Otevřený dopis kanadskému premiérovi Paulu Martinovi

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2005/03/1120-otevreny-dopis-kanadskemu-premierovi-paulu-martinovi.htm

Vladimír Stwora

Vážený pane premiére,

chtěl jsem Vám poděkovat za způsob, jakým jste Vy a Vaše vláda zúčtovali s panem Ernestem Zündelem. Bylo to pro mě otevření oči.

Kdybyste se mě zeptal před třemi roky, co si myslím o holocaustu, nepřemýšlel bych ani okamžik. Prostě jsem bral automaticky, že se stal, že při něm zahynulo šest milionů židů.

Dnes, na základě toho, co se stalo Ernestu Zündelovi, si myslím něco úplně jiného.

Přišel jsem do Kanady před dvaceti lety na útěku před komunistickým útlakem. Komunisté v rámci ideologického boje často hledali viníky ve vlastních řadách. Ti, kteří byli vybráni jako obětní beránci, byli nejprve zlomeni mučením, aby se přiznali, a pak souzeni v loutkových politických procesech. A následně byli vězněni a někdy i popraveni. Ale nikdy, opakuji nikdy, nedrželi komunisté někoho dva roky ve vězení (dokonce na samotce) bez obvinění. Nikdy nepoužili obvinění, které bylo tak tajné, že je dokonce nesměl vidět ani obviněný, ani jeho právní zástupce. A nikdy na základě tohoto tajného obvinění nikoho nedeportovali do země, kde ho čekalo další vězení.

Pan Zündel se provinil zločinem podle Orwella, zločinem závadného myšlení. Odvážil se zpochybnit obecnou ideologii. Je revisionista, nikoliv popírač holocastu - drobný rozdíl, který média naprosto přehlížejí.

Prozradím Vám tajemství. Ernest Zündel vyšel z tohoto boje jako vítěz. Nedokázali jste jej usvědčit navzdory tomu, že jste ke shánění důkazů proti němu nasadili všechny síly, včetně týmů nejlepších právníků a CSIS. Proto jste jej nemohli postavit před řádný soud, proto bylo všechno kolem jeho usvědčení tak tajné.

Proč se vláda tak strašně bojí diskuze o holocaustu? Proč tak zuřivě pronásleduje každého, kdo se odváží zpochybnit šest milionů mrtvých židů? Nedovedu si to vysvětlit jinak, než strachem z pravdy. Tím, jak Zündela pronásledujete, jste se sami usvědčili ze lži. To stejné dělali svého času komunisté. Také se báli pravdy. Jen to právo nedokázali tak ohýbat, jako Vy.

[Pro originál klikněte]
Pro originál v angličtině
klikněte na obrázek

Ale nebojte se, dopisů jako je tento, zřejmě nedostanete příliš mnoho. Většina veřejnosti slepě přijala oficiální vysvětlení PR, že Zündel byl čelní postavou jakýchsi polonacistických skupin prosazujících nadvládu bílých. Co na tom, že žádný důkaz nikdy nebyl předložen? A pokud byl, je tak tajný, že jej nesmí vidět ani jeho advokát? A menšina, která je s případem obeznámena, je příliš zastrašena, než aby vystoupila. I já sám se bojím následků za tento dopis. Teď, když máte toto mé přiznání v rukou (přiznání, že nevěřím báchorce o šesti milionech zavražděných židů), předpokládám, že se stanu předmětem laskavého zájmu Vaší ideopolicie. Přesně jako v Orwellově světě. Ale nemám jinou možnost.

S pozdravem

Vladimír Stwora

Článek byl publikován 7.3.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.