Nová diskuze formou e-mailů

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2005/03/1126-nova-diskuze-formou-e-mailu.htm

Vladimír Stwora

V souvislosti s přechodem na novější server máme teď ve Zvědavci další silný komunikační nástroj: mailman. Mailman je program, který umožňuje komunikovat s mnoha lidmi současně prostřednictvím e-mailů. Funguje to tak, že váš e-mail odeslaný na určitou adresu (na adresu konference) obdrží všichni čtenáři, kteří se do konference zapsali. Každá jejich odpověď bude automaticky rozeslána všem přihlášeným.

To může vyvolat v poštovní schránce lavinu e-mailů a ne každý to vítá. Proto mailman nabízí možnost přihlásit se pouze k odběru tzv. digest formy, tedy sloučení všech příspěvků za určité časové období. Zasílání pouze digest příspěvků si nastavujete individuálně po přihlášení.

Všechny příspěvky se archivují a můžete si je kdykoliv prohlédnout setříděné podle data, autorů nebo vlákna.

Konference s názvem Zvedavec_diskuze je otevřená všem, diskutovat můžete na libovolné téma. Příspěvky v této počáteční fázi nebudu moderovat, pouze ukáže-li se později, že diskuze degraduje, začnu s moderováním.

Součástí emailu zaslaného do diskuze mohou být i přílohy, např. mp3 soubory. Pamatujte ale na to, že jednou odeslaný příspěvek nelze vymazat a zůstane v archivu konference hodně dlouho. Přílohy příspěvků se nicméně nearchivují.

Přihlásit se do Zvedavec_diskuze můžete buďto emailem (pouze klikněte na předchozí link a odešlete) nebo přes webové rozhraní. Doporučuji to druhé, protože si současně můžete nastavit další parametry zasílání příspěvků včetně hesla.

Pochopitelně tato diskuze (jako každá) začne být zajímavá až při určitém počtu přihlášených.

Tentýž nástroj (mailman) používám k odesílání článků emailem. I když program umožňuje odeslat do konference reakci na zaslaný text, nebudu v případě Zvědavec emailem tyto příspěvky dále rozesílat.

Článek byl publikován 13.3.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.