Vzkaz židobijcům

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2005/01/1076-vzkaz-zidobijcum.htm

oji

Židé jsou na tomto zinu pravidelně obviňováni z nesčetných zločinů. Některých se dopustili, u některých existuje pravděpodobnost, že je spáchali. A v případě některých zločinů a nepravostí je nesmyslné obviňovat právě a jen židy.

Nepopírám, že židé byli vždy jen málo ochotní se rozptýlit ve společnosti. Židé jako národ, lze-li takto nazvat tuto společenskou skupinu, mají určité specifické vlastnosti, které je odlišují od ostatních. Rozhodně bych zde vyzvedl pozitivní vztah k bohatství, který pramení z jejich náboženství narozdíl od křesťanství.

Křesťanství má k bohatsví rozpolcený postoj. Na jedné straně ctí chudobu a na straně druhé církve i jednotlivci prahnou po moci a penězích. Židé v tom mají jasno. Kdo je bohatý, ten je v přízni boha. Majetek je tak zpravidla nejvýše na židovském žebříčku hodnot. Židé se podle toho chovají a proto žíjí v souladu se svým pohledem na svět. Křesťané jsou tak svým náboženstvím disvalifikováni do schizmatu mezi mamonem a vzorem chudoby. Křesťanský bůh je směšně paradoxní. Nadělil svým ovečkám chtíč a touhu po pohodlném životu v bohatství a na druhou stranu jim všechno zakázal. Tato základní frustrace zmítá křesťanskou hlavičkou ode zdi ke zdi. Křesťané jsou pak ochotni popřít základní postulát křesťanství - nenásilí.

Skutečnost, že existovala a existuje skupina, která má přímý a pozitivní vztah k penězům, je velmi důležitá pro vznik nynějšího moderního západního světa.

Ano, ano. Židé stvořili současný moderní kapitalismus. Všechny výdobytky moderní společnosti máme díky židům. Židé zakládali a vlastnili banky (jistě si pamatujete např.na pana Rotschilda), byli největšímy mysliteli (Einstein, Freud atp.) a projektanty moderní demokracie. Prosperitu USA vytváří především schopnost židů hromadit jmění.

Právě židovská touha po majetku je základem rostoucí spotřeby a "životní úrovně", tak jak ji chápe západní kultura.

Z tohoto pohledu je směšný antisemitismus vycházející především z USA. Chtěl bych se zeptat amerických židobijců, jestli si uvědomují, kdo jim půjčil na jejich auto a dům? A kdo financuje jejich podniky? Uvědomují si, že koušou do ruky, která je živí?

Bohužel si nic neuvědomují. Nechápou podstatu "amerického snu". A těm, kteří tahají za drátky je to vlastně jedno, protože jejich zájmem je vydělávat, a ne se starat o nevyrovnané křesťany (gojimy).

Nebezpečím antisemitismu je jeho generalizace. Odsuzuje všechny židy jako původce jakéhokoliv zla. Za každou špatnou věcí se najde žid, který ji způsobil. Jestli vám praskne pneumatika nebo vás vyhodí pro neschopnost z práce, vždy za to může žid. Ha, ha, ha.

To je postoj klasického chronického stěžovatele. Chyby vidí vždy v někom jiném. Není ochotný připustit vlastní podíl viny na současném stavu. Neuvědomuje si, že v každé situaci je nějaký podíl vlastní viny.

Jestli vás konec konců obral žid, tak je to také vaše vina. Neměli jste se nechat. Jestli židé zručně využívají společenský systém, je to také chyba nás ostatních, že se necháme zneužívat. Vždy totiž existuje jiná alternativa, ale jestli si vyberete raději spotřebu, vlastní pohodlí a přistoupíte na systém života na dluh, tak se můžete zlobit jen na sebe.

Proto tvrdím, že se židobijci bouří proti pravidlům hry, na které sami přistoupili.

Generalizace antisemitismu dává do jednoho pytle všechny židy. Všechny židy včetně těch, kteří se na zneužívání společnosti nepodílejí a těch kteří proti kapitalismu jako ztělesnění židovského ducha bojují. Všichni si snad ještě pamatují Alana Ginsberga. Toho snad nikdo nemůže nařknout z mamonářství. Vidíte, byl to žid a homosexuál. A přes to všechno se snažil udělat z ameriky tolerantní zemi. Zjevně se to nepodařilo.

Ale nevadí. Snad někdy a někde přijde čas, kdy se Dav dostane na úroveň, kdy nebude manipulovatelný a bude schopný vlastní sebereflexe. Snad někdy přijde čas, kdy každý jeden z nás bude schopný vlasního uvažování.

A jestli ne, tak tu mám pro Dav také dobrou zprávu. Budete se spokojeně pinožit ve světě George Orwela.

Článek byl publikován 25.1.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.