Neskutečné...

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2005/09/1336-neskutecne.htm

Michal

Z diskuse:

fallout 194.?.?.?
Přemýšlel jsem, jestli přispěji na Zvědavce... Po přečtení tohoto článku už mám jasno.. Ani náhodou.

Neskutečné.

Pamatujete, Vladimíre, jak jsem před časem napsal něco v tom smyslu, že mě vytáčí ta jejich naprosto neodůvodněná militantnost a agresivita? Tak to už pak dnes nevím, co napsat k něčemu, jako je toto. I když se pokouším rozluštit hluboké kosmické poselství toho příspěvku, pořád mi vychází jenom něco jako tohle:

"Chodím Zvědavce číst a je úplně skvělý, hlásá o sobě jak je nezávislý a nekorektní, a to se mi líbí tak, že bych zvažoval i finanční příspěvek, ale nepíšete to, co by se mi hodilo, tak nezaplatím a nedám vám nic! Ani náhodou! Ne a ne a ne! Nebudu vám platit, když mi nepíšete po vůli! Ha! To jsem vám to nandal, co?"

Snad jenom, pokud mohu vyjádřit nějakou morální podporu - nenechte se takovými lidmi vyvést z rovnováhy. Čím více bude Zvědavec populárnější (a že dnes je), tím častěji se na něm budou objevovat taková individa a tím větší psychický nátlak (případně vydírání, jako v tomto případě) na vás bude vyvíjen. Dělat se s tím asi nedá nic, snad kromě skutečně výrazného zásahu do formátu diskuzí (slashdot, kuro5hin), případně velkého upozornění v záhlaví "Tato diskuze má mít úroveň a styl, kdo se tu bude chovat jako čtrnáctileté nedozrálé dítě nebo jiný Leho, bude okamžitě bez milosti smazán", za co by vás ale i skalní příznivci ušlapali (protože, upřímně, často i u těch skalních, které většinou čtu docela rád, ta duševní vyspělost, kultura, nebo styl docela schází). Ale každopádně - keep up the good work a i kdyby vás náhodou někdy napadlo nechat se takovými lidmi rozčilovat, potažmo snad ovlivňovat - nedělejte to, těmto lidem byste nebyl po vůli, dokud by se ze Zvědavce nestala minimálně další TV Nova.

Článek byl publikován 14.9.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.