Ve zkratce

Stránka:

 Jak krátkou paměť máme?

25.5.21

Neurčeno:

V roce 1933 se Adolf Hitler rozhodl zavést takzvaný „Der Ahnenpaß“ neboli „genealogický pas“, který potvrzoval, že jeho držitel je árijského původu.

Umožňoval přístup do muzeí, veřejných budov, divadel, škol a na pracoviště.

Pas rozděloval občany na první a "druhé" kategorie na základě jejich rasy a původu.

COVIDPASS, který nám nutí, je stejné podstaty, založené tentokrát na strachu z "nemoci", která reálně zabila v roce 2020 v CR zřejmě max 0,08% obyvatel a přibližně 6% všech zemřelých!

Ne, není to rýma, je to srovnatelná a podobně smrtelná nemoc jako chřipka. Ale není možné na tom zdůvodnění 99,92% obyvatel omezovat a zavírat. A to na celém světě!

Jde o experiment s hrůznými následky. Pamatujme, jak lide nechápali, že by někdo mohl "masově" vraždit lidi v "pracovních" táborech smrti. A do dnes se musíme sklánět před následky genocidy slovanských národů (především Rusu) s obětmi kolem 30 000 000 mrtvých!

Lidé, nesmíme to dovolit!

[...]

Zdroj: https://www.facebook.com/photo?fbid=3070369443208804&set=a.1...

Klasifikace: zdravi,krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Anti covid flash mob v Tescu :-)

24.5.21

Česká republika:

Zdroj: https://www.facebook.com/100009041849252/videos/277235903974...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Vláda urychleně tlačí další šílený zákon

24.5.21

Česká republika:

Velký rozruch vzbuzuje vládní plán na novelizaci Zákona o ochraně veřejného zdraví. Vláda Andreje Babiše se údajně snaží ve stavu legislativní nouze a ve zkráceném jednání protlačit novelu klíčového zákona, která by se dotkla každodenního života všech občanů. Podle odpůrců chystané změny se jedná o zásadní zásah do lidských svobod. Změna se týká i malých dětí a přístupu k jejich očkování. V reakci na návrh padla i slova o Evropském soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Chystaná změna dále zavádí opakovatelnost a obecnost možného vynucování zdravotního potvrzení, tedy v budoucnu může jít i o jiné infekční choroby, než je covid-19.

_______
A Babišovky i Bakalovky svorně mlčí. Není to divné? Přitom je to velmi vážný zásah do našich životů. Nechci říkat svobod, protože ty už nejsou žádné.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukaz-ockovani-...

Klasifikace: krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Bělorusko přinutilo přistát letadlo

23.5.21

Belorusko:

Dnes prinútilo Belorusko pristát lietadlo, v ktorom cestoval kritik Lukašenkova režimu Roman Protasevič. Celá EU už protestuje. Ako to bolo s prezidentom Evo Morales dňa 3. jula 2013?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/belorusko-letadlo-bomba-nouzove-pristani-lukasenko-cichanouska_2105231547_onz

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/belorusko-letadlo-bomba-...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Bauer

Komentářů: 5

 Konec svobody kryptoměn?

22.5.21

USA:

Po dosažení rekordních hodnot kryptoměny Bitcoin, Čína společně s USA zahajují ofenzivu proti svobodám kdyptoměn a finanční úřad dostává nové pravomoci kontroly. Mnohými z argumentů jsou neregulovatelnost, možnost daňových úniků a velká spotřeba energie. Společné ofenzívě velmocí předcházel také konec podpory kryptoměn ze strany společnosti Tesla a Elona Muska. Regulačním opatřením vyjádřil podporu i Joe Biden.

Zdroj: https://otechnice.cz/urady-v-usa-ucinily-vyrazne-kroky-k-reg...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika,technika,pravo,finance Zprávu vložil/a siky

Komentářů: 2

 Feri má problém. Doufám...

21.5.21

Česká republika:

Zatímco poslanec Dominik Feri v Brně odstartoval předvolební kampaň koalice SPOLU představením programu pro mladé, po sociálních sítích se více než jeho vystoupení řeší vypjaté diskuse obsahující údajná svědectví, která popisují, že se měl Feri dožadovat sexu s mnohými studentkami a obtěžovat je nevhodnými návrhy k sexu či je například nutit k felaci. Některé příspěvky pak dokonce tvrdí, že Feri kladl sexuální nátlak i na dívky na středních školách, kam mladý politik častokrát zavítal v rámci přednášek. ParlamentníListy.cz poslance požádaly o jeho vlastní vyjádření, politik však na dotazy týkající se takto vážných obvinění dosud neodpověděl.

________
Prý se o tom hojně diskutuje na FB i Twitteru. Stovky případů. Bohužel se zatím nenašla žádná odvážná holka, která by ho obvinila veřejně. Snad se najde. Feri je esence zla, namyšlený pablb těžící z barvy své kůže a nesoucí se na vlně politické korektnosti. Vyžírka, který v životě nepracoval a pracovat nehodlá. Jsem rád, že PL ten případ zveřejnily. Babišovky i Bakalovky sveřepě mlčí, o veřejnoprávní TV ani nemluvě.

Tak Feri, ukaž barvu.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Feri-ma-proble...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Vláda beztrestně porušuje zákony a ignoruje rozhodnutí soudů

21.5.21

Česká republika:

Nejvyšší správní soud (NSS) se vymezil proti způsobu, jímž stát v zastoupení ministerstva zdravotnictví reguluje provoz restaurací, heren a kasin. Aktuálně platné opatření, které v pondělí nahradí nové, zrušil a připomněl, že se resort nepoučil. Opatření má podle soudu omezovat, nikoliv zakazovat.

_______
Znovu a znovu vláda nerespektuje platné zákony a vysmívá se a ignoruje rozhodnutí soudů. Opakovaně vyhlašuje zákazy, o kterých ví, že jsou protiprávní, a pokud soud takový zákaz zruší, přijde vláda okamžitě s novým zákazem stejně nelegálním jako ten předchozí. Neexistuje mechanismus, který by jim v tom zabránil. A neexistuje možnost, jak vládní zm.dy potrestat. Je to tragické.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jste-nepoucitelni-nemuz...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Co ČT omylem odvysílala

20.5.21

Česká republika:

Zdroj: https://www.facebook.com/martin.cermak.315/videos/4251309134...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Děti ve školách omdlévají kvůli náhubkům a bolí je hlava

20.5.21

Česká republika:

Sadisti nutí děti ve školách nosit náhubky. Je vidět kam až se lidé nechají ohnout. Nošení náhubků prokazatelně způsobuje zdravotní problémy, ale všichni to přijímají.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/pani-ucitelko-je-mi-zle-nektere-deti-v...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Náborová videa USA, Číny a Ruska

19.5.21

Neurčeno:

Zajímavé porovnání náborových videií pro armádu přinesl Saker na svém webu.

Podívejte se, jak vypadá

a vytvořte si názor, která země bude mít nejlepší armádu.

Zdroj: http://thesaker.is/woke-insanity-why-is-there-so-little-push...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 11

 Státní nemocnice přenechávají lukrativní operace Babišově klinice. Pracují tam celé lékařské týmy z Motola i Vinohrad

19.5.21

Česká republika:

Profesoři, docenti, primáři, šéfové operačních sálů a desítky dalších lékařů z fakultních nemocnic pracují zároveň pro soukromou firmu Iscare ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Pacienty, kteří přijdou do nemocnice, posílají lékaři na tuto soukromou kliniku, kde je pak sami operují. Státní zařízení tak ale přicházejí o jednodušší a dobře placené výkony.

_______
Nečekal jsem, že někdy budu odkazovat na DeníkN, ale je to tady. Tuhle zajímavou informaci přinesl DeníkN. Bohužel článek je prémiový, tak si přečtete jen začátek. Ale i to stačí k odhalení další špinavosti našeho milovaného Vůdce.

Zdroj: https://denikn.cz/627384/statni-nemocnice-prenechavaji-lukra...

Klasifikace: kuriozity,politika,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Zeman se omluvil za bombardování Jugoslávie a poprosil srbský národ o odpuštění

18.5.21

Česká republika:

Prezident Miloš Zeman se v úterý při setkání se srbským protějškem Aleksandarem Vučičem omluvil za bombardování tehdejší Jugoslávie v roce 1999. Srbský národ poprosil o odpuštění.

„Chtěl bych srbský národ jako osoba poprosit o odpuštění,” řekl Zeman, který se podle svých slov chtěl „zbavil traumatu”.

Vučić za omluvu poděkoval.

_______
No, hezky, hezky. Zeman vadí čím dál víc. Myslí a občas i samostatně koná. Pátá kolona prská žluč. Bude ještě veselo, než ho umlátí klacky.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-se-omluvil-za-bom...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 9

 Za výrok, že ženy mají vaginy, čelí studentka kárnému řízení a možná i vyhazovu

17.5.21

Británie:

29letá studentka práv na Abertay University ve skotském Dundee si dovolila ve škole říci, že ženy se narodily s ženskými genitáliemi a rozdíl ve fyzické síle mezi muži a ženami je skutečností. Nyní za to čelí disciplinárnímu řízení ze strany své univerzity a obává se, zda dokončí studium.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S2WX7/zeny-maji-vaginy-kvuli-svemu-nazor...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Existuje u nás skupina nikým nevolených, kteří řídí stát

17.5.21

Česká republika:

Seznam se pochlapil. 

Děláme jen bílé koně, říkají o rozvolňování úředníci z ministerstva

Seznam Zprávy se dostaly k materiálům, jak v resortu Petra Arenbergera vznikají protiepidemická opatření. Podle samotných úředníků jsou nesmyslná a nezákonná.

...Nevíme, proč negativní test v zaměstnání platí 7 dnů, u žáků ve škole pouze 3 dny a u holiče dokonce jen dva a jak toto ke snižování incidence pomáhá,“ poukazuje jiný z úředníků. „Zdůvodnit to nikdo neumí,“ říká.

...Ale jak korespondence zevnitř ministerstva ukazuje, má i samotný odbor hlavní hygieničky s odůvodněním velký problém. Právnímu oddělení odepisuje: Odůvodnit to nelze. Takové informace neexistují, navrhovaná opatření jsou protiprávní.

...Právní ani odbornou část ministerstva podle úředníků nikdo z vedení resortu neposlouchá. „Ti lidi jsou tam jen od toho, aby formálně odůvodňovali, co vedení resortu nařídí,“ uvedl jeden ze zaměstnanců ministerstva.
Uvnitř úřadu se to ví už dlouho, ale veřejně se o tom mluvit nesmí. „Ministr Arenberger už dokonce nechal omezit počet lidí na pracovních poradách vedení, aby se tyto informace nedostaly z ministerstva ven,“ říká zdroj.
„Tady se poslouchají hlavně různé odborné skupiny zvenčí, které mají spojení s premiérem. Ty říkají vedení ministerstva, co se má dělat, co se má vládě předložit, povolit nebo zakázat,“ dodává další.

... Na ministerstvu a jeho vedení se ví, že názory skupiny MeSES se musí respektovat. „Z čeho ale skupina ve svých doporučeních vychází, nám na ministerstvu jasné není,“ říká však zdroj. „A to přesto, že jejich rozhodnutí musí ministerstvo zdravotnictví formálně odůvodňovat a je za ně také právně zodpovědné.“

 Mezioborový poradní orgán ministerstva zdravotnictví, skupina MeSES, vznikla před několika týdny. Podle vyjádření bývalého ministra Jana Blatného, který skupinu jako poradní orgán ministerstva těsně před svým odchodem formálně zřídil, měl na jejím vzniku zájem sám premiér Andrej Babiš.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/delame-jen-bile-kone-rika...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 3

 Kódy do covidpasu začneme vydávat od 1. června, řekl Babiš. Dezinformace! tvrdilo MZ před rokem

16.5.21

Česká republika:

V příštím týdnu se v Česku začíná testovat evropský covidpas. „Od 1. června budeme vydávat EU QR kódy každému, kdo je očkovaný, prodělal onemocnění, nebo je po testech,“ oznámil v neděli premiér Andrej Babiš. Všechny informace bude mít každý dostupné i na webové stránce.

„Covidpas má sloužit k tomu, aby Čechům umožnil vycestovat do zahraničí, a také zahraničním turistům strávit dovolenou u nás,“ doplnil premiér.

Ministerstvo zdravotnictví avizovalo, že by covidpas mohl být i pro hromadné akce jako součást vstupenky. V neděli to připomněl i Babiš. „Velký zájem je ze stran pořadatelů hromadných akcí, se kterými řešíme využití QR kódů na jejich akcích,“ uvedl premiér.

______
Vraťme se o rok zpátky a podívejme se, co tvrdilo MZ ČR:

Jedna z dezinformací se zaměřuje na spekulace o povinném očkování a očkovacím pasu. Plánované očkování proti covid-19 je vydávané za povinné pro všechny občany ČR pod hrozbou tvrdých trestů, přestože Ministerstvo zdravotnictví ČR plánuje pouze dobrovolné očkování, které bude navíc pro všechny občany zdarma. V jiné variantě tohoto narativu jsou šířeny dezinformace o takzvaném vakcinačním pasu, podle kterých budou těm, kteří se očkovat nenechají, odebírány základní lidská práva a svobody.

Může být okatější projev lží, pokrytectví, úskočnosti a zrady?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covidpas-cestovani-covid....

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 17

 V Británii se objevil první nepohlavní starosta města

16.5.21

Británie:
[...]

23letý Owen Hurkum, původem z Londýna, se stal prvním nepohlavním starostou města na světě.

Hlasovali pro něj členové městské rady velšského města Bangor.

Mladý starosta žádá aby byl nazýván „Mladí starostové“ požadují , aby je oslovovali zájmenem „oni“ (citát): „Uvědomuji si, že nejsem chlápek, ale chápu také, že nejsem trans-žena.“

V Bangoru žije asi 16 000 lidí, z nichž více než 10 000 jsou studenti. Zpočátku se zdálo, že studenti přišli s dobrou recesí, ale všechno se ukázalo jako pravdivé, a nyní se na politické mapě Británie vyskytuje politický schizofrenik s fialovými vlasy, v ženských šatech a s červenou rtěnkou na rtech. Je čas podívat se na novou verzi „Popelky“.

Zdroj: https://politikus.ru/events/135972-v-britanii-poyavilsya-per...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Školy s rúškami zaznamenali o 37% viac infekcií než školy bez rúšok

16.5.21

USA:

Štúdia s názvom „prehľadový projekt o covide“ zistila, že nútenie detí k celodennému noseniu rúšok v školách nemá žiaden význam a navyše ide o týranie detí. Uvedenú štúdiu vypracovala profesorka Emily Osterová z Brown univerzity v USA a jej cieľom bolo vyplniť medzery v poznatkoch o nosení rúšok. Šlo o koordinovanú snahu federálnej vlády o zachytávanie nových prípadov COVID-19 v kontexte. Projekt sa začal v septembri 2020 a dáta zahŕňali údaje o približne 100 000 študentoch prezenčnej formy výučby. Všetky pochádzali zo škôl, ktoré sa do štúdie samé prihlásili a poskytli tak relevantné dáta pre výskum. „Uvedené dáta poskytli prvý pohľad na výskyt infekcie COVID-19 v školách,“ uviedla profesorka. Neskôr, keď vypukla druhá vlna pandémie, dáta už obsahovali údaje o 12 miliónoch študentov, z ktorých približne polovica sa zúčastnila prezenčnej formy štúdia. Tento počet predstavuje zhruba 20% všetkých škôl v USA.

Ukázalo sa, že školy, ktoré od študentov vyžadovali povinné nosenie rúšok zaznamenali medzi deťmi až o 37% viac infekcií COVID-19 než školy, ktoré rúška nevyžadovali.

Zdroj: https://zemavek.sk/konecne-vychadza-pravda-o-covid-19-na-pov...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 11

 Agenti GRU stihli kromě Vrbětic a Skripala i ozařovat americké diplomaty

16.5.21

Rusko:

Spojené státy mají podezření, že za záhadnými útoky na vládní zaměstnance v zámoří mohlo být odpovědné Rusko. Diplomati měli před pěti lety v Kubě nevysvětlitelné zdravotní problémy, které mohly způsobit mikrovlny nebo laser. Příznaky hlásili i další američtí zaměstnanci na světě. Ruská vojenská rozvědka GRU podle amerických vyšetřovatelů operuje právě v zemích, kde k takovým útokům došlo. 

_______
Ještě že bdělé oko našich amerických přátel vše vidí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ruska-vojenska-rozved...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 V zemi s největší mírou proočkovanosti vypukla nová epidemie koronaviru

14.5.21

Seychelles:

Na Seychelách je údajně přes 60% naočkovaných lidí a vypukla tam nová vlna epidemie koronaviru. Když odhlédnu od vedlejších účinků vakcín, tak se otevírá otázka, jestli ty vakcíny alespoň chrání proti koronaviru a nebo ani to ne?

A pro srovnání v Bělorusku se nic takového neděje a žádná omezení lidí vyhlášena nebyla. Ani žádné očkovaní se tam hromadně nekoná.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SRjqV/nejproockovanejsi-stat-sveta-zaziv...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 1

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 029 016