Ve zkratce

Stránka:

 Rouška neposkytuje žádnou ochranu proti virům a tedy ani COVID-19

29.9.20

Neurčeno:

Proč musíme nosit náhubky, když samotný výrobce na příbalovém letáku deklaruje, že proti virům a speciálně COVID-19 nefungují? Podívejte se na obrázek.

Cituji a překládám: "Tento produkt je rouška se smyčkou kolem uší. Tento produkt není respirátor a neposkytuje žádnou ochranu před COVID-19 nebo jinými viry a kontaminanty.

Nošení roušky se smyčkou kolem uší nesnižuje riziko kontaktu s jakýmkoliv onemocněním nebo infekcí. Výhradně uživatel je zodpovědný za výběr vhodných ochranných prostředků pro konkrétní prostředí a použití. Vyměňte okamžitě jakmile je znečištěná."

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 14 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Přidusit, povolit. Přidusit, povolit. Prymula si to užívá

28.9.20

Česká republika:

Sadista Prymula prožívá své hvězdné dny. Není ještě v úřadě ani týden a už stačil při-zavřít hospody, nařídit náhubky a dnes přišel s novou laskomínou: Prý navrhne nouzový stav. To bude (mimo jiné) znamenat nákupy zdravotního materiálu bez výběrových řízení. Čirou náhodou vlastní jeho dcera firmu na výroby tohoto zboží.

Bohužel tentokrát není před námi jaro a léto, ale naopak podzim a zima a to bude znamenat pravidelná nachlazení a chřipky. Nechci ani domyslet, co všechno chodí Prymulovi v hlavě. Sadisté dokážou být neskutečně rafinovaní, co se týče mučení svých obětí. A tenhle karierista bude vydělávat desítky, možná stovky milionů a jako bonus bude veleben a oslavován jako zachránce.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-ministr-nouzovy-s...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Cross Club bude mít otevřeno i po 22. hodině

25.9.20

Česká republika:

V klubu bude po 22. hodině probíhat natáčení, před začátkem natáčení bude nabrán komparz, který bude tančit a bavit se.

Roman Prymula: „Beru to skoro jako výsměch opatřením. Je to nežádoucí aktivita a je to příklad, jak k opatřením nepřistupovat.“

Snad jim to tedy nezavřou a natáčení bude následně probíhat i na dalších místech v České republice. Možná by se takto dala natáčet i výuka na školách po uzavření, případně práce ve firmách apod.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/budeme-natacet-film-v-pra...

Klasifikace: kultura Zprávu vložil/a Raven

Komentářů: 8

 Prymula: Chci méně prostoru v médiích pro kritiky svých opatření

25.9.20

Česká republika:

Neuběhly ani tři dny od nástupu nového bachaře Prymuly a už se utahují šrouby opatření, přičemž média devotně Prymulu podporují a straší lidi na plné koule. Ale i Prymula se bojí. Především svých kritiků nebo vůbec lidí, kteří se nenechali vyděsit. A tak v PL apeloval na to, aby někteří lékaři, jako například stomatolog Roman Šmucler nebo onkolog Jan Žaloudík, měli v médiích méně prostoru. „Vyrojila se tady spousta expertů, kteří demonstrovali, že takto to nemá být, že virus je nezávažný a že se ho není třeba bát," řekl.

A takhle by to nešlo, viď, Prymulo? To by tak hrálo, aby se lidi přestali bát!

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prymula-uderil...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Média stupňují hysterii strachu, opět šíří poplašné zprávy

24.9.20

Česká republika:

Titulek z dnešní iDnes: V Česku covidu podlehlo 19 lidí za jeden den, nejvíce od začátku pandemie. Ó, hrůzo hrůz. Ale jak je u prolhanců zvykem, titulek hnusně lže. Musíte se článkem prokousat, až někde v polovině je věta

Ministerstvo upozorňuje, že statistika zahrnuje úmrtí všech lidí, kteří byli pozitivně testováni na covid-19 bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí.  

Takže ne "covidu podlehlo 19 lidí", ale u 19 mrtvých (z jakékoliv příčiny) byl zjištěn virus. Třeba to byli lidi, kteří se usouložili k smrti, ale měli tu smůlu, že u nich posmrtně zjistili virus. Když ještě vezmeme v úvahu, že podle NY Times až 90 % testů je chybně vyhodnoceno, co nám zbude? A když dále ten zbyteček protáhneme daty z CDC, která ukazují, že na covid zemřelo jen 6 % z 160 tisíc, zbude ještě něco?

Je 19 mrtvých hodně? Jak se to vezme.

V ČR zemřelo v roce 2018 za celý rok 112920 lidí. To je 309 lidí každý den. Z toho na srdce zemřelo denně 100 lidí. Byly nějaké titulky v novinách o 100 mrtvých denně? Ne. Na rakovinu zemřelo denně 76 lidí. Na cévní nemoci 22, na cukrovku 19. Atd. atd. A to přitom jde o úmrtí, která byla prokazatelně způsobena nemocemi, ne o úmrtí na cokoliv jako v případě výše uvedené statistiky covidu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ceska-republika-koronavir...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Dezorientováni Němci chtějí více afrických kobylek. Demonstrují s nápisy "My máme místo"

22.9.20

Německo:

Těžko říct, jaké drogy servírujou Němcům, ale poté, co africké kobylky v Řecku vypálily svůj tábor na ostrově Lesbos, aby si vynutily postup do Evropy, došlo v Německu k demonstraci, kde Němci žádali svou vládu, aby přijala více muslimů, černochů, nemakačenků, flákačů, bezohledných utlačovatelů a násilníků znásilňujících jejich ženy. S transparenty s nápisem "My máme místo".

Co k tomu dodat? Dvě generace Němců prošly intenzivním procesem vymývání mozku a vyvolávání pocitu viny. Proces byl neskutečně úspěšný, k čemuž také přispěla německá stádnost a poslušnost (mají to v genech). Německý národ byl vždycky pro Evropu pohroma a nejinak je to i dnes.

Zdroj: https://www.france24.com/en/20200920-we-have-space-thousands...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 9

 Obchodní centrum Mercury, České Budějovice: Rouškové gestapo v akci

21.9.20

Česká republika:

Přičinlivý prodavač nabonzoval člověka pohybujícího se - o hrůzo hrůz - bez náhubku po obchodním centru i s dítětem. Ostraha se prý pokoušela muži "domluvit". Když domluva nedopadla, zavolali na něj ty, co nám mají pomáhat a chránit.

A jen tak na okraj. Co si z toho asi odnese dítě, které bylo s mužem?

Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/nakupni-centrum...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Rasistická černoška v letadle: Jsem královna Kalifornie

20.9.20

Neurčeno:

Ženu, kterou se zatím nepodařilo identifikovat, zachytili ostatní cestující na videu, jak se hádá s letuškou, která se kolem ní potřebovala dostat ke dveřím, aby lidé mohli začít vystupovat. Podle všeho hádka začala tím, že se letuška pokusila kolem ženy tmavé pleti projít, načež cestující zvolala „nestrkej do mě“.

„Koho mám jako poslouchat? Jsi má šéfka? Ty seš bílá, privilegovaná, ale nejsi má šéfka. Sedni si. Ty, bílá výsado, sedni si. Teď na mě počkáte, až si dojdu na záchod, musíte mě respektovat,“ říká žena tmavé pleti.

________
Jak "nepodařilo identifikovat"? Copak policie tu krávu nezavřela? Běloši se zavírají za mnohem menší incidenty v letadle. Vždy přijde kouzelná formulace "ohrožení bezpečnosti letového provozu". Ona ho snad neohrozila?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/video-musite-me-respektovat-jsem...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Arabská strana Švédska vyzývá k vysídlení těch obyvatel skandinávské země, kteří odmítají multi-kulti hodnoty a etnickou diverzitu

18.9.20

Švédsko:

Na politické scéně Švédska se objevil nový subjekt - Arabská strana Švédska (Arabiska Part Sverige), která je oficiálně registrována pouze několik týdnů, přesto už stihla vyvolat rozruch svou progresivní orientací. Mimo jiné navrhuje, aby se ze severské země vystěhovali ti obyvatelé, kteří se vzpírají multi-kulti hodnotám a odmítají etnickou diverzitu. V první řadě by se to mělo týkat hlavně švédských důchodců.

________
Tak se nám to krásně vybarvuje, co? A bude hůř. Voldemortovi smrtijedi se nezastaví před ničím. A když mluvím o smrtijedech a Voldemortovi, nemyslím tím muslimy a barevné kobylky, myslím etnické Švédy zdegenerované politickou korektností.

Zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/arabska-strana-svedska-vyzyva-na...

Klasifikace: politika,nabozenstvi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Někdo zmlátil cyklisty v Rumburku. Byli to cikáni?

17.9.20

Česká republika:

Velmi opatrně, jako ve vatičce jsou pokládána slova v článku na PL. V noci z 5. na 6.9. došlo k drsnému útoku na cyklisty závodu Tour de Zeleňak. Jako zbraně byl použit ocelový odpadkový koš a další kovové předměty. Oběti skončily v nemocnici. Policie prý věc vyšetřuje, ale mlží, až se práší. Prý "nevylučuje", že by někdo mohl být obviněn podle §352 (což je rasově motivovaný čin).

Jedno je jisté na 1000%. Být to obráceně, bylo by slovo rasismus a xenofobie už v titulku.

O útoku také píše Děčínský deník.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Peklo-na-severu...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Proč hynou statisíce ptáků? A proč se před smrtí chovají divně?

17.9.20

USA:

Vědci v Novém Mexiku se snaží přijít na kloub otázce, proč v posledních týdnech v různých oblastech tohoto státu na jihozápadě USA uhynuly statisíce tažných ptáků. Na svých internetových stránkách o tom informuje televize CNN.

Běžní lidé i biologové tvrdí, že ptáci se před smrtí chovali divně. Podle Desmondové byli mnozí letargičtí a nereagovali na obvyklé podněty, takže je „v nevídaných počtech“ srážela auta. Na jednom golfovém hřišti si lidé všimli vlaštovek, které seděly na zemi a dovolily lidem, aby se k nim přiblížili.

_______
Hm. A co třeba elektrosmog, konkrétně usilovně zaváděné a testované G5 sítě?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/v-americkem-novem-mexiku-zahadne...

Klasifikace: veda,zdravi,zvirata Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 15

 Až 90% testů v USA je chybně vyhodnoceno a přiznává to NewYork Times

16.9.20

USA:

Je to úplně šílená představa, že test na COVID má dle oficiálního listu NewYork times až 90% nespolehlivost a na základě výsledků Vás čeká karanténa.

Cokoliv, co má statisticky horší spolehlivost než 50% je horší než hod kostkou.

Kdyby bylo video zcenzurováno, tak alternativní URL: https://www.otevrisvoumysl.cz/sokujici-zprava-az-90-pozitivnich-testu-na-covid-19-by-melo-byt-negativnich/

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?time_continue=127&v=f6deHoFD90...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 Svědci Covidovi? Je jich 50 a mlátí lidi, kteří nemají náhubek

16.9.20

Česká republika:

Nevím, jestli je to pravda, ale autor tohoto videa podle PL zřejmě existuje a jmenuje se Jiří Hajt a je i na FB. Vyhrožuje lidem, že je zmlátí, pokud nebudou mít v MHD náhubky. Prý je jich 50, jezdí po Praze a okolí a kontrolují náhubky.

Policie prý o nich ví, ale je nějak podivně vlažná v jejich zastavení.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Budeme-v...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Český COVID teror v metru

15.9.20

Česká republika:

Měli jsme tady před týdnem zprávu z Británie o policejním koronateroru v londýnském metru. Uběhlo jen několik dnů a téměř identický policejní teror máme i u nás. Zločinec si dovolil nemít náhubek.

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/muz-bez-rousky-v-metru-agr...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 9

 Vládní pomoc firmám se ukazuje jako velká past

15.9.20

Česká republika:

Pokud nějaká firma či podnikatel obdržel státní pomoc a zdravotní a sociální zaplatil o několik dní později než pomoc obdržel, tak bude muset vracet celou pomoc zpět.

Přitom podnikatel státu nic nedlužil a naprosto chaotickými nařízeními stát způsobil firmám extrémní škody.

Nemohu se ubránit podezření, že taková "pomoc" od státu vypadá jak rána z milosti prosperujícím firmám a pokus o cílenou likvidaci drobného podnikání. A k tomu začal používat nekalé praktiky známé z pojišťovnicví. Jenže stát žije z daní prosperujících firem a tedy si řeže pod sebou větev na které sedí.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prehledla-nenapadnou-vetu...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Vládní semafor ukazuje nulové riziko - vláda nařídila plošně nosit náhubky

12.9.20

Česká republika:

Vypadá to, že si vláda dělá z lidí výsměch. Nejprve zavedla semafor a i když semafor ukazuje nulové riziko nákazy, tak nařídila všem plošně nosit náhubky.

Přitom podle názoru ústavních právníků neexistuje žádný zákon podle kterého by vláda mohla něco takového nařídit - viz tento link.

A to používám pouze oficiálně dostupné informace z mainstreamu.

Zdroj: https://www.reflex.cz/clanek/komentare/102823/semafor-ukazuj...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

 Další důkaz funkčnosti švédského modelu při zvládání Covid

12.9.20

Švédsko:

Podle článku mají ve Švédsku nejmenší počet nakažených,  počet poklesl na 15 denně.

Přitom Švédsko "nevypínalo ekonomiku" a nelikvidovalo podniky nesmyslnými nařízeními.

Nás neustále každý den straší z médií a přitom ve výsledku dopadneme co se týče počtu nemocných velmi podobně i přes poviné nefunkční náhubky a další opatření.

Ve Švédsku byly náhubky pouze doporučené na určených místech a nikoliv povině nařízené.

Zdroj: https://refresher.cz/88588-Jsou-uz-Svedove-promoreni-V-zemi-...

Klasifikace: zdravi,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 7

 Likvidace dopravy autem po Praze

11.9.20

Česká republika:

Po nábřeží v Praze bylo zakázáno jezdit autem, ale zato se tam musí stavět naprosto nesmyslná maketa lodi z prken.

Kolika lidem to zhorší nebo zkomplikuje dopravu? A pomůže taková "loď" vůbec někomu? Zamyslete se nad tím, co jsme si zvolili za diletanty do magistrátu.

Opravdu tohle chceme namísto funkční silnice?

Zdroj: https://www.expres.cz/zpravy/smetanovo-nabrezi-praha-magistr...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 6

 Nemáte homosexuály, ženy či menšiny? Zapomeňte na Oscara

9.9.20

USA:

"Od roku 2024 zavedla oscarová akademie nová pravidla pro Oscara za nejlepší film. Filmy, které nebudou obsahovat dost etnických a sexuálních menšin, nebudou mít šanci."

Řekl bych, že to takto funguje již dlouho, ale od roku 2024 to bude oficiální.

Zdroj: https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/nova-pra...

Klasifikace: kultura Zprávu vložil/a Raven

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 010 967