Jsem a vždy budu demokrat!

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2006/04/1577-jsem-a-vzdy-budu-demokrat.htm

Julius Fučík

Už delší dobu čtu Zvědavce a jeho stále větší zahnědlost mne donutila napsat tento článek a zaslat jej redakci (i když jsem si jist, že na stránkách Zvědavce stejně zveřejněn nebude). Ono je totiž asi jen otázkou času, kdy se v podtitulu tohoto „politicky nekorektního webzinu“ objeví okřídlené fašistické heslo „práce – kázeň – pořádek“ nebo rovnou „Arbeit macht Frei“.

Běžnou se stala nenápadná obhajoba zločinců, jako je známý popírač holocaustu Ernst Zündel. Záminkou bývá volání po „svobodě slova“. Ale to, co si čtenáři (na rozdíl od autorů typu pana Krále) neuvědomují, je, že bez výjimky každá diktatura začíná „jenom“ slovy. V demokracii platí, že sboboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Kdyby si toto mladá německá demokracie na počátku minulého století včas uvědomila, skončil by Hitler místo ve fešáckém kriminálu, kde mohl psát svou propagandu, před popravčí četou a nemuselo dojít k holocaustu a smrti milionů nevinných Židů v plynových komorách. Proto je správné, že současné demokratické systémy lidi jako je Zündel nebo Irving zavírají do vězení a hlavně – znemožňují jim psát jejich bludy. I když na druhou stranu – podobná individua by měla být bez rozsudku popravována, aby nevyvolávala zbytečnou pozornost svých přívrženců, kteří si pak rádi hrají na politicky pronásledované. O tom, jak by sami rádi pronásledovali své odpůrce, taktně mlčí…

Oblíbeným terčem Zvědavce jsou homosexuálové. Jako každý zbabělec i Zvědavec útočí na bezbrannou skupinu, která se provinila jenom tím, že je. Homosexualita není zločin, ale naprosto normální sexuální orientace naprosto rovnocenná orientaci heterosexuální. Copak jsou někteří lidé méně cenní jenom proto, že milují osobu stejného pohlaví? Je mi ze zvědavců zle!

Zvědavec také stále útočí na politiku USA, ale kdyby Spojené státy nevedly tak zarputilý (a někdy i marný či nespravedlivý) boj proti mezinárodnímu terorismu, mohl by mezi muslimskými teroristy vyrůst nový Hitler a z muslimů noví nacisté. O jejich fanatismu svědčí nejen různá provolání jejich vůdců, ale například i situace v Izraeli, kdy se sebevražední atentnátníci neštítí ani útoků na pořádkové jednotky demokratického izraelského státu. Pohádkám, že si 11. září USA udělaly sami, může věřit jen blázen. USA jsou vyspělou demokracií s letitou tradicí. Až donedávna byla v USA až příliš velká svoboda, která umožnila, že si nepřátelé demokracie a našeho způsobu života mohli být jistí svou beztrestností. Guantanámo je jediným možným výsledkem chyby, kterou si demokratičtí představitelé uvědomili za pět minut dvanáct. Je lepší zmařit nevinný život, než přijít o výdobytky civilizace a budoucnost. I tady platí – svoboda a demokracie nejsou zadarmo a žádají si své oběti. Bohužel.

Demokracie má spoustu chyb a nedostatků, ale já raději budu žít v demokratickém státě i s těmito chybami než v diktatuře, kde nebudeme moci říci, co si myslíme, kde nám bude někdo neustále kontrolovat naše soukromí, kde nebudeme moci jezdit, kam chceme a tak dále. Copak jsme již zapomněli, proč naši dědové umírali v boji proti fašismu?

Doplnění vydavatele :-))))

Článek byl publikován 25.4.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.