Ve zkratce

Stránka:

 Kateřina Konečná - bič na 5župnu

6.5.23

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=rFajv4HeSlg

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Tak tuhle budoucnost nám politici chystají - požáry v garážích

5.5.23

Neurčeno:

Elektrická auta jsou nám politiky vnucována jako něco, co bude povinné pro všechny. Fiala pro zákaz spalovacích aut hlasoval v době našeho předsednictví v EU. Pokud přehlédnu, že auta na baterky jsou výrazně dražší i s dotacemi, mají mnohem kratší dojezd a jejich provoz je také dražší.

Bateriová auta mají ještě jednu nežádoucí vlastnost, občas začnou samy od sebe hořet! A prakticky se nedají uhasit. Pořáry budou jen přibývat. Odstavené auto na benzín nebo naftu samo od sebe hořet nezačne.

Cituji: Chemická reakce uvnitř trakční baterie je natolik silná, že auto hoří i pod vodou, a to i několik dní 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-elektromobil-v-noci-hore...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Svědek:"Jak nás zabíjeli 2. května 2014 v Oděse na Kulikově poli"

3.5.23

Ukrajina:

Před devíti lety, 2. května 2014, bojůvky z Kyjeva a dalších ukrajinských měst zaživa upálily a ubily na Kulikově poli v Oděse několik desítek obyvatel tohoto města, kteří nepodporovali státní převrat v Kyjevě. A tak se – v jedenadvacátém století – politika zvrhla v konflikt se strašnými následky.

Zdroj: https://www.novarepublika.online/2023/05/oleg-muzyka-jak-nas...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Statistiky Eurostatu jsou „mylné“

30.4.23

Česká republika:

Statistiky, podle kterých ceny plynu v Česku ve druhém pololetí loňského roku vzrostly nejvíce z celé Evropské unie, označil premiér Petr Fiala (ODS) za “matení veřejnosti”. V následujících týdnech si hodlá pozvat zástupce organizací, které čísla tvoří. O rapidním meziročním zvýšení cen plynu informoval evropský statistický úřad Eurostat.

Růst cen plynu ve druhém pololetí 2022 činil podle něj v Česku 231 procent (!!!), o téměř 70procentních bodů více než ve druhém Rumunsku. Jen dvě země se podle Eurostatu vyhnuly zvýšení o více než 20 procent, a to Chorvatsko (14 procent) a Slovensko (18 procent).

Fialovi je třeba pogratulovat, že jsme porazili nejenom Lotyše, ale i Rumuny a s 231% navyšenim zvitězili na cele čaře!

Zdroj: https://pravyprostor.net/statistiky-eurostatu-jsou-mylne/

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 24

 "Dočasné" umístění americké armády na území Čech

29.4.23

Česká republika:

V podstatě se opakuje rok 1968 v opačném stylu. Tentokrát mají být na našem území umístěny americké základny. Americká armáda získá na našem území 4 letiště, 4 výcvikové prostory a 3 kasárna.

O umístěných zbraních bude rozhodovat výhradně USA a mohou to být klidně zbraně jaderné - ve smlouvě není specifikováno jaké zbraně sem armáda USA přiveze.

Přečtěte si celý text dohody v tomto odkazu.

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-schvali...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 O čem se mlčí - Martin Koller

28.4.23

Česká republika:

Stanislav Novotný se ptá Martina Kollera na mobilizaci v Bulharsku, ukrajinskou protiofenzívu ohlášenou NYT a červnové velké letecké cvičení NATO v Evropě ve vztahu k prognóze od americké RAND Corporation.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=nxmk1c5qi2Q

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Učitelce Martině Bednářové hrozí až tři roky vězení!

27.4.23

Česká republika:

Martina Bednářová se doposud nechtěla ke svému případu vyjadřovat, ale nadešel čas, aby dostala prostor v médích. Když to neudělá mainstream, postaralo se o to Paralelně.

P.S. - Tisková agentura ČTK informovala o tom, že v souvislosti s podezřením na sdílení protizákonných dezinformací Policie ČR zahájila 73 trestních stíhání. Jde zejména o zástupce dezinformačních serverů. Policie však prověřuje i nenávistné komentáře a zmínky a sociálních sítích.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=e-sAX9gksbw

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Smlouva o obranné spolupráci s USA

26.4.23

Česká republika:

Smlouvu o obranné spolupráci se Spojenými státy americkými schválila ve středu vláda Petra Fialy.

„Obrana Evropy je založena na angažmá amerických ozbrojených sil. Tak to bylo, je a pevně věřím, že i v budoucnu bude,“ řekla po jednání vlády ministryně obrany Jana Černochová.

Zdůraznila, že smlouva DCA neznamená přítomnost amerických vojenských sil v Česku ani rozhodnutí o zřízení americké vojenské základny v zemi.

Konkrétní pobyt amerických vojáků nebo případný vznik základny USA na českém území by musela nejprve schválit vláda a Parlament, jednalo by se tak o samostatné politické rozhodnutí.

Smlouvu musí po po jejím podpisu schválit obě komory parlamentu a pak ji dostane k ratifikaci prezident Petr Pavel.

Vláda také ve středu rozhodla, že Česko dá letos 22 milionů korun na výcvik až 25 ukrajinských dopravních pilotů v České republice, oznámil ministr zahraničí Jan Lipavský.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/jednani-vlady-obranna-smlouva-u...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 „Není určeno Čechům.“

25.4.23

Česká republika:

Palamentní listy se zeptaly zvučných jmen české diplomacie, co soudí o diskutovaném článku premiérů Petra Fialy, Eduarda Hegera a Mateusz Morawieckého.

Tři středoevropští premiéři publikovali článek v prestižním americkém magazínu Foreign Affairs, ve kterém vyzývají Západ, aby neopouštěl kurz pevné podpory Ukrajiny v jejím boji proti ruským agresorům. Český premiér Fiala, polský premiér Morawiecki a slovenský premiér Heger konstatují, že svobodný svět nesmí polevit, protože v případě prohry Ukrajiny budou další na ruském seznamu země střední Evropy.

„Pokud Rusko vyhraje a Ukrajina padne, střední Evropa může být klidně další na řadě,“ stálo v textu. Podle premiérů může mír nastat pouze na základě podmínek stanovených Ukrajinou a poté, co Rusko opustí území Ukrajiny včetně Krymu. Za klíčové principy západní strategie považují vojenskou sílu, tvrdé sankce, izolaci Ruska a transatlantickou jednotu. Pomoc Ukrajině v podobě dodávek zbraní a peněz podle nich musí pokračovat až do vítězství Ukrajiny a „porážky temných sil revanšismu“.

P.S. - kompromis u obou stran nepřipadá v úvahu.......takže jedině válka a do přední línie nahnat především ty, co si jí přejí - politiky! V tom případě bude mít velmi krátké trvání.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/vlada/-Neni-urceno-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Obilí z Ukrajiny nepotřebujeme. Sami máme přebytek. Kvalitního!

25.4.23

Česká republika:

Naše země má přebytek obilí. Celková sklizeň v roce 2022 byla 8,1 milionu tun obilovin, z toho 0,7 mil. t kukuřice na zrno. Domácí spotřeba činí 4,9 milionu tun, zbytek – 3,2 milionu tun musíme vyvézt.

Za tohoto stavu ministr Nekula a premiér Fiala rozhodují o dovozu obilí z Ukrajiny. Z válčící země, která, jak píše 21. dubna na Seznamu ve svém článku Filip Harzer a snaží se vysvětlit proč mimo ČR ostatní spojenci Kyjeva zakazují ukrajinský dovoz. Cituji: „Zároveň se při jeho pěstování nemusí dodržovat předpisy stanovené EU. To například znamená v unii zakázaných pesticidů.“ K tomu dodávám pro představu čtenáře – například rtuťová mořidla osiva, rovněž pesticidy, před setím. No a takové látky, mykotoxiny, byly v ukrajinském obilí odhaleny v polovině dubna na Slovensku, stejně tak v Maďarsku.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Jatra-ledviny-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Vědci pumpují mRNA do kravského mléka, aby „donutili neočkované se naočkovat“

22.4.23

Čína:

Vědci, kteří pumpovali mRNA do kravského mléka, oznámili, že „úspěšně“ imunizovali myši, které se živily mlékem, což vede k obavám, že komerční mléko bude v tichosti obsahovat mRNA, aby bylo možné očkovat neočkovanou populaci.

Výzkumníci zjistili, že mohou vložit malý kousek mRNA do malé membránových váčků zvaných exozomy, které se nacházejí v mléce. Tímto mlékem pak krmili myši a myši vstřebávaly tyto exozomy v jejich trávicím systému.

mRNA se musela dostat do krevního řečiště a lymfatické tkáně myší, protože jejich těla vytvořila protilátky proti spike proteinu viru SARS-CoV-2.

Zdroj: https://cz24.news/vedci-pumpuji-mrna-do-kravskeho-mleka-aby-...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Houstone, máme problém...

22.4.23

USA:

Více než polovina manažerů byla nucena propustit pracovníky z generace Z, protože tvrdili, že "nemají motivaci" a "snadno se urazí".

V nové studii americké společnosti ResumeBuilder byli vedoucí týmů dotazováni na své zaměstnance - s šokujícími výsledky.

Zjistili, že z více než 1 300 respondentů se většina (74 %) domnívá, že s generací Z se pracuje obtížněji než s jakoukoli jinou generací.

A 59 procent z této skupiny uvedlo, že byli nuceni propustit pracovníka z generace Z, přičemž 12 procent z nich tak učinilo během prvního týdne zaměstnání. Průzkum odhalil důvody, proč manažeři považují příslušníky generace Z za náročné zaměstnance, včetně nedostatku technologických dovedností (39 %), úsilí (37 %) a motivace (37 %) - a to jsou jen některé z nich.

______
A ještě jeden pohled: Při pohledu na kozu je studentům zle, další si ublíží u chůze, štve tělocvikáře 

Zdroj: https://davidicke.com/2023/04/22/half-of-managers-complain-i...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Výše státního dluhu je rekordní. Blíží se ke třem bilionům!

21.4.23

Česká republika:

Český státní dluh se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšil na rekordních 2,997 bilionu korun. Letos tak stoupl o 102,2 miliardy korun. Míra zadlužení dosáhla 42,9 procenta hrubého domácího produktu (HDP), od konce roku 2022 se zvýšila o 0,3 procentního bodu. V pátek o tom informovalo ministerstvo financí (MF). Na každého Čecha tak hypoteticky připadal dluh 284 534 korun.

Mezitím poslanci vládní koalice schválili zákon, podle něhož bude Česko vydávat rok co rok 2 procenta HDP na obranu. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) to s ohledem na válku na Ukrajině považuje za zcela nezbytné.

A Pekarová místo úspor roztočila miliony. Když o tom napsali, přišla ze sněmovny výhrůžka soudem + Strava na letu na Tchaj-wan za více než 228 tisíc korun prý byla dosti pestrá.

P.S. - jo, jo......nám kážou vodu a sami chlastají víno a stát vedou rovnou do bankrotu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-vyse-statniho-dluhu-...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Česko zákaz dovozu obilí z Ukrajiny nechystá

20.4.23

Česká republika:

Zvýšený dovoz levného ukrajinského obilí přidělává vrásky českým zemědělcům, protože sila v Evropě včetně Česka praskají ve švech.

Dovoz obilí z Ukrajiny už zakázaly Polsko, Maďarsko, Slovensko a ve středu i Bulharsko. Česko zákaz dovozu nechystá.

Evropský trh je ukrajinským obilím tak nasycen, že nelze českou produkci prodat do zahraničí

Podle průzkumu mají čeští zemědělci ve svých skladech stále 2,6 milionu tun obilí, což je o 40 procent více než v tomto období před rokem. Zemědělci proto žádají vládu a Evropskou komisi, aby zasáhly a ukrajinské obilí se vyvezlo tam, kam bylo původně určeno.

 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obili-z-ukrajiny-plni-i...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 S pozitivním testem na COVID je možné nově chodit do práce

19.4.23

Česká republika:

Je vidět, že ten test neznamená vůbec nic a čínská chřipka je jen lehké onemocnění které nesmí více bránit pracovnímu procesu v české montovně.

Vzpomeňte si na dobu před rokem, kdy za pozitivní test jste nesměli z domácího vězení 3 týdny i když jste žádné symptomy neměli. A přitom čínská chřipka se nezměnila.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-povinne-izolace-po-pozi...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Lidé nevěří Fialově vládě.

19.4.23

Česká republika:

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) je podle Čechů tou nejhorší od dob vlády kabinetu Petra Nečase v roce 2013, ukázal to průzkum CVVM.

Lidé kritizují činnost i složení vlády, nespokojeno je s ní 71 procent proti 24 procentům spokojených, s komunikací Fialova kabinetu pak není spokojeno 66 procent proti 30 procentům spokojených. Její činnost se nelíbí 69 procentům a 27 procent korespondentů je spokojených. Zbytek do 100 procent tvoří vždy lidé, kteří uvedli, že „neví“, uvedlo CVVM v kompletní tiskové zprávě.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Propadak-Lide-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Ukrajinské vejce a podvody

18.4.23

Evropská unie:

Polsko, Maďarsko, Slovensko. Tyto tři země řeší ukrajinské obilí, které je jednak levnější než domácí konkurence a také podle kontrolních úřadů obsahuje nelegální pesticidy a jiné zakázané látky. Začaly dovoz zakazovat. Zákazy se nelíbí EU a kvůli tomu i ministru Nekulovi. Celá pravda o obilí z Ukrajiny je taková, že před ním varovala v roce 2018 i OSN. Závadná mají být i ukrajinská vejce a drůbeží maso. Zde mohou dokonce nastat i podvody v podobě přebalování tohoto zboží v Polsku.

V Česku se podle posledních zpráv žádné zákazy nechystají. „V průběhu víkendu jsem téma dovozů zemědělských komodit z Ukrajiny řešil přímo s komisařem pro zemědělství Januszem Wojciechowským, ptal jsem se ho, jaká bude reakce Evropské komise na oznámený zákaz dovozu ze strany Polska a Maďarska. Jednoznačně mi potvrdil, že podobná jednostranná opatření jsou nepřijatelná,“ řekl český ministr zemědělství Nekula.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Varujeme-Ukraj...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Byly zastaveny poslední 3 jaderné elektrárny v Německu

16.4.23

Německo:

Zajímalo by mě, na co budou jezdit bateriová vozítka, která chtějí politici zavést? Občasné Zdroje Energie jsou nevhodné na udržení stability elektrorozvodné soustavy. Jednou k tomu celoevropskému blackoutu při téhle šílené likvidační snaze dojde.

A navíc bude Německo "vysávat" elektřinu ze všech okolních států. Takže bude nedostatek elektřiny i u nás. To už se děje i dnes.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HCfQG/zpravy-svet-nemecko-posledni-jader...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,technika,ekologie Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 V Petrohradě byla stržena vlajka Ukrajiny. Úředníci: bude se muset vrátit

16.4.23

Rusko:

Limonovci v sobotu strhli vlajku Ukrajiny, která byla instalována poblíž paláce Tauride v Petrohradě, kde se konalo Meziparlamentní shromáždění SNS. " Ukrajinský hadr je nepřátelský symbol a pod žádnou záminkou nemá místo v samém centru ruského města ," uvedli národní bolševici. V důsledku toho policie zadržela aktivistu Ilju Stepanova a obnivila ho z chuligánství.

Úředníci říkají, že vlajka Ukrajiny bude muset být vrácena. Vlastenecká komunita je pobouřena. Situace je dvojnásob absurdní, protože Ukrajina se sama nikdy nepovažovala za člena SNS a nedávno vypověděla většinu dohod se Společenstvím národů, uvádí korespondent PolitNavigator.

Zdroj: https://www.politnavigator.net/v-pitere-sorvali-flag-ukrainy...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 894 648