Nejvyšší soud posvětil sňatky gayů a lesbiček

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2004/12/1037-nejvyssi-soud-posvetil-snatky-gayu-a-lesbicek.htm

Vladimír Stwora

Kanadský nejvyšší soud rozhodl, že vláda má právo legalizovat sňatky buzerantů, a že nová definice manželství, jako "zákonný svazek dvou jedinců" neporušuje ústavu. Teplí byli malinko zklamáni, že formulace Nejvyššího soudu neobsahuje názor, že legalizace je ústavou přímo požadována, nicméně i tak je rozhodnutí soudu vnímáno jako vítězství pro homosexuály a lesbičky.

Soud ale rovněž rozhodl, že duchovní, kterým jejich přesvědčení brání takové sňatky sezdávat, nebudou zastřeleni za úsvitu, ani jinak trestáni. Díky Bohu alespoň zato.

Očekává se, že příslušný federální zákon bude schválen bleskovou cestou. Zatím totiž "pouze" šest z deseti provincií oddává teplé. Nejvehementněji protestuje proti sňatkům homosexuálů provincie Alberta. Ta dokonce v roce 2000 uzákonila vlastní definici manželství jako spojení muže a ženy. Začne-li ovšem platit federální zákon (a on začne), bude muset Alberta ustoupit. Premiér Ralph Klein řekl, že Alberta udělá vše, co bude v její moci, aby nový zákon na jejím území neplatil.

Dosud podporují tyto nenormální sňatky pouze dvě země, a sice Belgie a Holandsko. Kanada je tedy třetí.

Domnívám se, že homosexuálové a lesbičky sledují svou vlastní agendu a že jsou v tom dosti pokrytečtí. Legalizace sňatků není jejich konečným cílem. Jejich skutečným cílem je adopce a výchova dětí.

Jsem zvědav, jak dlouho bude trvat, než svět ve své pomatené zvrácenosti uzákoní svatby mezi lidmi a zvířaty, popř. lidmi a předměty. A proč ne, že?

Zdroje

Článek byl publikován 10.12.2004


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.