Všechno je jinak

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2005/05/1209-vsechno-je-jinak.htm

Jana Malá

Pane Stworo, musím k Vašemu článku uvést zásadní důležité doplnění. Nejde totiž napsat A a už nedodat k tomu i B. Mně se zdaleka nedotkl Váš článek „Kdybych byl francouzským prezidentem“, je sice pravda, že ten způsob předložení námětu se mi vůbec nelíbil, ale to je přece normální jev a nakonec i četní diskutéři s ním také nesouhlasili a měli k tomu velmi logické argumenty.

Bohužel v diskuzi jsme prokračovali o daném tématu už soukromě v mailech, mám je všechny archivované, ale není mým stylem veřejné praní špinavého prádla. Mě se právě hluboce dotkl zcela neúměrný výraz, který jste proti mně použil ve svém e-mailu. Nato jsem se odmlčela, protože jsem pochopila, že v tomhle stojíme nejen každý na jiné straně, ale že takovýhle způsob výměny názorů mi absolutně nevyhovuje. Hlavně mi tedy šokoval ten výraz, protože předtím všechny Vaše maily byly vždy slušné, musela jsem Vás mými názory vyvést naprosto z míry.

To Vám ale ještě nestačilo a za pár dnů jste se opět ozval. Zatímco jsem se domnívala, že Vás třeba napadlo se mi omluvit, což v Britských listech při vzájemných nedorozuměních normálně dělají a je to mezi lidmi, kteří mají nějaký společný zájem nebo práci, obvyklé. Dobře víte, že všechny mé články uveřejněné na Zvědavci byly, jak je to pochopitelně praktikované i na všech ostatních  internetových webzinech, finančně neodměňované, tak jediná odměna, která se dá očekávat, je férové jednání. Místo toho jste mi napsal odkaz a doporučil přečíst článek v Britských listech s jedinou větou, že se mi to bude určitě líbit. Ovšem obsah byl v souvislosti k předešlé útočné korespondenci naprosto nepatřičný a já jsem Vám právě až na tohle odpověděla, abyste mi už víckrát nepsal.

Ukončení spolupráce s Vámi jsem ignorovala, v Britských listech jsem odpovídala jen na diskuzní příspěvek, ve kterém Váš čtenář tvrdil, že diskuze na Zvědavci má úroveň a kritizoval Britské listy, že se jí obávají. S tím jsem nesouhlasila, a protože BL diskuzní příspěvky pod články nemají, tak se tam rozličná výměna názorů, která má určitou úroveň, uveřejňuje přímo na hlavní stránce. To pokládám za daleko úspěšnější způsob diskuze, je to ale můj názor a nikomu ho nevnucuji.

Co týče výrazu, že jsem se o Zvědavce v zmíněném příspěvku otřela, tak buďte objektivní a uznejte, že jste to byl Vy, který jste se sám o BL vícekrát otíral, i když jste občas nějaký jejich článek také pochválil. Nelíbilo se mi že BL byly někdy terčem Vašeho posměchu, když jsem navíc věděla, že samotní redaktoři BL na to nikdy nereagují a ani žádný Váš článek nikdy nekritizují.

Článek byl publikován 23.5.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.