev na Blízkém východě

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2006/08/1692-ortodoxni-zide-zadaji-ukonceni-sionistickych-zverstev-na-blizkem-vychode.htm

New York, 18. 7. 2006

Brutální a nevybíravý útok sionistického státu „Izrael“ na libanonské obyvatelstvo a infrastrukturu je zločinem proti všem základním principům slušnosti a lidskosti.

Jako omluva pro tento vražedný vpád se uváděl útok Hizballáhu na izraelskou armádu. Co to má ale mít společného se statisíci libanonských nevinných mužů, žen a dětí, kteří jsou vystaveni pokračujícímu peklu, to je mimo dosah lidského chápání.

Samozřejmě, probíhající agrese je pouze další kapitolou současné brutality; první byl zuřivý vpád do Gazy a útok na její civilisty a zničení jejích základních služeb.

Lze ovšem slyšet hlasy, že akce izraelské armády byla pouhou odpovědí. Toto tvrzení ovšem opomíjí problém zla, spočívajícího v trestání nevinných lidí za něčí smrt. A zcela ignoruje kořen problému, podmanění palestinského lidu a zabrání jeho majetku, které začalo v roce 1948, rozšířilo se v roce 1967 a pokračuje bez ustání dodnes. Jádrem problému je, že za nemorálností sionistického zacházení s Palestinci je základní fakt – ideologie sionismu a následné vytvoření sionistického státu, které odporuje základům učení judaismu.

Sionismus je znetvoření judaismu, zbožnosti a spirituality, v bezbožnost a materialismus s nacionalistickými aspiracemi. Theodor Herzl a jeho kohorta, původci poměrně nové ideologie sionismu, Nejvyššího z rovnice odstranili.

Vytvoření sionistického státu, naplnění sionistické ideologie, posunulo toto rouhání o krok dál. Židovský lid byl poslán do exilu Božím nařízením. Bylo mu Nejvyšším výslovně nařízeno, aby se žádným lidským zásahem nepokoušel svého exilu zbavit. Výslovně mu bylo zakázáno vytvořit vlastní stát, jakým je sionistický stát „Izrael“. (Talmud, traktát Ketuboth 111).

Židovskému lidu je zakázáno utiskovat jiné národy. K vytvoření státu „Izrael“ došlo krádeží, podmaněním a útiskem palestinského lidu.

Židé Tóry samozřejmě odsuzují strašlivé utrpení způsobované jak palestinskému, tak libanonskému lidu. Z výše uvedených důvodů jsou všechny pokusy dosáhnout pro „Izrael“ míru a stability odsouzeny k nezdaru. Stvořiteli nelze vzdorovat.

Rabíni prohlásili, že stát „Izrael“ způsobí nekonečnou bolest, utrpení a krveprolévání. Stát „Izrael“ nemluví jménem židů, jméno „Izrael“ ukradl. Židé jsou povinni být loajálními občany všech zemí, v nichž žijí.

Sionismus a stát „Izrael“ jsou hlavními příčinami rozšíření všeobecného antisemitismu.

Vláda nelegálního státu „Izrael“ se neustále pokouší zbavit Tóry a jejích nařízení. Bez ustání utiskuje Tóře věrné židy, kteří žijí na jejím území.

Modlíme se, aby všechno utrpení ve Svaté zemi a v Libanonu skončilo a sionismus, příčina utrpení, byl nahrazen vírou v Tóru. Brzo budeme všichni svědky klidného rozpadu sionistického státu „Izrael“. Kéž je v dohledu den, kdy bude všechno lidstvo sloužit Nejvyššímu v harmonii a míru. Amen.

Článek Orthodox Jews Demand End to Zionist Atrocities in the Middle East vyšel 18.7. na serveru ortodoxních Židů Neturei Karta. Překlad Eva Cironisová.

Článek byl publikován 4.8.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.