Držte si klobouky, jedeme z kopce

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2006/04/1581-drzte-si-klobouky-jedeme-z-kopce.htm

Dave Lindorff

Smyčka na krku Bushe a jeho gangu zlodějů a lhářů z Bílého domu se zatahuje. Žalobce Patrick Fitzgerald ve vyšetřování Karla Rove pokročil je údajně blízko k vznesení obvinění. Státy Illinois a Kalifornie uvažují o možnosti, že by využili právní kličky, která to umožňuje, a podali Kongresu návrh na obvinění hlavy státu z velezrady, když už k tomu kongresmani sami nemají dostatek odvahy.

Tohle je nebezpečná situace, protože o Bushově rodině a o Rovem je známo, že zaútočí tvrdě a bezohledně, pokud jsou zahnáni do rohu.

Při autogramiádě své knihy v pátek na Columbia University několik novinářů vyjádřilo přede mnou obavy, že usoudí-li Bush, Rove a Cheney, že by listopadové volby nemusely pro ně dopadnout dobře, nebo že by hrozilo vážné vyšetřování jejich zločinů a podvodů, jsou schopni udělat něco opravdu ošklivého, jako začít válku s Íránem nebo umožnit další velký útok na americké cíle, aby vzápětí mohli utáhnout kohoutky našich práv a svobod a posílit šovinistické vlastenectví a podporu své nejisté voličské základny.

Je na čase, aby se nejistí, kolísající demokraté konečně vzmužili. Jediná možnost, jak tomu zabránit, je mluvit o tom, zveřejňovat to a otevřeně odporovat.

Demokraté by také konečně měli přestat fňukat o zfalšovaných volbách a raději se postarat, aby pro listopadové volby každá volební mašina byla schopna produkovat tiskové výstupy pro kontrolu. To je nezbytné. Aktivisté by se už teď měli připravovat na to, jak zamezit snahám republikánů zastrašit ovlivnit nebo zmást voliče, popř. jim zcela zabránit volit.

Mohli bychom si vzít příklad z voleb v jiných částech světa, kde se lidé dokázali postavit pokusům o volební machinace a podvody. Naposledy se tak stalo v Itálii.

A v listopadu to čeká Američany.

Najdou američtí občané dostatek odhodlání?

Tři zástupci státu Illinos (Karen A. Yarbrough, Sara Feigenholtz a Eddie Washington) už učinili první krok na obranu svobody a ukázali nám cestu (tím, že navrhli obvinění prezidenta z velezrady, pozn. vydavatele). Jejich čin inspiroval Paula Koretze (v kalifornské vládě), který podal návrh na obvinění Bushe a Cheneyho.

Článek Dangerous Times Ahead vyšel na serveru counterpunch.org 24. dubna.

Článek byl publikován 27.4.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.