Britské listy si opět střílejí do vlastní nohy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2004/12/1039-britske-listy-si-opet-strileji-do-vlastni-nohy.htm

Vladimír Stwora

Kanaďané (a myslím, že i další anglicky mluvící země) mají rčení shoot yourself in the foot - střílíš si do vlastní nohy. Míněno něco jako kálíš si do vlastního hnízda.

Britské listy si v článku Idnes konečně zasahuje proti rasismu libují, jak správně zakročili hoši redaktorští v MF a vymetli z diskuze případné "rasistické příspěvky" předem tím, že diskuzi vůbec neumožnili. Šlo o diskuzi, vlastně nediskuzi k článku Obraz Romů se mění jen pomalu (mimochodem, článek si přečtěte, stojí za to).

Ano, i tak lze bojovat proti rasismu, že se o tom prostě nebudeme bavit.

Zdá se, že pan Čulík je svou láskou k Romům čím dál posedlejší. Hned za výše udělenou pochvalou iDnes následuje v BL článek Server Novinky.cz rasisticky zkreslil zprávu o diskriminaci Romů v Británii, kde pan Čulík naopak uděluje ostré učitelské pokárání serveru Novinky.cz.

Pan Čulík zcela zjevně pasoval sám sebe do role samozvaného učitele a soudce, který tu pochválí, tu pokárá, jak on sám uzná za vhodné. Blahoslavený pan Čulík. Co bychom si bez lidí, jako on, byli počali? Dovedete si představit to tápání?

Jsem ale rád, že pan Čulík ze svých akademických výšin nikdy nedohlédne ke xenofobním a homofobním plátkům, jako je Zvědavec. Nestojí mu za pozornost - a to je dobře. Dovedete si představit, jak by mě setřel? A těch poznámek v žákovské knížce! Nakonec i rodiče by si pozval, aby jim domluvil.

Stále čekám, kdy nám konečně pan Čulík oznámí, že si jednu či více cikánských rodin bere k sobě na byt. A on nic!

Článek byl publikován 12.12.2004


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.