Ve zkratce

Stránka:

 Pokus o státní převrat v Bělorusku odhalen

18.4.21

Belorusko:

Federální bezpečnostní služba Ruské federace společně s Výborem pro státní bezpečnost Běloruské republiky (RB) v průběhu speciální operace potlačily nezákonné činnosti Jurije Leonidoviče Ziankoviče, který má dvojí občanství USA a Běloruska, a Alexandra Josifoviče, občana Běloruské republiky.

Tito muži chystali vojenský puč v Bělorusku podle vypracovaného scénáře „barevných revolucí“. Za účasti místních a ukrajinských nacionalistů plánovali fyzickou eliminaci prezidenta Alexandra Lukašenka.

Ziankovič přicestoval do Moskvy po konzultacích ve Spojených státech a Polsku. V ruském hlavním městě plánoval setkání se zástupci běloruských ozbrojených sil s cílem přesvědčit je, aby se zúčastnili puče, do kterého byli zapojeni místní a ukrajinští nacionalisté.

Státní převrat byl plánován v Minsku 9. května během přehlídky vítězství. V současné době byli oba zadržení převezeni do Běloruska.

Zdroj: https://colonelcassad.livejournal.com/6710435.html

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Na výbuchu ve Vrběticích se podíleli ruští agenti, Česko vyhostí 18 diplomatů

17.4.21

Česká republika:

Do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích byli podle zjištění českých bezpečnostních složek zapojeni příslušníci ruské tajné služby, oznámil Andrej Babiš. Policie rovněž pátrá po dvou mužích s ruskými pasy, byli v říjnu 2014 v Praze a na Moravě. Podle fotografií jde o podezřelé z otravy Skripala v Británii.

_______
Je mi z toho zle. Cítím trapnou snahu zavděčit se za každou cenu západním válečným zločincům, mafiánům a dalším grázlům, kteří námi tak jako tak hluboce pohrdají. Vnímám ohnutou páteř našich politiků, jejich rektální alpinismus být provozován na horách coby sport by dozajista slavil úspěchy, takto je to jen nekonečně ubohé. A cítím strašlivou hloupost a omezenost našich pseudo-vládců. Ty škody, které páchají v mezinárodní diplomacii, jsou nevyčíslitelné a doplatí na to celý národ.

Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/babis-a-hamacek-svolali-novinare-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 16

 Francie přijala drakonický zákon zakazující zveřejňovat foto policajtů

16.4.21

Francie:

Nový zákon přijatý ve Francii trestá zveřejnění fota, ze kterého lze poznat policistu. Stejně tak platí zákaz zveřejňovat jména policistů. Francouzský ministr vnitra prohlásil, že zákon ochrání policisty před online vyhrůžkami.

Proti přijetí zákona se demonstrovalo, ale koho ještě dnes zajímá nějaká demonstrace?

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/21431

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 O tom, co můžeme říkat, bude rozhodovat Evropská unie

16.4.21

Evropská unie:

Evropská unie se hodlá zaměřit na úpravu práva regulujícího svobodu projevu. Bez ohledu na postoje jednotlivých členských zemí by tak nově EU mohla regulovat svobodný projev v rámci potírání „nenávistných výroků“ ohledně menšin, rasy, náboženství, pohlaví, sexuální orientace, zdravotního postižení a věku. Hranice svobodného projevu by po přijetí nového práva stanovovaly pouze unijní orgány a členské země by následně všechen projev, který EU označí za nenávistný, musely potírat. Připomínky lze k věci posílat do úterý 20.4.2021 do půlnoci.

_______
Útok na svobodu slova a svobodu projevu se stupňuje. Skoro den po dni. A to je dobře.

Proč je to dobře? Protože to ukazuje, že se bojí. Jsou podělání strachem. Argumenty nemají. Myslí si, že když nás budou zastrašovat a zavírat za myšlenky, že se ty myšlenky jaksi samy ztratí. Hlupáci! Nikdy v historii světa se nepodařilo nepohodlnou pravdu zakázat. Ani když se za ni střílelo. Čím víc se oni snaží nás umlčet, tím více se obnažují. A tím více obyčejným Frantům z ulice dojde, o co jde. Jen si dál podřezávejte větev, Lejnová s Jourovou, vy dvě jste se našly. Jedna větší frustrovaná slepice než druhá. Proti vám byla i Kabrhelová třída. Ta tomu aspoň věřila, kdežto vám jde jen o moc.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ne-Cesi-to-si-...

Klasifikace: polit.korekt,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Sítě 5G

16.4.21

Neurčeno:

V tichosti se dále rozšiřují sítě 5G. Další problém pro naše zdraví.

Zdroj: https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2021/0...

Klasifikace: zdravi,krimi,technika Zprávu vložil/a WAZARI

Komentářů: 6

 Německo: Soud zakázal povinné nošení masek, rozestupů a testování žáků

15.4.21

Německo:

Soudce okresního soudu ve městě Výmar v německém Durynsku 8. dubna 2021 rozhodl v případu žaloby rodičů dvou dětí, které navštěvují dvě školy ve Výmaru. Prezenční výuka může být podle soudu vedena bez masek, testů a nařízení upravující vzdálenosti mezi žáky.

Podle soudu je více než nepřiměřené, aby 100 000 studentů základních škol muselo být vystaveno všem vedlejším účinkům celotýdenního nošení masek, aby se statisticky zabránilo pouze jedné infekci týdně.

Zdroj: https://www.epochtimes.cz/2021/04/15/nemecko-soud-zakazal-po...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a jnx

Komentářů: 3

 Kúdela dostal za rasismus deset zápasů

14.4.21

Británie:

Glen Kamara (černoch), který po zápase Ondřeje Kúdelu udeřil do obličeje, dostal stopku na 3 zápasy. Kemal Roofe (černoch) za faul, který vedl k fraktuře lebky, dostal stopku na 4 zápasy. A Ondřej Kúdela (běloch), který nikoho nenapadl ani nezmlátil a jakoukoliv vinu popírá, za údajné slovo o černé opici, které ale nikdo kromě Kamary neslyšel, dostal stopku na 10 zápasů. Kúdela prý zvažuje odvolání.

______
Rozhodnutí UEFA je projev agresivního nenávistného rasismu ze strany Skotů i ze strany UEFA. Nejlepší by bylo, kdyby celý český tým manifestačně opustil soutěž. Ubohá je role předsedy Tvrdíka, který se omlouvá a trest přijímá. Zajímalo by mě, je to ten stejný Tvrdík, který bojoval za americké radary v Brdech a který svou úžasnou neschopností přivedl ke krachu české aerolinky? Pokud ano, co s tím uděláme?

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/ondrej-kudela-rasismus-gl...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Testování lidí ve firmách bylo nezákonné

14.4.21

Česká republika:

Vláda si dělá z lidí naprostý výsměch. Zavedla nezákoné nařízení na testování lidí a to zrušil soud.

Vládě je to úplně jedno a jeden paskvil ihned nahradí druhým. Máme tady diktaturu, kdy pro ty nahoře žádné zákony neplatí a dělají si co chtějí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-opatreni-na-testov...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Další a další zhovadilosti

14.4.21

Česká republika:

tentokrát z ministerstva školství.

výplod MŠMT – STRATEGIE VZDĚLÁVACÍ POLITIKY ČR DO ROKU 2030+
Zde je výběr několika perel této „strategie“:

  • o tom, co se bude ve školách učit, mají rozhodovat aktivisté ze žákovských parlamentů
  • žáky základních škol mají učit studenti středních škol a středoškoláky zase budou učit nedostudovaní vysokoškoláci
  • má být „zkvalitněno“ zavádění inkluze (označované „společné vzdělávání“) do školek
  • má být zajištěno doučování pro „znevýhodněné žáky“ a zároveň má být vymáhán zákaz placeného doučování dětí „bohatších rodičů“
  • má dojít k nahrazení známek tzv. „formativním hodnocením“; to má mít převážně ústní podobu – učitel žákovi zpětnou vazbu pouze řekne – rodiče tak ztratí přehled o výsledcích dítěte
  • „distanční výuka“ má zůstat zachována i po skončení koronavirové krize – jen bude přejmenována na „kombinovanou výuku“
  • nemají být veřejně dostupné informace o kvalitě škol, aby „se nezvětšovaly sociální nerovnosti“
  • má dojít k prolomení dat o jednotlivcích z různých informačních systémů – děti mají být sledovány už od vstupu do vzdělávacího systému, tedy od školky

Petice  proti tomu 

https://www.zanasedeti.cz/proc-zrusit-strategii-2030__

Odkaz na MŠMT - Strategie vzdělávací politiky ČR 2030+ 

https://www.msmt.cz/file/54104/

Zdroj: https://kresadlo.com/skolstvi/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 2

 Moskva 11. 04. 2021 - Obchodní komplex Ochotnyj rjad

14.4.21

Rusko:

Otázka pro zvídavé: Kde se schoval ten strašný covid? Jak to, že nekosí lidi v chůzi?

Zdroj: https://m.youtube.com/watch?v=uPSU9hx3NRQ

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Poslanec Volný byl udán čerpadlářkou pro špatně nasazený náhubek a následně zpacifikován covidovým gestapem

13.4.21

Česká republika:

Policisté se pokusili zadržet poslance Lubomíra Volného (Jednotní, zvolen za SPD) za porušování vládního nařízení, když vstoupil s nedbale zakrytými dýchacími cestami na čerpací stanici v Novém Jičíně. To se jim ale nepodařilo, poslanec se chytil regálu a odmítl s hlídkou odejít. Opakoval, že je poslancem a nemohou ho za přestupek zadržet. Nakonec se dostal až k automobilu ke svému synovi, kde natočil video.

______
Vrcholem je reakce jakési Petry Lhotákové, která udala Volného OSPOD, protože prý vystavil své dítě stresu tím, že ho policie buzerovala.

Panebože, co se to stalo s lidmi?

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Volny-krocen-p...

Klasifikace: krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Neuvěřitelné: Američané se pokusili přivlastnit si čin Jurije Gagarina

12.4.21

USA:

Oficiální stránka amerického ministerstva zahraničí v ruštině na sociální síti Facebook zveřejnila příspěvek věnovaný 60. výročí prvního letu s posádkou do vesmíru.

"Dnes je Mezinárodní den kosmických letů člověka." V tento den oslavujeme 60. výročí pobytu člověka ve vesmíru, stejně jako technický pokrok a mezinárodní spolupráci, které usnadňuje průzkum vesmíru, “uvádí blahopřejná zpráva.

Současně je příspěvek ilustrován fotografií neznámého astronauta, na jehož rukávu je vidět nášivka s vyobrazením vlajky amerických hvězd a pruhů.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2021/04/12/ssha-reshili-prisvoit...

Klasifikace: veda,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 10

 Dobrý den majore Gagarine - 12.04.1961

12.4.21

Rusko:

Celý svět slyšel tu zprávu TASSu,
Celý svět zanechal hovoru,
Celý svět vyskočil od rozhlasu
A zdvihl pohledy nahoru.

Dobrý den, majore Gagarine
Tak jsme se tedy už dočkali
Celý svět připil vám rudým vínem
Lidé vám ze zdola mávali.

Vyřiďte prosím na Měsíci
Vyřiďte mezi hvězdami
Co chceme všichni dneska říci
že přijdem brzo za vámi.

Já to tak zazpívat nedovedu,
Trémou se třese mi dneska hlas.
Máte prý, majore, dvacet sedum
A svět je mladý podle vás.

Vyřiďte prosím na měsíci
Vyřiďte mezi hvězdami
Co chceme dneska všichni říci
že brzo přijdem za vámi.

Já to tak zazpívat nedovedu,
Trémou se třese mi dneska hlas.
Máte prý, majore, dvacet sedum
A svět je mladý podle vás.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=BNYVQCZLZDM

Klasifikace: veda,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Otázky, které byste měli položit sobě i autoritám, než se necháte očkovat

11.4.21

Neurčeno:

Zdroj: https://rumble.com/embed/vcykb3/?pub=j8jyr

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Rodičům dětí, které jsou obětí šíleného korona kvapíku

11.4.21

Česká republika:

Zítra končí stanné právo vyhlášené v září minulého roku na několik týdnů. Některé děti dokonce možná půjdou do školy. Ovšem s náhubky a musí se nechat testovat. Pokud jste rodič takového dítěte a nelíbí se vám to, možná byste mohli napsat řediteli školy hezký liebesbrief. V odkazu níže je mustr ve formátu PDF. Dávalo to dohromady šest právníků z iniciativy JUDr. Roberta Naxery: JUDr. Norbert Naxera, Mgr. Lenka Trkalová, Mgr. Ondřej Svoboda, JUDr. Tomáš Nielsen, Mgr. Kamil Polách, Mgr. Petr Cilínek.

Ne, že by to něco změnilo (dávno nežijeme v právním státě a hlouposti jako Ústava nebo zákony - tím si politici vytírají zadek), ale přeci jen, ředitel to bude muset přečíst a nějak reagovat. Trošku mu to zamotá šišku. Za tu srandu to stojí.

Stahujte v pdf.

Stahujte v doc (MS Word) formát.

Klasifikace: zdravi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Několik videí

11.4.21

Neurčeno:

4. 4. 21 - ilegální migranti se hromadí v Chorvatsku

Střety migrantů s policií na makedonských hranicích

29. 3. 21, Řecko: Migranti devastují další tábor

Florida: Imigrace lidí z různých kultur nás obohacuje

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Mengele Arenberger v akci

11.4.21

Česká republika:

Z článku vyjímám pouze jediný odstavec:

"V pondělí se do škol a školek mohou vrátit první děti. Podmínkou je provedení neinvazivního antigenního testu, a to dvakrát týdně. Testovat se budou i zaměstnanci, a to dvakrát týdně, pokud přicházejí do kontaktu s dětmi, ostatní jen jednou. Testovat se nemusejí plně naočkované osoby a ti, kdo v předchozích 90 dnech prodělali covid-19".

Takže WHO varuje, že i plně očkovaní lidé mohou roznášet nákazu Covid, ale my je nebudeme testovat - úžasné Babiši.

Skutečným důvodem, proč očkované nebudeme testovat antigenními testy je, že by po očkování prokazovali stejné výsledky jako lidé infikovaní Covidem.

Tak proto.

Milí očkovaní, schválně si to vyzkoušejte.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prehledne-co-se-meni-od-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Zajímavá úvaha o nelogickém postupu v případě COVID

10.4.21

Česká republika:

V článku jsou shrnuty zajímavé postřehy. Nikdy v minulosti neprobíhalo očkování v případě, když se pandemie už rozeběhla! Očkování má smysl jako prevence. V průběhu pandemie způsobuje očkování nárůst onemocnění a je vysloveně škodlivé. Dříve tohle lékaři respektovali.

Také je v článku souhrn toho, jak po očkování začali hromadně umírat staří lidé v domovech důchodců na mnoha místech podle identického scénáře.

Zdroj: https://pravyprostor.cz/covid-leky-vakciny-a-nekolik-proc-ca...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 7

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 010 586