Ve zkratce

Stránka:

 Skotsko - podle údajů veřejného zdravotnictví bylo v srpnu 80 % úmrtí na Covid-19 u osob, které byly očkovány.

12.9.21

Británie:

Skutečný počet úmrtí podle stavu očkování v období od 5. srpna 2021 do 26. srpna 2021 je následující

Neočkovaná populace - 25 úmrtí
Částečně očkovaná populace - 6 úmrtí
Plně očkovaná populace - 92 úmrtí

To znamená, že na neočkovanou populaci připadá pouze 20 % podezřelých úmrtí na Covid-19 během celého srpna, zatímco na plně očkovanou populaci 75 %. Pokud však sečteme úmrtí v důsledku částečného očkování s úmrtími v důsledku úplného očkování, zjistíme, že za celý měsíc srpen došlo k 80 % úmrtí v očkované populaci.

Údaje jasně ukazují, že vakcíny nezabraňují infekci ani přenosu a že spíše zvyšují než snižují riziko hospitalizace a úmrtí.

Zdroj: https://cv19.fr/2021/09/11/ecosse-80-des-deces-dus-au-covid-...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 „To se nemělo stát. Ne teď.“ Dotační království předsedy ODS Fialy

12.9.21

Česká republika:

Předseda ODS často kritizuje premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli dotacím, ale sám taky ukusuje z dotačního koláče!

V roce 1993 založil občanské sdružení Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), které se prý stalo jednou z nejúspěšnějších neziskových vzdělávacích a kulturních organizací.

Centrum pro studium demokracie a kultury uzavřelo za dobu své existence 82 smluv se státem v hodnotě 48 milionů korun. Celkem získalo 116 dotací v hodnotě více než 28 milionů korun. To je peněz jak želez, oni to prostě klucí umí s penězma. Vše financováno z veřejných peněz!

_______
Petr Fiala káže vodu a chlastá víno, jako bohužel většina politiků.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Tohle-by-meli...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ernst Wolf odkrývá narativ koronaviru

11.9.21

Neurčeno:

Zdroj: https://odysee.com/@LongXXvids:c/Ernst-Wolf-speech---summary...

Klasifikace: politika,veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Člen přepadového oddílu afghánských speciálních sil byl zatčen v hotelu v Manchesteru

10.9.21

Británie:

Zdroj blízký vyšetřovatelům potvrdil, že Afghánec přiletěl minulý měsíc do Velké Británie britským záchranným letem z Kábulu. Člen přepadového oddílu afghánských speciálních sil byl se svými rodinými příslušníky umístěn do hotelu v Manchesteru na dobu karantény.

Ministerstvo vnitra a ministerstvo obrany se odmítly k věci vyjádřit. Mluvčí britské vlády řekl: „Nebudeme komentovat jednotlivé případy."

Britské Ministerstvo obrany evakuovalo z Afghánistánu více než 15 000 lidí . Přibližně 8 000 z těch, které britské síly odvezly, byli afghánští státní příslušníci. 

Americké síly a jejich koaliční partneři evakuovali za více než dva týdny více než 123 000 lidí, včetně asi 5500 Američanů.

Britští poslanci a vojenští velitelé chtějí vytvořit pluk afgánských vojáků, který by bojoval po boku Angličanů stejně jako indičtí Gurkhové.

Britská vláda uvedla, že v roce 2021 bude do Velké Británie přesídleno 5 000 Afghánců a v následujících letech jejich počet vzroste na 20 000.

______
A jak se daří našim afghánským speciálním silám v Těchoníně? Budeme je vysílat do Běloruska či co?

Zdroj: https://news.sky.com/story/armed-police-arrest-afghan-specia...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Maďarsko podporilo Poľsko a odsúdilo nehorázne útoky Bruselu do výkonu spravodlivosti a legislatívy suverénneho členského štátu

10.9.21

Maďarsko:

Maďarská vláda sa rozhodla prijať uznesenie na podporu Poľska a „odsúdiť nehorázne útoky Bruselu“, oznámila v stredu večer maďarská ministerka spravodlivosti Judit Vargová.

Podľa agentúry MTI Vargová na na sociálnej sieti Facebook napísala, že Európska komisia podnikla „tvrdý útok na Poľsko, ktorý bezprecedentne zasahuje do výkonu spravodlivosti a legislatívy suverénneho členského štátu“. Tento postup označila za „šokujúci“ a „neprijateľný“.

Vargová uviedla, že poľská vláda naznačila svoj úmysel zrušiť sporné nariadenie týkajúce sa disciplinárneho senátu poľského najvyššieho súdu, ale Európska komisia „ignorovala poľský sľub a spochybnila záväzok poľskej vlády a iniciovala finančné sankcie“.

Plne podporujeme Poľsko a prejavujeme solidaritu s našimi poľskými priateľmi,“ napísala Vargová s tým, že „zvážime spôsoby podpory Varšavy v európskych súdnych konaniach“. Dodala, že „súdnictvo žiadneho členského štátu sa nesmie stať obeťou úsilia budovania impéria v Bruseli“.

______
A co Babiš? Zbaběle mlčí.

Zdroj: https://cz24.news/madarsko-podporilo-polsko-a-odsudilo-nehor...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Na covidové vakcíny a testy byla podána žaloba do Haagu

10.9.21

Slovensko:

Slovenskí  advokáti 12. apríla 2021  podali na Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu sťažnosť vo veci zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov s množstvom zásadných dôkazov preukazujúcich tvrdenia ohľadom masového testovania na COVID-19.

12. mája 2021 doplnili svoju sťažnosť o uvedenie, distribúciu a použitie „COVID-19 vakcín“. ICC v Haagu im oznámil, že sťažnosť mu bola doručená a bolo jej pridelené spisové číslo 133/21.

Informujú:

„Aktívne sme sa spájali s právnikmi a vedcami z celého sveta, ktorí majú rovnaké obavy zo súčasnej situácie, a s radosťou môžeme oznámiť, že právnici zo Spojeného kráľovstva, Francúzska a Českej republiky s nami spojili sily (ďalšie krajiny s nami komunikujú so záujmom sa pripojiť v blízkej budúcnosti) a 12. augusta 2021 sme podali na ICC spoločnú sťažnosť so žiadosťou o akceptovanie tohto spoločného podania.“

„V našom podaní sme taktiež požiadali o okamžité zastavenie celého programu testovania verzií „COVID-19 vakcín“ v štyroch krajinách a ukončenie testovania asymptomatických ľudí. Pokračujeme v získavaní a analýze nových dôkazov, ktoré by mohli byť použité v našom podaní na ICC a sme vďační všetkým vedcom, odborníkom a každému jednotlivcovi dotknutému vážnymi negatívnymi účinkami používaných verzií „COVID-19 vakcín“, ktorí sú ochotní nás podporiť novými dôkazmi.“

Zdroj: https://www.40plus.sk/nevyvratitelne-dokazy-o-viruse-sars-co...

Klasifikace: politika,zdravi,krimi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Dánsko skoncovalo s covidem - a to je na tom hůře než ČR

10.9.21

Dánsko:

Od 10. září, tedy ode dneška, Dánsko upouští od všech restrikcí a nebude považovat covid za kritické ohrožení společnosti.

Podle Worldmeter dnes bylo v Dánsku testováno pozitivně na covid 557 případů a 4 lidé na covid zemřeli. Dánsko má cca 5,8 milionů obyvatel a je proočkované ze 75%.

ČR má cca 10,7 milionů obyvatel a bylo v něm dnes pozitivně testováno 421 lidí a nikdo nezemřel. Je proočkované z cca 54%.

Takže Dánsko s covidem končí, ale my, kteří jsme na tom lépe než Dánsko, tady dál šaškujeme a předstíráme nějakou pandemii. Neočkovaní jsou diskriminováni včetně dětí na školách, nutí nás nosit hadr na hubě a Babišův ministr cosi mele o novém počátku pandemie.

Celý parlament je plný chásky, která pracuje pro cizí zájmy. Měli bychom jim to konečně spočítat.

Zdroj: https://www.thelocal.dk/20210907/in-numbers-how-many-vaccina...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Královnou krásy v Irsku je ...

9.9.21

Irsko:

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/27960

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 91% z aktuálne hospitalizovaných pacientov s Covidom tvoria nezaočkovaní...

9.9.21

Slovensko:

MZ Slovenskej republiky uviedlo, že len 9% z hospitalizovaných pacientov tvoria plne zaočkované osoby.

Aká veľkolepá oslava očkovania, no nie?

Akí sú kreatívni pri plodení týchto čísel, ukazuje tento filmik z Nemecka, kde to jednemu študentovi nedalo a pošpáral sa trocha v produkcii týchto ich štatistík:

V skrátke ide o to, že každý pacient na intenzívnej stanici (napr. aj obeť dopravnej nehody), ak je nezaočkovaný, očkovaný len raz alebo ešte neuplynulo 14 dní po druhej dávke a je pozitívne otestovaný na covid, sa počíta do štatistiky ako pacient ochorený na covid nezaočkovaný.

Za zaočkovaného ochoreného na covid pacienta, sa ale do štatistiky počita len ten, ktorý ma najmenej 14 dní po druhej dávke a vykazuje známky tzv. covidovej choroby.

Rozumiete teraz aké to je jednoduché a zároveň geniálne?

Štatistika COVID:

hospitalizovaný pacient nezaočkovaný = fraktúra, otras mozgu, epilepsia, mor, všetko čo dýcha + pozitívny test
hospitalizovaný pacient zaočkovaný = len a výlučne ten s príznakmi choroby COVID

Zdroj: https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/photos/...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a google

Komentářů: 0

 V Kanadě pálí "škodlivé" knihy

9.9.21

Kanada:

Zdá se, že doby inkvizice a nacismu, kdy se hromadně rituálně pálily zakázané knihy, znovu přichází. A děje se tak v progresivistické Kanadě. Jak nyní informuje veřejnoprávní Radio Canada, s vyřazováním „škodlivých“ knih ze školních knihoven a jejich rituálním spalováním se začalo v Ontáriu už v roce 2019, další akce však přerušil covid.

Na první pohled těžko uvěřitelná pseudonáboženská „očista plamenem“ jako smíření s domorodými národy byla ukončena tím, že se popel ze „škodlivých“ knih použil jako hnojivo při zasazení stromu, symbolizující novou, od negativ očištěnou dobu v inkluzivní zemi. Na hranici tak skončily mimo jiné světoznámé komiksy Asterix nebo Tintin.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S7gm2/v-kanade-se-zacalo-s-palenim-zakaz...

Klasifikace: politika,polit.korekt,kultura Zprávu vložil/a Tsignotschka

Komentářů: 1

 Nekonečné očkování: Kanada objednala 7 dávek vakcín proti Covidu pro každého muže, ženu a dítě

9.9.21

Kanada:

Kanadská vláda si arogantně objednala 293 milionů dávek covidové vakcíny pro populaci 38 milionů lidí. To je dost pro očkování každého muže, ženy a dítěte SEDMKRÁT V NADCHÁZEJÍCÍCH LETECH!

Kanada právě podepsala smlouvu se společností Moderna na dodávku 20 milionů dávek experimentální mRNA pro roky 2022, 2023 a 2024. Smlouva také ponechává prostor pro dalších 15 milionů dávek ročně.

Počátkem roku Trudeau oznámil, že Kanada se rovněž dohodla se společností Pfizer, která do zásoby nashromáždila 35 milionů vakcín pro rok 2022 a dalších 33 milionů vakcín pro rok 2023. Smlouva ponechává prostor pro dalších 60 milionů dávek na další dva roky a 60 milionů posilovacích dávek na rok 2024.

Zdroj: http://svobodnenoviny.eu/nekonecne-ockovani-kanada-objednala...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Izrael se připravuje na čtvrtou dávku

7.9.21

Izrael:

Loni v prosinci byl jedním z prvních států na světě, který začal s očkováním proti koronaviru, ani ne po roce teď Izrael uvažuje už o čtvrté dávce. Virus nikam neodejde, budeme žít ve vlnách, upozorňuje národní koordinátor pro očkování Salman Zarka. Přes 2,5 milionu Izraelců už obdrželo tři dávky vakcíny.

Devítimilionový Izrael se i přes své premiantství v očkování v těchto dnech potýká se čtvrtou vlnou nákazy, kterou způsobila právě delta.

_______
Co nedokázali vládci v průběhu tisíců let, to zvládnou BigPharma a jejich nohlsedi za několik roků. Jenom je zajímavé, že to Izraelcům nedochází. Asi to s tou jejich nadprůměrnou inteligencí také nebude moc slavné.

Zdroj: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/izrael-se-pripravu...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Podle mezinárodně uznávaného virologa Jeana-Michela Claverieho došlo u dětí k explozi zánětu srdce

7.9.21

Francie:

Je zastáncem přirozené imunity a návratu k normálu pro mladou populaci, která neumírá na Covid-19. Je zřejmé, že Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) s profesorem souhlasí.

Zveřejnil údaje Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) - americké federální agentury pro ochranu veřejného zdraví - o případech myokarditidy u mladých lidí. Z těchto čísel mrazí. U 12-15letých (muži) přes 2 240 % (23krát více) myokarditid, 16-17letých (muži): +3 933 % (40krát více), 18-24letých (muži): +1 836 % a 25-29letých (muži): +522 %.

Po očkování - slova nejsou dost silná - je to masakr. Pro profesora Claverieho je závěr jasný: "Toto šílenství musíme opravdu zastavit!

Zdroj: https://lemediaen442.fr/pour-le-virologue-jean-michel-claver...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zemřel Jean Paul Belmondo

6.9.21

Francie:

Francouzské filmový velikán Jean-Paul Belmondo, zemřel v pondělí 6. září ve svém domě v Paříži ve věku 88 let.

Belmondo se narodil se v Neuilly-sur-Seine, západně od Paříže jako syn francouzského sochaře Paula Belmonda a malířky Madeleine Reinaud-Richard. Belmondův otec Paul se narodil v Alžíru v chudé rodině tzv. pieds-noirs, kteří se do Alžírska přistěhovali v 19. století z Itálie.

Ztvárnil tisíce rolí, jak komických tak i vážných, především ve filmu a požději i na divadelní scéně.

Odešla velká herecká osobnost. Jeho filmové role nám zůstanou navždy v paměti.

A takto slavil své 87. narozeniny vloni v dubnu......

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ywGC_fX7Jrg

Klasifikace: kultura Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jejich plán. Dvouminutový kreslený film z roku 1920

4.9.21

Neurčeno:

Dvouminutová animovaná pohádka z roku 1920. Opravdu, je to z roku 1920 a ne z 2019. Vlastně stačí přeházet číslíčka. Někdo to pojmenoval ”Jejich plán“. Šablona, podle které se pravidelně, každých 49-50 let sráží gojim na kolena:

Zdroj: https://youtu.be/xyJqaS5niaM

Klasifikace: kuriozity,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 Policie v Bratislavě použila gumové projektily proti demonstrujícím

2.9.21

Slovensko:

Zdroj: https://m.vk.com/video-78071920_456241623

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Za nošení roušek můžou neočkovaní

2.9.21

Česká republika:

Ministerstvo zdravotnictví ape­luje na veřejnost v nové kampani za očkování. „Už jen 9 procent lidí zbývá naočkovat a naše děti nebudou muset nosit ve školách roušku. Pomozte nám přesvědčit i ty, kteří to zatím nestihli,“ zní jedna z inzertních výzev.

Jak ministerstvo k těm číslům dospělo? Na dotaz redakce ministerstvo vedené Adamem Vojtěchem (za ANO) upřesnilo, že devět procent aktuálně chybí do hranice 75procentní proočkovanosti dospělých obyvatel v Česku, tedy starších 18 let. Po překročení tohoto milníku slibuje resort uvolnit pravidla pro nošení respirátorů.

„Pokud dosáhneme tohoto procenta proočkovanosti, změní se protiepidemické opatření v po­době nošení ochrany dýchacích cest,“ řekla Právu Martina Čovbanová z tiskového oddělení resortu. Záležet bude ale na vývoji epidemické situace, jak je menším písmem uvedeno na plakátu.

________
Máš to marné, marné, marné, Vojtěchu. Čím více slintáš, tím odpudivěji to působí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/naockuje-li-se-75-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 Neočkovaným důchodcům bych stopl penzi

2.9.21

Česká republika:

„Stopl bych jim penzi a mohli by si ji vybírat, až projdou očkováním,“ reagoval v nadsázce marketingový expert Jakub Horák.

Debaty se zůčastnil i zpěvák Ledecký, který konstatoval, že neočkovaný způsobí další pandemie, defacto nakazí očkované. Už to, že zasedl za stůl s těmito lidmi, je důkaz na čí straně vlastně je.

Jakub Horák (* 9. června 1972 Praha) je český spisovatel, producent a satirik. Jako autor strategie se podílel na kampani České pirátské strany v parlamentních volbách v roce 2017 a několika dalších politických kampaních.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ZzPmW7xbPIc

Klasifikace: politika,ekonomika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Peková - Žádné roušky, všichni zpět do školy a do práce

1.9.21

Česká republika:

Mutace koronaviru delta vám udělá jen nudli u nosu a je třeba se přestat trapně bát o svůj život, zemřít můžete i ve výtahu. Pro CNN Prima NEWS to v rozhovoru prohlásila molekulární genetička Soňa Peková. Jak by postupovala, pokud by byla na místě premiéra Andreje Babiše? Proč se rozhodla kandidovat do Sněmovny a lituje svých výroků o tom, že koronavirus do Vánoc zmizí? Na to vše odpovídala v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

„Okamžitě bych vrátila vše do starých kolejí. Žádné sociální distance, žádné roušky, všichni zpět do školy, do práce. Přestat se bát o svůj život úplně trapně, že umřu na nějaký virus.

Současná mutace koronaviru –⁠ delta –⁠ se podle ní projevuje jen nudlí u nosu a není třeba kvůli ní pokračovat ve tvrdých opatřeních, která vláda nastavuje.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/sledujte-v-tv-zadne-distance-a-rousky-...

Klasifikace: politika,veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 897 323