Ve zkratce

Stránka:

 Children's Health Defense: Data, zveřejněná FDA, by měla ukončit vakcínu Pfizer proti Covidu-19

15.3.22

USA:

3. března FDA nuceně zveřejnila druhou dávku dokumentů, na základě kterých udělila licenci vakcíně Pfizeru proti COVID-19.

Dokumenty obsahují i 38stránkovou zprávu s dodatkem nazvaným „SEZNAM NEŽÁDOUCÍCH PŘÍHOD ZVLÁŠTNÍHO ZÁJMU“, který uvádí 1.291 různých nežádoucích příhod po očkování.

Seznam zahrnuje akutní poškození ledvin, akutní ochablou myelitidu, pozitivní protilátky proti spermiím, embolii mozkového kmene, trombózu mozkového kmene, zástavu srdce, srdeční selhání, trombózu srdečních komor, kardiogenní šok, vaskulitidu centrálního nervového systému, úmrtí novorozence, hlubokou žilní trombózu, encefalitidu mozkového kmene, hemoragickou encefalitidu, epilepsii čelního laloku, pěnu v ústech, epileptickou psychózu, ochrnutí obličeje, syndrom fetální tísně, gastrointestinální amyloidózu, generalizovaný tonicko-klonický záchvat, Hashimotovu encefalopatii, trombózu jaterních cév, reaktivaci herpes zoster, imunitní reaktivace intersticiálního plicního onemocnění, embolii jugulární žíly, juvenilní myoklonickou epilepsii, poškození jater, nízkou porodní hmotnost, multisystémový zánětlivý syndrom u dětí, myokarditidu, neonatální záchvat, pankreatitidu, pneumonii, narození mrtvého dítěte, tachykardii, epilepsii temporálního laloku, autoimunitu varlat, trombotický mozkový infarkt, 1 diabetes mellitus, žilní trombózu u novorozence a trombóza vertebrálních tepen.

 "To je bomba," řekla prezidentka a hlavní právní zástupkyně organizace Children's Health Defense (CHD) Mary Hollandová. „Nyní alespoň víme, proč chtěly FDA a Pfizer tato data uchovávat pod pokličkou po dobu 75 let. Tato zjištění by měla okamžitě ukončit vakcíny Pfizer proti COVID-19.

Zdroj: https://alethonews.com/2022/03/04/chd-says-pfizer-and-fda-dr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Francouzská zaměstnavatelská federace MEDEF: Francouzské společnosti neodejdou z Ruska

15.3.22

Francie:

Šéf největší francouzské zaměstnavatelské federace, Geoffroy Roux de Béziers, prohlásil, že francouzské společnosti by měly i nadále pracovat v Rusku, protože nesou zodpovědnost za svých 160.000 ruských zaměstnanců, kteří nerozpoutali válku na Ukrajině.

"Ano. Proč je Auchan přítomen jak v Rusku, tak na Ukrajině? Protože mají ruské zaměstnance. Ve francouzských firmách je celkem 160 000 zaměstnanců, musí se živit a dostávat výplatu. A naší prvotní odpovědností je platit našim zaměstnancům,“ řekl šéf MEDEF.

„Víte, pro některé americké podniky, které mají 10 zaměstnanců, Netflix a další, je snadné říct ‚zavírám‘ a vypadat hezky. Ale naší odpovědností jako zaměstnavatele je pomáhat našim zaměstnancům a ruským spotřebitelům, kteří nejsou zodpovědní za tuto válku,“ řekl Geoffroy Roux de Béziers.

Dodal, že společnosti se řídí doporučeními francouzské vlády, která jim v současné době nenařídila zavřít.

 "Věřím, že naší povinností jako zaměstnavatele není ukončit naši činnost," řekl šéf MEDEF.

Dále dodal, že podporuje sankce proti Rusku.

Zdroj: https://www.rt.com/news/551986-france-russia-companies-emplo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Dnes výročí vyhlášení protektorátu

15.3.22

Česká republika:

15. března 1939 začala okupace zbytku českého území německou armádou, o den později byl nad ním vyhlášen tzv. protektorát Čechy a Morava, který byl přímo vtělen do územního rámce říše a zanikl spolu s ní na konci války.

Byly odstraněny poslední zbytky občanské společnosti, demokratická práva a svobody všech obyvatel protektorátu byly systematicky porušovány. Rozhlas a tisk byly podrobeny cenzuře a národně orientované české spolky a politické organizace byly rozpuštěny (Sokol, Junák, legionářská sdružení atd.). České vysoké školy byly již v roce 1939 uzavřeny, mladí lidé byli posíláni na nucené práce do Německa.

_________
Co mi to jen připomíná?

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Rusko údajně opustilo Radu Evropy

15.3.22

Rusko:

Rusko údajně opustilo Radu Evropy, která dohlíží na Evropský soud pro lidská práva, a obvinilo Evropskou unii a NATO ze „zneužití“ svého vlivu v organizaci.

 „Státy EU a NATO, které jsou vůči Rusku nepřátelské, využívají svou absolutní většinu ve Výboru ministrů Rady Evropy k dalšímu ničení Rady Evropy a společného humanitárního a právního prostoru v Evropě,“ uvedlo ruské Ministerstvo zahraniční  v oficiálním prohlášení zveřejněném 10. března.

 „Události se blíží k bodu, odkud není návratu. Rusko nepřijme podvratné akce, které Západ kolektivně podniká, aby nahradil mezinárodní právo, které Spojené státy a jejich satelity pošlapávají, ‚pořádkem založeným na pravidlech‘,“ uvádí v prohlášení a dodává: „Rusko se nezúčastní kampaně, kterou vede NATO a jeho poslušní následovníci z EU s cílem proměnit nejstarší evropskou organizaci v další platformu pro kázání o nadřazenosti Západu a jeho velkoleposti. Ať si užijí vzájemnou společnost bez Ruska.“

Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2022/03/10/rexit-russia-wit...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Litevci vzali Bělorusko útokem - zatím jen na nákupy

15.3.22

Litva:

V Litvě prudce zdražil benzín a také ceny potravin. Běloruské hraniční kontroly zaznamenávají dlouhé řady aut s litevskými značkami. Litevci jezdí do Běloruska natankovat a nakoupit sůl, pohanku a mouku. Toto zboží zdražilo a zmizelo z regálů.

Stojí za zmínku, že Litva byla v čele států, které iniciovaly co nejpřísnější protiběloruské sankce.

Zdroj: https://anna-news.info/zhiteli-litvy-dlinnymi-ocheredyami-po...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 18+ Ukrajinská armáda vystřelila do centra města Doněck raketu se zakázanou kazetovou náloží

15.3.22

Ukrajina:

"Točka-U" byla sestřelena, ale i její trosky přinesly škody a smrt civilnímu obyvatelstvu. Lidé stáli frontu u bankomatu na zastávce. Podle předběžných údajů bylo zabito 20 lidí, 9 bylo zraněno. Mezi mrtvými jsou děti.

Pokud by Točka-U doletěla na místo určení, pak by v okruhu s poloměrem 500 m nezbylo vůbec nic živého.

Točka-U nesla kazetovou nálož. Kazetová munice je mezinárodním právem zakázána.

Zdroj: https://anna-news.info/anna-nyus-na-fronte-tochka-u-vsu-udar...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 STAN: Vojska NATO trvale v ČR. Uprchlíky důchodcům

15.3.22

Česká republika:

Hejtmani měli vládě poslat požadavky spojené s ubytováváním ukrajinských uprchlíků. Řešilo se, jak vysoké budou příspěvky za ubytovávání. Hejtmanka Pecková ze STAN řekla, že příspěvek by mohli získat například senioři s volnými prostory ve svých domech či samoživitelé, kteří se třeba snaží splatit hypotéku.

To ovšem není jediné ubytování, které STAN řeší. Předsednictvo hnutí schválilo možnost, že by na území ČR byly permanentně umístěna vojska NATO.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/STAN-Vojska-NA...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Fiala: Plyn nenakoupíme, počkáme na postup EU

15.3.22

Česká republika:

Česko mění strategii hospodaření s plynem a odkládá původní záměr vytvořit si vlastní rezervy. Místo toho se více spolehne na EU. Vláda Petra Fialy (ODS) věří, že společné evropské nákupy plynu budou výhodnější.

Vláda Petra Fialy přitom ještě minulý týden počítala s tím, že pořídí vlastní zásoby plynu, které měla nakoupit Správa státních hmotných rezerv. Postupně se mělo nakoupit až 200 milionů kubických metrů plynu. Kabinet na to vyčlenil 8,5 miliardy korun.

Vzhledem k tomu, že ceny plynu neustále rostou, by tato částka nemusela stačit. I to může být důvod, proč ministr Síkela nechal svůj původní návrh stáhnout.

______
Chápu to dobře - ceny plynu rostou a tak ho nenakoupíme. Počkáme, až vyrostou ještě více a smlouvu na plyn nám obstará EU stejně výhodnou jako ty, co pro nás vyjednala na vakcíny. Smlouva na plyn pak bude pro veřejnost celá začerněná - stejně jako ty na vakcíny.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Plyn-nenakoupi...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Přijďte v neděli 20. 3. podpořit manifestaci Charty 2022 za lidská práva a svobody ve 14:00 na Staroměstské nám. v Praze

15.3.22

Česká republika:

Představitelé různých profesních skupin a další lidé, bojující proti pošlapávání lidských práv za kovidu, které nyní dál pokračuje vypnutím 29 alternativních webů a vyhrožováním vojenského prokurátora, že bude stíhat nesprávné názory, se sešli a podepsali Chartu 2022 za dodržování lidských práv a svobod.

Přijťe podpořit lékaře, právníky, zdravotní sestry, učitele, vědce a další skupiny, kterým se nelíbí nástup totality.

Manifestace Charty 2022 bude v neděli 20. 3. od 14:00 na Staroměstském náměstí v Praze.

I vy se můžete k principům Charty 2022 připojit svým podpisem:

https://charta2022.cz/

Zdroj: https://www.facebook.com/Charta2022/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Charta 2022 - záznam celé tisková konference (10.3.2022)

13.3.22

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=vEJjXCSJmCE

Klasifikace: politika,veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Člen ODS Jiří Minčič vyzývá premiéra P.Fialu k podání demise

12.3.22

Česká republika:

Jak náš premiér tak i prezident vyzývají občany ke kriminální činnosti (služba v cizí armádě), která je v našich zákonech zakázána.

Cituji: Faktickým souhlasem se zavedením cenzury, veřejným vyhrožováním trestním stíháním prostřednictvím prokurátora Ivana Stříže, Lenky Bradáčové, ale hlavně vyhlášenou dohodou s prezidentem republiky (viz 03/03/2022 - osobní setkání s prezidentem Zemanem) jste potvrdil, že zákony, včetně ústavy za Vaší vlády pozbyly platnosti.

URL odkaz na článek

Poznámka editora: Oni si Ústavou vytírají zadek už dva roky a nic se neděje. Jen si vzpomeňte tu řadu protiústavních omezení, soudy to nestačily rušit a oni vědouc, že je to protiústavní zaváděli nové a nové buzerace. A z poslední doby ta protizákonná a protiústavní blokování alternativy.

Zdroj: https://www.protiproud.info/politika/6342-clen-ods-vyzyva-pr...

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Blokace Zvědavce - někdo (poskytovatel) je papežštější než papež

12.3.22

Česká republika:

Jakýkoliv pokus o komunikaci se Zvědavcem končí na IP adrese cenzor.shiran.praha12.czf

A tam se zobrazí tohle:

Blokovaný web
Internetová stránka byla zablokována na základě rozhodnutí Ministerstva financí, neboť její obsah porušuje některý ze zákonů ČR nebo ohrožuje bezpečnostní zájmy ČR:

Je na ní provozována hazardní hra v rozporu s § 7 odst. 2 písm. b) zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách.
Je na seznamu stránek s nabídkou nelegálních léčivých přípravků dle § 13 odst. 3 písm. s) zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech.
Šíří nepravdivé a zavádějící informace, které slouží k manipulování obyvatelstva ČR směrem k ospravedlnění a schvalování ruské vojenské agrese vůči Ukrajině.

Nemohu poslat Email, protože do domény zvědavec.org netrefí. Přes firemní VPN Zvědavec funguje. Takže to necenzuruje cz.NIC, ale můj poskytovatel.

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 5

 V civilizované společnosti má být slyšena i druhá strana

11.3.22

Neurčeno:

Prohlášení stálého zástupce Vasilije Nebenzii na briefingu Rady bezpečnosti OSN o humanitární situaci na Ukrajině, ze kterého vyjímám:

Zatímco prohlášení ukrajinské strany volně přijímáme a šíříme, sdělení ruské strany zásadně nemají potřebnou publicitu.

Dovolte mi zdůraznit, že hrozbu pro civilisty na Ukrajině nepředstavuje ruská armáda, která se nezaměřuje na civilní infrastrukturu, ale ukrajinští radikálové a neonacisté, kteří drží obyvatelstvo několika měst jako rukojmí. Používají civilisty jako lidský štít a nenechají je opustit města, a to i přes humanitární koridory a příměří dohodnuté ruskými silami. To lze dokázat na mnoha příkladech.

Zdroj: https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/v-c...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Výpalné Pfizeru 750 000 000 každý měsíc

11.3.22

Česká republika:

Stát vedený Babišem podepsal nevýhodné smlouvy až do roku 2023. Každý měsíc z peněz nás všech bude vyhozeno 750 miliónů korun na produkt, který nikdo nechce. Peníze budou chybět ve všech oblastech.

Takto se u nás hospodaří, cituji: Stát vakcíny ničí, protože o ně téměř nikdo nestojí. Cena jedné dávky se pohybovala kolem 400 až 500 korun, stát nechal zlikvidovat vakcíny za zhruba 200 až 250 milionů korun.

Každý by si měl nejdříve uvědomit tento obří podraz na všechny obyvatele Česka, než by chtěl volit Babiše na post prezidenta.

Zdroj: https://zivotvcesku.cz/ockovani-proti-covidu-netahne-cr-ale-...

Klasifikace: zdravi,krimi,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Prohlášení ruské mluvčí ministerstva zahraničí

11.3.22

Rusko:

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, Maria Zacharovová, dnes uvedla, že Rusko získalo důkazy výzkumného programu biologických zbraní na Ukrajině financovaných USA. Vyzývá Washington o poskytnutí dalších podrobností. "Dost bylo her."

Nedáme Washingtonu možnost aby tentokrát mlčel. Pamatujeme si, kolik let a také jejich pokusy, zatímco prolévali krev, aby našli biologické a chemické zbraně po celém světě, zatímco okupují a zabíjejí lidi. Hledali na špatném místě. Našli jsme je místo Vás. Našli jsme vaš vlastní výrobky. Našli jsme váš biologický materiál. Byl vyvinut především pro vojenské účely. Jak se ukázalo, vše se odehrávalo na Ukrajině.

 https://rumble.com/vwyf2p-prohlen-rusk-mluv-ministerstva-zahrani.html

Zařízení pro biologický výzkum na Ukrajině
Náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nuland v úterý uvedla, že na Ukrajině existují "zařízení pro biologický výzkum". USA se obávají, že by se jich mohly zmocnit ruské síly. Nuland to uvedla na dotaz senátora Marca Rubia (R-FL), zda má Ukrajina chemické nebo biologické zbraně.
 

https://rumble.com/vwyji5-zazen-pro-biologick-vzkum-na-ukrajin.html

https://bezpressu.news/videa/zarizeni-pro-biologicky-vyzkum-na-ukrajine/

Zdroj: https://bezpressu.news/videa/prohlaseni-ruske-mluvci-ministe...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 0

 Facebook povolí výzvy k zabití Putina a Lukašenka

11.3.22

Neurčeno:

Výzvy k násilí budou na sociálních sítích jako Facebook a Instagram dočasně povoleny. Pokud žádáte smrt ruského prezidenta Vladimira Putina nebo jeho běloruského spojence Alexandra Lukašenka, zřejmě to projde.

Kvůli ruské invazi na Ukrajinu jsme dočasně povolili formy politického vyjádření, které by normálně porušovaly naše pravidla,“ uvedla společnost Meta, pod kterou Facebook a Instagram spadají.

Týká se to zvolání jako „smrt ruským útočníkům“. Výzvy k násilí proti Rusům ale nejsou povoleny plošně. Musí se jednoznačně týkat invaze na Ukrajinu a nesmí jít o výzvy k zabíjení válečných zajatců.

Ovšem když projevíte sympatii k Rusku, nebo k Putinovi tak ťurma...

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/facebook-povoli-vyz...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 1

 Vypnout, vypnout, vypnout!

10.3.22

Česká republika:

Zdroj: https://youtu.be/kXa5Poj2yfc

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 007 361